Followers

Wednesday, October 7, 2009

Farrihin & MyBaby Nest


Dari farrihin masih dalam perut lagi saya dok asyik survey baby carrier/ sling yg terbalik untuk dia.. macam2 jenis da saya survey .. dari jenis yg kain, ring sling, sampai la carrier yg premium yg mencecah ratusan ringgit.. Antara berbagai2 jenis bangsa sling nie.. saya tertarik dgn jenama My Baby Nest .. Sling Baby Nest agak unik dan nampak kukuh .. Tapi masalahnya tak da lagi distributor kat Malaysia nie.. so saya pendamkan saja niat nk beli baby sling sampai la Farrihin lahir


Bila Farrihin mencecah usia 7 bulan , saya masih lagi x jumpa sling yg sesuai untuk putera sulung saya nie…

Sampai la one day , dok asyik window shopping @ internet saya ternampak blog Tina , rizkarl’s mama boutique yg jual product MyBaby Nest sling nie … excitednya tak terkata.. saya pon terus mengOda 1 for farrihin walaupon rasanya da gak terlambat sebab farrihin da semakin besar dan berat badan menambah…. But better ada dari tak da lansung…

Baby Nest sling nie mmg best …rase berbaloi sangat beli.. Kain dia jenis elastic dan tak panas . kualiti kain dia mmg bagus dan kukuh … Ada MyBaby Nest banyak memudahkan kerja saya … Bulan puasa dulu .. masa abah farrihin sembahyang terawih., tak da siapa yg nak tengok farrihin yg semakin lasak panjat itu ini .. saya pulak sibuk nak kemas rumah .. so saya carry dia sekali guna baby nest kesana kemari .. menyidai baju dan membasuh pinggan .. penat memang la penat…. Tapi hati senang anak ada dgn kita… farrihin plak, suka kemain lagi dia.. dia ingat kite nak main dgn dia…

Ada banyak cara nak guna baby nest nie… kite bole guna 5 different position to carry baby… carry di belakang , depan (facing forward position & tummy to tummy ) , sisi or even nursing position.. tapi since farrihin dapat MyBaby Nest nie lambat.. tak dapat la nak apply nursing position kat dia… tapi x pa la.. bole la apply untuk adik farrihin nanti.. insyaAllah…
Farrihin with Baby Nest carrier Berjalan2 @ pantai Telok Chempedak

Picture taken from My Baby Nest official website

10 comments:

Anonymous said...

c0mel bt0l farrihin, sec0mel mamanya...:)

mak farhah said...

afidah, resit kosong from butik bleh dpt tak?

denaihati said...

Saja nak info ada hadiah tambahan untuk contest weblog popular 1Malaysia. Contest akan tamat pada 31/10/09. Jangan lupa check ranking anda di google.com.my (keywords "Weblog popular 1Malaysia) kerana mungkin anda adalah pemenangnya dan juga tambahkan denaihati ke bloglist anda untuk update terkini contest. tq

Mata Hati said...

comel jer baby nest tu.. kat mana jual ek.. nanti boleh rekemen kan kat sepupu

Jaclyn said...

hey there, i was searching around for blogging mummies who just gave birth or are pregnant and i stumbled on to your blog. was wondering how old is your child and whether u would be interested to get sponsored by Johnson and Johnson?

do mail me at doinkyjac@gmail.com

Peri PiA said...

x sangka ade gajet utk bati yg cool mcm ni

Anonymous said...

brapa ek baby nest ni.. try bukak url yang u buat tu.. tp tak dpt

firahadifa said...

hi anonymous ,

kalau u nak no contact dia i masih simpan , email me

firahadifa@gmail.com

firahadifa said...

hi anonymous ,

kalau u nak no contact dia i masih simpan , email me

firahadifa@gmail.com

Anonymous said...

Hi all. How are you?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...