Followers

Monday, November 22, 2010

Randoms

hye every body.......

miss u, miss u , miss u,  miss u girlsss so much ! da dekat seminggu x buat entry .... kat sini cuti seminggu .. so i pon off blogging for a week .. hehe



how was ur raya ??... mine , raya diperantauan .. apa yg best kan.. kami warga2 malaysian sume berkumpul di Matrade pagi raya  for Eid Adha Prayer , dgr bacaan khutbah and ade jamuan .. some picture during the event

gamba farrihin n abah . farrihin moody sebab kena bangun pagi...



after solat raya , 


i ngan farrihin 

and.. i meet my new blog friend. Adzlin :)

last entry i say i nak pakai Abaya ( jubah arab) kan.. tapi tak jadi.. sebab phy nk pakai baju melayu , so terpaksa la i pakai  baju sedondon ngan dia.. nanti tak cantik la kalau ambik gamba baju lain2 .. but sadly i n phy  tak sempat snap gamba together  pown.. si farrihin pecahkan lens .. :( , seb baik lens je yg problem ..


2. then petang raya i ade jemputan birthday party officemate my phy , and i meet a  lotss of new friends here.. tho macam i je yg paling muda antara2 mereka nie.. i dont mind .. coz all of them are so sporting .. 






3. On wednesday , masa korang kat malaysia beraya sakan sembelih lembu , i ngan family kecik i yg dah beraya sehari awal breakfast makan roti cecah biskut jerk.. hehe .. cian kami.. so my phy ajak pi dubai mall , to welcoming winter...  kitorang gi petang sket sebab nk nengok the biggest, longest,  fountain in the world! .. best2..






sangat cantiksss ok , kalau dapat nengok dari upper view lagi cantik 



sambil nengok fountain , sambil makan askerim :)

haha.. nie salahkan my phy , dia suh i ketepi , nk ambik gamba farrihin sorang jer.. i mana bagi.. so i buat muka x chomel masa dia capture .. boo hooo



kat belakang kami , burj dubai / burj khalifa , the tallest tower in the world ..
( psssst :sal entry nie byk sangat est nyer.. biggerst , largest , longest , tallerst.. huhu)

tinggi mmg la tinggi.. tapi entah kenapa ku rasakan KL tower lagi tinggi.. haihhh



4. owh.. cite malam raya pon best ,  Kami ke Outlet mall ,  on monday , diorang bagi diskaun gile2 tauu , bukan sebarangan brand , ade Gap , Liz Claibron, Juicy , Perfumess .. byk lagi la.. rasenya brg2 branded sume mampu milik bile dtg sini... i ke sana nk buy baju sejuk farrihin , and i dpaat , mind u , Pumkin Patch Long Pant harga 109 dhs , masa monday sale nie 20 dhs jerk.. baju sejuk farrihin i dapat 50 dhs from 159 dhs ! stokin pumkin patch dapat ..13 dhs jer.. i tell u , korang mesti naik syeikh nengok sale kat sini........ heaven!! hahaha .... mana nk dapat harga macam nie kat malaysia... tapi i tak de la buy byk..   bukan sesekali sale macam nie.. every monday ade.. so kalau buy habis apa yg kite nak  , later next monday x leh gi lagi.. hik hik..

but actually we are not aware yg outlet mall nie  dah out skrit , agak jauh dari bandar .. pi balik to my apartment near 70km ! , yg kami bijak pandai nie gi naik moto ke sana.. da la malam lak tue... sejuksssssss .. kesian kat farrihin .. sampai terpaksa stop kejap kat tepi highway , and merasmikan baju sejuk farrihin .. 

nie kat tepi jalan nie.. pakaikan farrihin gloves n stokin and winter pants


haha.. sempat lagi bergamba kat tepi jalan tue..harus jadikan kenangan to story to farrihin n adik2 dia later.. mama n abah dulu masa kat dubai gamble jer naik moto ngan farrihin .tak de kete lagi....

farrihin so excited 
'
'
'
'
'
'


and ... my end of holiday , farrihin n abah dia demam... sume dapat .. package...demam , batuk , flu .. huhu.. i sorang je yg x demam .. so duk umah je la merawat both of  my hero nie 

(note : mesti my mom nangis nengok gamba nie.. huhu)



so .. itu cite holiday i , how bout yours?? jap nak melawat umah korang nk bace cite raya korang ngan lapah lembu bagai... sungguh aku jeles!!!

