Followers

Tuesday, March 30, 2010

Unfortunate Event

Like usual , every day i mesti call ibu . so today i call ibu gak cam biasa .. ibu ayah sihat jerk.. but tadi  ibu cerita pasal  kisah malam tadi .. bout 2 or 3 am .. ibu dapat panggilan telefon . ibu tak angkat.. takut ade orang nak mengacau .. after 2 kali telefon ibu  berdering and dia x angkat , dapat call dari hp ayah lak.. so kali ini ibu angkat , and ibu x nampak siapa yg call sebab pakai cermin mata....tetiba dgr suara orang menangis , sambil kate ibuuuu.........


then ibu terkejut dan terbangun dari mamai... ibu tanya 'siapa nie??? '

then yg disana jawab 'Mast' ( My SIL di London)   


'Kenapa Mast '??? ibu terkejut  sampai nak hilang darah .... yang ayah pulak terjun dari katil bile ibu menjerit and dgr mast call ...


Hati ibu panic sebab my brother sekarang nie  tengah follow kawan dia ke Amsterdam .. ibu risau kalau2 something jadi kat my brother ditempat orang...  ade org pukul ker ? accident ker ... ? 


mast yang tak berhenti2 menangis buat ibu tak keruan,,










Then mast bersuara ' rumah kena masuk pencuri ...' 

dgn hati release ibu tanya , Apa yang dia ambik??

 Mast jawab 'Laptop Mast ( x silap vios  vaio dia baru beli bulan lepas)  and  Laptop Aboy ( my Brother)'

then ibu tanya 'barang kemas ??'

Mast jawab ' cincin kawen mast letak atas meja , dah tak da .. gelang  mast letak dalam almari .. almari kena selongkar.. mast tak sanggup nak tengok .. ( gelang tu same pattern like mine ,  ibu bagi sorang satu kat anak2 dan menantu )


mast tak check lagi apa barang yang hilang . Bilik kawan2 mast pon semua kena selongkar' 

then Ibu jawab ' tak pa mast ... benda tu semua  boleh beli... yang penting Mast ngan Aboy selamat....'





* pagi tadi ibu try call my Brother n SIL tapi tak dapat .. ibu call besan dia , Besan dia pon cuba hubungi mereka still tak dapat.. hopefully everything goes well..  Ibu kate kat i .. nasib baik aboy atau mast tak de dekat rumah masa kejadian  tu ..  kalau tidak tak tau apa nak jadi .. sebabnya mast balik sekejap ke rumah time tengahari sebelum kejadian berlaku , and si aboy memang selalu stay dirumah.. and kat negara barat nie lain..... sesiapa pon boleh miliki senjata ... Nauzubilah...... *




p/s : mast , aboy  , if u read this , plz call ibu yah..

11 comments:

notti netti said...

nie yang rasa nak mintak tukar keje kat obersea nih....polis cop gaban pantang dengar benda2 camni....

Nana said...

yallah takut nye dengar...dah la kt negara orang kan...selalu mat2 salleh ni kan ganas nak2 klw la penyamun tu mat itam

nsb baik diorang seme xde pape kan...nyawa yang penting, duit bole dicari tapi nyawa...xde gantinye

firahadifa said...

nett ,

ahahaha.. pasni ko inform la kat dato' ayu .. suh buat department baru polis obersea depatment ..

firahadifa said...

nana,

iya.. Alhamdulillahhhhhhh

** atie + aisyah ** said...

adui.... seram nye dgr.. lagi2 kat negara luar plak tu.. takpela, janji tuan bdn tak di apa2kan...

Ein Frenoz said...

nervous gak kan..stay jauh2 cmni..

[-suziey-] said...

uish mcm drama plak..ngeri gk kan..ye la dorang kalu nk ape mmg xkira dh..mengganas jek..tkt dia ape2kan je..tp seb bek la nothing bad happen to ur SIL n brother..

mummy_ayu said...

uih takutnya...nanti ayu kasi tau dato' suruh ayu ngan net transfer ke sana..he he he...

firahadifa said...

atie ,

itu la pasal..

ein,

mau nya x nervous ein..

suziey'

mmg seram sangat kaki ngan lutut i nie

mummyayu,
transfer la ke dubai , leh lunch together lagik! kekekeke

yatie chomeyl said...

isk nasib baik xde apa2 yg buruk jd kat diorg. hope diorg contact ur MIL as soon as possible

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

minta2 diaorg tak de apa2...sedihnya...dah lak duduk kat negei org...pas tu terjadi cam ni lak..mana tak sedih kan...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...