Followers

Tuesday, March 16, 2010

seminar e-commerce

halluuu everbody....... just came back from the e-dagang seminar ... hamboi2 korang.. ciss cake la.. makan free la.. tak de nyer.. i kesana nak menambahkan pengetahuan didada ... ( *cross my fingers* benda petama masa lunch tadik mencari cheese cake.. huhu) ..

seminar yg sangat2 bagus untuk sesiapa yg berminat untuk meluaskan pasaran produk or service dia melalui internet .. the speackers .. they r experties in E-Business Field ! . one of them is Ir. Aziz , he is CEO of Authentic Venture who provide website portal service , tengok muka pon dah tau dia sangat2 berkaliber orangnya ,he talk about expanding business using E-commerce. sorang lagi speacker is puan dayang lily maznah , dia adalah founder of ummiku Sayang .com and Alimkids.. she share bout how to work or do business from home . she used to be enginner at electonic company when she start a web business 9 years ago and now she already have her own business shop at subang .. i rasa sangat teruja dgr cerita dia .. startergy business marketing dia E-shop , E-Community and Events .. dia mendekati customers dia dgn cara yang berbeza .. i think its a very2 good practice ..


The seminar also teach us how to do online marketing .. there r sooo many way to do that .. which most of us already know n done that.. but they teach us in correct and effective way..

1 out of 4 speacker is from HongKong , he talk about how to do a brand and online revenue using social media and search engine strategy .. dia kata kalau kite nak increase traffic to our website .. we have to creat many links from other web to our webs .. dia pon bleh ajar how nak jadikan web kite no1 dalam google search engine .. tapi the coacing have to pay mar.... rm 2K++.. huhu.. yg tadi tu mukaddimah saje ...:(

so hari ni i nekad nak siapkan my e-commerce website yg berbulan bulan bulan tertangguh ! kena siapkan cepat sebelum my phy dapat confirmation letter pi tempat far far away land tue...

owh far far away land.... yg tue lagi satu masalah yg membelengu jiwa dan ragaku... duh!!!


P/s: nanti ade masa i share ngan korang sume apa yg i dapat dalam seminar hari nie .. remind me yah!
p/s: next post nak cerita ape dulu ek?? banyak nk story morry nie..

6 comments:

Peri PiA said...

menarik nya,cpt share :)

Nana said...

heheheh cis kek?sedap x hahahaha

Ena Qalinsya said...

wahh pasni leh jd bisneswoman berjaya la hehehe

mummy_ayu said...

menarik...share info ek..jom lunch date friday nie?

[-suziey-] said...

ahaks..konon xcari ciskek..ekekek:D

waaa bgs tu menambah ilmu didada..hmm bole la sharing2 ape tips2 yg didapati..

phy nk transfer ke far far land? kt mana tu?

ok mulakan story yg bermula dari huruf A..ekeke:D

firahadifa said...

peri pia ,

ok.. nanti kite post yer..

nana,

cedappppppp

ena ,

wish me luck!

mummy ayu
nakkkkk... jom lunch.. tapi kat mane ek??

suziey..
kekekeke..

kat mane???? insyaAllah da dapat surat kite gitau yah.. tunggu....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...