17 comments:

mama tisya said...

farihin pecahkan lens..nasibaik tk pecahkan camera..huhuhu..ganaz farihin

hah nanti jenguk umh aku tau

Just Call Me Bitt said...

siannya semoga cepat sembuh...ehh u jgn jeles la... lembu kat sini tak secantik fountain sane...agegeggee... cantik sangat...dari tadi ismeth dok hadap dan tidak dibenarkan bukan benda lain...huk huk huk

Peri PiA said...

makcik pon demam ni uhuhuk

gws farrihin

bestnya shopping :)

Sidratul Muntaha said...

wahaha
melantak jalan n beraya.
muncung ko tu sikit tak ingat.
ala2 jolie!
sian lakui ko n anak ko.
aku lagi sina mak ko..
nanes tgk cucu dia.
sape tak sedih wei.
mak aku klu tgk aku kasar sikti dgn Ara,sound tepek kat situ jugak.
ehehe
padan muka aku
gmbo air pancut lawo giler..
klu aku layan guling2 hindustan kat situ,agak2 pecah tak pumbling dia?!
mihahahaha!

ita cutevirus said...

alalallala...
ciannyer farihin...
get well soon ye...
seb baik fida tak demam...
kalo tak, sape lah yg nak menjaya heroes tu eks..

MRS. K said...

takpe yang..
pengalaman berharga tu beraya di rantau.. kenangan utk dikenang masa tua..

Liza said...

Fida, best giler baca entri u.. wahh.shopping sakan!
The end story, trus rasa sebak.. mudahnya daku....

Kesian farrihin..sejuk sgt kot naik moto mlm2..

~~@lyci@~~ said...

miz u too hehe..

1st time beraya kat perantauan kan.. tp nasib baik ramai org msia kat sana.. alycia slalu tunggu entry baru dr fidah.. sbb nk bc cerita & tgk picca kat sana.. ;)

S.U.R.I.A. said...

wadus....sumel2 sngt farihin!!
raya suria so-so jer..hehhe

chugie said...

bestnye dpat naik motor camtu.. tp kesian plak kat farihin yang kene demam tu..

EiJa ZaQuaN said...

wah..mmg cantik btol la fountain kat dubai nun..cianye farihin demam akhirnya..moga cepat sembuh..

e.l.i.z.@ said...

alamak...bestnyeee kt sana..seyes! tang shoping like heaven tu yg plg best hehe..

tu la korang.sapa suh nek moto..70km jauh tuuuu..cian farihin demam.get well soon ye laling

moment said...

gile bahgia holiday ko pid...
aku xrasa papapun...

raya kedua dh masuk keje tiap ari smpi la hari ni... T___T

ibuayahdamia said...

pecahkan lens...huhu..kalau hubby i mau mengamuk dah ni...hehehe..ye ke??

cantik gamabr tower tu..

Mata Hati said...

huhu..dah sekian lama tertunggu entry baru puan blog. kat sana musim sejuk ke sekarang? ramai tak warga malaysia kat sana?

mama_umar_maryam said...

oh my..nk pensan dgr psl pumpkin patch tu,hahahah..aloo..cian farrihin,mau xsejuk kan..

[-suziey-] said...

miss u too la dear..huhu..cewah:p

tu la nmpk dlm gbr bkn abaya..

haih..seb bek la lense je yg pecah..lg menangis klu lense yg mahal..hope it only kit lense..huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...