Followers

Thursday, June 10, 2010

SAYA NAK CUTI!!!

6 perenggan nie i delete ok***




kengkadang i pikir balik , berapa lama i nak keje ek, am i going to be GM or Director in 10 to 15 years time??? . coz i think what a waste if i do something which is not value added from the beginning.. I have my own dream , i want to be somebody , i wanna success in life , something to be proud of  .Is this career will bring me to it ??? 


my sister da naik pangkat jadi Pen Kanan Sekolah .tak sampai 30  lagi da naik pangkat  ..  At least jalan dan lorong dia da nampak . what about me ??


me so tired to someting which i donno whats the rewards is . betul.. buat keje kena ikhlas... tapi buat apa buat keje yg kite tak rase enjoy kan??? ..  i know apa yg buat i enjoy ... tapi i tak dapat nk buat coz i have to stick to my so called professional line . nama mmg lah gah . tapi as a lady , it just so tiring ....  adakah aku salah pilih course ?????? ... adei..... Penat , penat , penat ... i nak restttttt..... bahhhhhhhhhhhhhh..next trip mama nak join u pi dubai.. mama nak holidayyyyyyyyyyyyyyyyy *** keje tak siap nk berholiday plak***




p/s: adei . apa aku melalut nie??? . actually malas nk reveal kat blog nie,  coz i know ramai silent reader dari my department  yg baca . especially my subordinate.  pada org itu , diam diam jer la ek... i know who u r.... ahahaha

20 comments:

[-suziey-] said...

me too..kt sama situation la..me always being a victim of my own performance..mgm typically malay..akn perah abis2an keringat kita ni smpai kering..yg xperform senang lenang dtg keje ujung bln amik gaji..xde pn efect kena buang keje or whatsoever..paling letih bila dpt bos nk pencen yg xreti satu bende..jadi bos sbb dh terlalu lama berada dlm organization tu..huh..luah prasaan kt sini plak..hiks

Peri PiA said...

sabar ye,even kulicutive like me pon tension

ita cutevirus said...

sian fida...
ita paham perasaan fida... takpe.. takpe... insya Allah satu hari nanti fida akan jadik GM @ CEO.. bukan com sendiri... amin...

::Mamalyna:: said...

sabar bebanyak... mungkin fida rasa keseronokan bekerja dah takde kan... kalau dah ilang seronok, memang tak syok nak datang keje..

Khairi said...

uish, kalau ada rakan sepejabat baca, aku tak berani keluarkan kenyataan macam ni. mau lepas ni lagi byk kena tai chi, wing chun pun masuk sekali huhu...

firahadifa said...

suzeiy , apa nak buat nie??.. cam kite pi holiday ??

peri Pia ,
ahahahhaha.. kite serupa

ita ,

Amin...


khairi ,

opismate tak baca , diorang pon kesian ngan kite , tapi jgn boss.. ahahha

bebelsokmo said...

apid....baik join i jdik surirumah...hahahahahaha....kos engineering mmg xbes ler...ntah ler...nama mcm gah...tp hampeh jerk keje....utk pompuan la...utk laki ok kot..

firahadifa said...

mamalyna ,

agreed

bebelsokmo,

tu la pasal... pompuan susah nk naik kan kalau keje swasta nie.. unless kalau kite bebetul la hebat , gagah perkasa..

suri rumah?? ok per.. terus jadi General Manager... ahahaha

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

alamak....tak takut ke andai kata blog ni tetiba bos you yg baca...haru biru ni...huhuhu

firahadifa said...

ayu ,

kalau dia baca nak wat cam mana.. keke.. benda yg betul dak... ? biasa la dalam organization , sure ade yg tak puas ati ,

tapi kalau dia baca n tak puas ati gak.. i cabut dept lain la.. ramai da offer nie.. cuma tak sanggup nk tinggalkan benda yg i dah establish kan.. hehe

Ein Frenoz said...

apid..keje mmg cmtu nothing is fair..
plg2 pun kena byk sabar.

or u join la team lain,aku rs x rugi...exposure baru..benda baru smgt nk buat!
lgpun journey pjg... lama2 buat benda sama..nk gak try benda lain. hmm.. my 2cents ;p

mummy_ayu said...

ala dear..mana mana pun ada menda cam nie...ayu dulu pun pernah kena..memang hangin satu badan...
so..esok on? net kata sunway...

bebelsokmo said...

ein, keje mana?? kt swak ker?? lama xdengo kabar pasa ein.....

apid keje kt proton eh..xnak smbung master ke jdik lecturer??

Ein Frenoz said...

bebelsokmo sape ek? sama usm ke?

aah... kt swk...

firahadifa said...

tu la ein, aku pon conpiusss

Faizal The Newscaster said...

apa2 pun kena careful gak buat statement..kita tak tahu siapa silent readers.. :D

sbb a few of my friends pernah dapat surat tiba-tiba.. tapi company jepun la.. sampai kena buat public apology kat blog..serius tak tipu

firahadifa said...

ye ke faizal... bahaya nie.. cam nie nak buat blog i private arr.. now da tak de privacy da.. huhu..

*~ aRaBeLLa ~* said...

tajuk entry nak sama lak cam new entry sy..huhuhu

Sherry said...

same here I also want cuti, api dear say no money no cuti. :(

Sherry said...

about school, betul ke budak umur 5 next yr kena pergi school bukan kindergarten?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...