Followers

Sunday, November 14, 2010

:)

i tak tau nk letak tajuk ape , so i make smiley face sebab  this is a happy entry , nak tau pasal ape ? just continue reading ! hoho

esok da raya ek?? selamat hari raya sume...... kali nie 1st time i nak beraya di perantauan ... huhhh.. rase bleh takan lagi nie.. tapi tak tau la kalau pagi raya nanti i terburai . 


my phy cuti seminggu nie.. cuti sempena raya .. tapi kami xde plan pon nk kemana2 yg jauh like oman , abu dahbi or sarjah  .. just jalan2 sekitar dubai nie.. ambik gamba byk2 n balik rumah .. kalau nk pi tempat yg best , nk tunggu geng2 yg lain dari malaysia sampai ..

nie aktiviti last friday , ade birthday party lagi ..



after birthday party tue.. i terus ke Naif ... mau sopping baju raya... kitoang ingat ambik gamba pakai jubah for raya pose ... so cari abaya( jubah) for me , phy n farrihin... 

kat sini byk choice abaya , tapi yg tak tahan nyer tang mahal tue... tapi mmg cantiks la... i minat yg nie... minat giler... 

tapi harga dia RM500 :(.. and i dah pun buy yg i berkenan.. 

i buy yg paling hujung kiri .. simple n nice... black metallic  yg nie x sampai 200 pon harga dia


banyak lagi yg cantik2...

nie pon i suke sangat... tapi tak pa la.. tunggu saja kedatangan ku dilain hari.. korang nak ker ?? kalau nk i tolong belikan.. :)


my phy sedang men try test jubah ...  sebelah phy tue , abaya hitam bermanik pink2 nie la  yg i berkenan sesangat nie....


then ,after buy jubah , kitorang terus ke kedai kain , menambah koleksi kain dan mencari cotton for test market for my new blogshop .... weee

i survey chiffon juga for me , nice tak nie ? lining dia i letak kain putih .. so corak dia timbul :)


and.. some of the cotton yg i sempat grab , for my blogshop , i tak sempat siapkan my blogshop , so i advertise kat sini dulu la yekk


JC001


JC002

JC003


JC004

for cotton JC 003 & JC 004 i mmg minat corak dia , i dah buat 3-tier long dress from it ! look...



JC005


JC006



JC007

banyak lagi yg cantik2 ... tapi sebab da agak penat  .. so pilih yg berkenan dimata i jer.. itu pon 1 kedai je i masuk.. nanti la i gi lagi cari yg cantik2 for ur view and put at blogshop ya..  owh.. sapa nk tau harga dia , can email me at firahadifa@gmail.com :)


and pilih punya pilih ... tak sedar yg my menteri kewangan and his assistant da terlena tunggu i .. so time to go homeee




p/s: hari nie ade bithday party lagi... adei.. asyik party , party party  duk sini.. mana tak badan i sihatt






8 comments:

Peri PiA said...

cantik abaya tu,me susag nak cari abaya "tinggi"sgt,ekeke

ha'ah afidah dah tag kat FB cotton tu,nanti pia tgk..harap2 ade rezeki he2

x terfikir buat dress tu ,thanks for the idea

notti netti said...

I loike...more purple and blue plzzzz!!!!!

[-suziey-] said...

waaaa cantiknya abaya tu..hmmmm thinking the same nk pakai jubah la..hehe

mummy_ayu said...

wah..seronok nye..gie party..cedih tak dpt join party iris..
sian farihin sampai tertid..dok ikut mama dia shopping..he he he..
nice la kain cotton tu...nak negok lagi..kalu net nak purple..kita nak pink..

chekna @ mama ziyad said...

suke kain cotton tu.. cantik..

mama_umar_maryam said...

cantek2kan abaya kt sane,origin place ;)..kain cotton tu pon klu aku dh rambang mate dah,hehe

azura samsuddin said...

shantek2la corak cotton tu, besh kan beraya d perantauan, amik pengalaman... hehehe

Liza said...

Alamak, internet tak ok. tak dpt tgk cotton2 tu. mesti cantik...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...