Followers

Monday, May 11, 2009

Kisah si awang tenit: Bermandi manda dirumah atok


Rumah atok nie tak de kolam.. terpaksa lah 'buatkan' kolam untuk awang- awang tenit ni mandi.. mula2 masuk , tiga tiga tak berani.. tapi bila dah di humban kan dengan 100 fun balls , aduhai.. sukanya tak terkata …sampai tak nak keluar dari pool ....

Lepas sejam , awang awang tenit nie diangkat untuk dibilas . bermula la bunyi bunyi bising teriakan dan tangisan tanda tak mahu keluar dari kolam.. sampaikan masa bersalin baju pon ade yg memandang2 luar , menujuk2 pintu dan menarik tangan ayah suruh dibawa keluar. Ciannya anak anak mama nie.. Later bole main lagi ok..

Disebabkan tak bole kuar, so ketiga-tiga awang tenit meneruskan aktiviti dgn tengok TV cite Jim & Jam sambil makan bubur uwan buat. Sorang gelak, dua yg lain menyambung .. yg peliknya , farrihin yg x minat tengok TV pon kusyuk tengok cite Jim & Jam nie..
Inilah wajah wajah penat si awang awang tenit . semuanya dah tergolek dok

7 comments:

Jard The Great said...

eheheh.. bestnye kolam itu...

fid tak join skali ke???

momentinlife said...

huih zarah..
klu si apid join..
monye pecah kolam tu kang.. heheh

*pid! bln 6 ni, aku dpt sorg niece lg.. so masih ade peluang.. =)

firahadifa said...

zarah,

aku nak jer join . tapi nanti habis air kat kolam tu tumpah dek menanggung berat badan aku yg sihat nie...keke

pa'
dapat laki ke pompuan?? eh.. kak meda balik sini ker bersalin??

buntalz said...

fuyyo besh nyer... tak ngamuk plak si awan2 tenit tu yer... yg kat umah tu sowi ah..meronta2 nak masuk lagik..hehehhe

Mata Hati said...

Sweet jer tgk budak2 kecik ni mandi

l i e y n said...

comelnya awang2 tenit tu!!!!

firahadifa said...

buntalz ,

keke.. maunyer x mengamuk.. sayu jer muka diorang tengok kolam dah dikempiskan


mata hati,
itu la.. macam nk tompang sekaki..


lieyn,
time kacih2

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...