Followers

Wednesday, February 3, 2010

Crown Teeth, TGI Friday , handbeg cleansing and Opus Music Academy

Gigi i sakit ari nie, sebabnya gigi yang i tampal masa umur 12 taun dulu pecah  ari sabtu lepas .. Pi dentist last monday ingat nk buat tampalan baru , but tetiba i terpikir ,dari buat tampalan better i buat Crown..  So tomorrow night baru my crown siap nak bole insert to my teeth permanently .. yang x tahan nyer i ingatkan crown implants nie harga dia puluh2 ringgit jer.. rupanya 500 sebatang! .. terkejut i.. seb baik bleh claim company.. *wink*..

Gigi i takkan sakit setakat yg tampal tu pecah je... sakit nie sebab makan Parmesan-Crusted Chicken with beef bacon  @ TGI Friday last night..  parmesan -crusted nie my favorite menu i kalau gi TGI .. mmg sedap ... entahla.. lately nie selalu sgt plak dinner kat TGI , masuk bulan lepas rase dah 5 kali pi TGI . My phy n farrihin pon ade favorite menu dia.. Farrihin bleh jilat jer honey mustard sampai habis.. risau plak i kalau dia sakit perut nanti... tapi setakat nie xde la pulak perut dia meragam after makan honey mustard.. huhu

n'way .. ade sesapa tau mana nak carik tempat service cleaning handbeg tak?? my handbeg kotor coz si pandai farrihin tumpahkan susu coklat.. byk tempat da i survey .. tapi asal diorang nengok designer handbeg jer.. diorang jerk the price .. sampai melampau2 harga service cuci sahaja apa lagi nk remove stain.. benci i...

owh..  that day i ade story kisah si farrihin yg x suke nengok tv kan... so i ingat nk daftarkan farrihin gi Opus Music Academy .. nak bagi dia berhibur sket ... i nak masukkan dia  music for toddler programme  .. they will teach farrihin to instruments , singing with friends.. and dancing .. and much more.. but the problem is the class schedule is fix to one date n time  only.. tu yg susah tue.. coz my working time nie payah sket.. kengkadang kul 10 malam baru sampai rumah bile ade project baru kat proton tg malim .. hmm.. kena discuss ngan phy cam na nanti.. papepon.. i ingat nak bawa farrihin gi trial class dia somewhere next week ..  later i update yer..

ok.. itu jer...

12 comments:

Adzrinna said...

TGI dinner? lavish nyer dinner u...

untunglah farrihin...
mcm2 entertainment, knowledge lh dia leh dpt...

[-suziey-] said...

henbeg ape yg nk diclean up tu?

perghhh org kaya ni slalu dinner kt TGI..hehe

firahadifa said...

ein... come here .. i blanja u tgi later

firahadifa said...

suziey , beg coach . and tak de la kaya pon.... makan 3 beranak jer... x de la mahal sgt bill . lain la if ade anak 5 . kena pikir 10x . kekeke

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

baguslah hantar farihin kelas cam tu...at least dia ader extra entertainment....pernah gak gi tanya kelas music utk aleesya...toddler class....tapi untuk 4 tahun ke atas jer...huhuhu...

Adzrinna said...

coach! bagi aku sebijik apid...

zaza said...

hehe.. beg kite, main cuci sendiri je.. sebab takde la branded sangat!! Kalau dah tak boleh diselamatkan.. buang jek!! haha...

firahadifa said...

ein ,

susah ein nk pakai beg cam tue now .. kena hati2 jerk.. tak best.. sebab anak tengah besar nie lasak sket ... tapi bile ade org buykan.. pakai jerk! keke

firahadifa said...

zaza ,

last option.. kekeke

shakeymirza said...

crown mmg mahal la...tapi berbaloi la..sebelum pasang crown tu kena bersedia la dgn gigi kena kikis utk ukur crown tu...pastu dia akan pakaikan gigi sementara tuk cover gigi yg dah kecik tu...pastu tak boleh mkn keras2 la sementara tggu crown siap..kalau tak kang pecah gigi sementara tu naya je...

Adzrinna said...

best lah phy...beli for u.
time muda2 ni feel pakai...hehee.

Peri PiA said...

TGI,nvr try la :)
standard sgt,segan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...