Followers

Thursday, August 13, 2009

MomBloggersPlanet Cutest Baby with TOYS Contest

Nie 2nd time farrihin join monthly contest from Moms Blog United. Tema bulan nie agak menarik.. ambik gamba baby ngan favorite toys dia.. farrihin mmg byk bergamba dgn any things yg dia anggapnya toys , pinggan mangkuk mama pon dia main.. tapi salah satu toy favorite dia is...




Nama: Muhamamd Farrihin bin Muhammad Firrdaus

DOB: 21st May 2008


Write about the TOYS at the picture :

BALL..

Farrihin memang pantang jumpa bola or anything yg bulat, sure ditendangnya.. sampaikan bekas cosmetic mama yg bentuk oval like egg pon dia buatnya bola. (nasib baik tak pecah.. kalau x terbang lah duit abah buykan 1 lagi .. huhu..). Masa Farrihin mula merangkak,meniarap n bertatih dulu, kami just belikan small colorfull ball with sound to develop his eye-coordination , bila dia dah pandai berjalan n berlari, abah farrihin start ajar tendang bola. cuma sekali ajar je, farrihin dah pandai tendang bola and lari tangkap bola.. and he enjoy playing this toy very much!. so abah farrihin pon buy big rubber ball yg x padan ngan usia dia nk main.. tapi nasib baik kudrat farrihin kuat nk main dgn ball yg gedabak besar... ( abah farrihin nie pon 1, x sabar2 nk buy soccer ball untuk anak :P)


Write your opinion about the usage of TOYS in early childhood learing.
For me , For any kids, tak kisah pompuan ke lelaki, having a ball as a toy is a must! . There are many things kids / baby can learn with it. Even nowdays byk early education toys yg canggih maggih, and no doubt its quite interesting , but buying a ball yg x costy pon much2 help in developing our babies phycisal skills. And also giving them exposure of motoring skills like trowing or catching and kicking will be very much help in their phycisal activities .. juga sebagai langkah awal utk dia aktif bersukan .
Moreover, ive read some articles that giving babies play with ball will help them expose early math concept. That one im not really sure how it works, but may be on geometry and spatial sense of the ball .




Thank you so much to:




And the sponsor


PhotoBookMalaysia

and

AliceWonders















5 comments:

yatie chomeyl said...

good luck farihin. besar2 leh jd player bola ;)

miela77 said...

salam kenal..moga berjaya..meh jengok umah daku..

Mata Hati said...

bakat terpendam dah ala-ala nampak tuh. good luck to u, my little fren

Naz-Segalanya disini said...

gd luck farihin..ni competitor rikazz ni.ehhehe

firahadifa said...

Yatie,
Amin....

miela77,

terima kasih..

Mata Hati,

Thanks uncle..

Naz,
Good Luck jugak yer..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...