Followers

Thursday, February 25, 2010

Gastroenterologist , Endosurgery and Endoscopy

i have a disease which im not really sure what's  the problems .. i keep burping like connot be controlled .. n im doing this ever since i eat an Aloe Vera n fiber suppliment for my diet .. sometimes it goes worst like every second once!! ...  sangat irritating ... everytime me burp , dia keluar angin and it give annoying sound .. 


yah... mmg sendawa pon cam tu kan.. but kalau la setiap saat burp tu dah benda lain dah jadinya....  and malu if org sekeliling dgr .. which mmg kengkadang mereka akan terdengar ...  kalau nk tau.. dah dekat 7 bulan me suffer for this so called penyakit . bukan tak jumpa Dr , sudah.. tapi masih macam nie juga.. my phy kata makanan tak digest properly .. tapi takkan sume makanan yg i makan tak digest properly ... 


Fed up with me , i buat appointment with  Gastroenterologist yesterday .. when i explain to her my problem ,  she also donno what's wrong with my stomach . then dia kata dia kena tengok dalam perut i ade ape , adakah ulser , gas or apa2.. and the option that we will  have is Endosurgery .. masukkan camera dalam perut melalui mulut !!! waaaaaaaaa........ so scary ... this  Endoscopy procedure will take a day , just like minor operation and i akan dipensankan!! .........



Google

rase terbayang  n terasa camera  masuk mulut i , ke esofagus n ke perut .... procedure nie x de la belah or ape2... tapi why plak i takut ?? ... nway ... wish me luck!!!

4 comments:

Adzrinna said...

myb bacteria pghadaman lam badan tu kurang kot? masa preg pn i slalu kuar angin.. now pun ada but less.

aloe fibre ..brand apa ? mcm familiar je..is it tasly ke kasly?

firahadifa said...

waahh... u pon makan ke ein???

lawak la u nie. pas ni i kena makan bakteria E-Coli la...ahahahaha

Adzrinna said...

xde lah apid..aku penah bc pasal tasly tu. mcm berminat. tp xbeli lg..doc advise after giv birth x amik supplement sgt or x detox until 6mths... vitamin2 biasa tu ok.

mcm phy ckp, indigestive..mknn lmbt hadam.
ada kt market ke ecoli? takut lak aku ko gi beli bakteria ecoli hahahaa...

merahjamboo said...

sis, u still mkn fiber tu ke?mungkin tu punca dia,stengah org bloated sikit dgn fiber..

anyway,semoga lancar dgn endoscopy;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...