Followers

Saturday, April 3, 2010

balik kampus


im so so happy ...... this sunday im going to back to my old campus... rasenya sudah 4 tahun tidak menjejakkan kaki ke sana lagi  since 2006 after my convocation....... mesti memori2 lama masa  zaman budak2 separa matang  ... kenangan2 manis with friends masa study di cafe , makan together , my dewan kuliah akan ter re-fresh kembali...


so so many thinks to do there


1. mahu bagi farrihin makan char kuey teaw taiping ... masa farrihin masih dalam perut .. dia teringin nak makan char kuey teaw taiping .. but i ambik tak kisah sebab jauh nak pi.. till now ( nak masuk 2 tahun air liur dia meleleh lagik )   *actually pasal air liur meleleh sebab x dapat makan dalam perut i pon x tau kesahihan nya.. but we'll see *  :)


2. mahu jumpa my mak ayah angkat......  diorang lah tempat menumpang kasih semasa jauh dgn keluarga..rindu bangat sama diorang... T_T


3. mahu makan chicken rice kedai mak cik JAMBU ( dont laugh ein!) , me n ein's  favorite spot for dinner.. muhehehe


4. juga mahu makan nasi lemak kak ina .. pon my favorite stall... ( entah ade ke tak lagik gerai tepi jalan tue)


5. Mahu jumpa few of my  friends/ coursemate  left ( yg masih tinggal hanyalah orang yg sangat2 suka study.. muhehehe.. they took master n phD).. and  i wanna show my son to them... so sweet!


6 and last mahu buat lawatan ke my old room , old bilik kuliah, old library (this is a must) , old cafe... yeayyyy.....




owh.. i tak gitau lagik nape i ke sana kan... kalau tak ade keje ,  memang bercinta nak ke Penang semula..   jauh marr... 4 jam perjalanan ke Parit Buntar/ nibong tebal ... actually.. i ke sana ikut my phy...  dia kena bagi talk ngan Student USM  yg scholar Petronas  ...


bile my phy offer tanya nak pi ke tak ?.. i dgn x minta cuti lagik excited semacam ....... say nak nak nak!






USM Transkrian......... Here I come baby!





13 comments:

notti netti said...

bestnya...teringin nak ke usm jumpa boypren lama :(...oppssss!

b.O.n.d.a said...

whOaaaa!!! mesti teruja giler kan?

bOnda lak takyah tunggu lama...abih bljr bulan Mac, kOnvO 1 OgOs, 23 OgOs da masuk keje kat situ...sampai la laani, dah 9 tahun =p

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

ambil peluang mengamit memory lama....

aNgAh_aLiFaH said...

wahhhhh... bestnyee... rindu jugak sama itu kampus.. ehehhe..

ita cutevirus said...

waahhh.. bestnyer...
sure ingat balik.. spot² yg memberikan "kenangan"...

Siti said...

waaa..syoknya dpt mengembalikan nostalgia lama...
U siti dekat jer ngan umag ni..tak heran sgt.

firahadifa said...

nett,

cissssss

bonda,
kekekeke

ayu ,

itu la pasal..

angah ,
tu la.. meh la pi sekali.

ita,
kekeke

yatie chomeyl said...

ala weh, nk ikut...aku pun nk mkn gak kuey teow petronassss alaaa cedapnyer

JuLia d BuBbLes said...

tambah dlm list:

7. blanje julia makan. :P senior polimer kene banje adik2 polimer makan2 kan2? jk!

kak apid, nasi lemak kak ina ade lagi~tp kat simpang empat kat muaz ade kedai char kuey teow + nasi lemak, pun not bad gak. hehe~

mummy_ayu said...

bestnya..mengimbas kenangan lama..ye ker...apa yg net tanya tu..he he he...

[-suziey-] said...

ooooooo former USM ke..hehe..slmt me-refresh kembali zmn kegemilangan..ecewah:p

firahadifa said...

siti..
kampus n rumah kat mane?

yatie,

aku post kat ko bau je la yek..

julia,
kalau julia sorang x per.. kalu satu course datang, adoi.. bengkok aku!


ayu ,

muhehhe.. si nett? entaharrr.. kekekeke

suziey..

yeay yeay.. rase 4 taun lagi buda bile jejak kai ke campus .. huhu

[S]itie [B]Um [B]Um said...

amik gambo byk2...update kt blog!! dulu dan kini. hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...