Followers

Friday, November 26, 2010

Laduree

AMARAN : Entry ini untuk menjeleskan korang yer......


hye All , hari nie hari jumaat kan.... sure korang excited terlebih kan.. ya ya.. paham2.. i pon penah begitu suatu masa dulu .. friday is the time for ladies dayyyyy


just to share with All of u ,

Laduree da ade kat DUBAI MALL!!









sebelum ni , telan air liur je kalau sesapa pi France or London , cite diorang beli Macaroons nie ,  all this while minta pesan je kat kengkawan .. itu pon kalau diorang nk tolong belikan.. ye la.. susah nk bawa balik this little crispy outside but moist inside round cake , then kalau sampai kat Malaysia pon sure dah pecah2... Tak kan nk gi europe semata2 nak makan benda alah nie kan..  yg sedihnya .. masa i gi uk dulu, tak sempat pon nk gi beli...

so since da ade kat dubai mall nie.. ngehehehehe..( tetiba naik tanduk atas kepala.. )


and tahun nie ade 3 perisa baru yg i tak rase lagi..

fruit macaroons with chocolate filled , da la aku nie hantu coklat..... 


and.. harga dia .. tak leh cakap la kan .. beli kan france pon da mahal.. ape lagi beli kat sini.. entah berapa la harga 1 box cam nie , kena makan 1 je sehari nie.. jangan si farrihin makan cam dia makan biskut tiger dia sudah..


tapi ulosss jgn risau .. tho this entry buat korang geram tak hingat ngan i , i masih baek hati lagi.. i balik next year.. sapa nak kirim .. bole kirim ngan i yer.......... hik hik hik.. 

22 comments:

mama tisya said...

aku tk pernh mkn lg macaron..dk dgr org citer je..tp nett kata die nk buat..nk rs la nett buat nanti...tgu ko bw blk rsnye abis dlu b4 smp msia:-p

Mata Hati said...

Laduree ni kuih atau biskut> sekali tengok mcm donut pun ada, burger pun ada..

Apa ni ekk? Ni 1st time dengar dan tengok bentuknya..

Sari said...

mmg jeles ni *smbil telan ayor lior*..rasa ngan mata je la jwbnya beb..sob sob

ibuayahdamia said...

tak pernah dengar pasal macaron..best ke??rasa apa ni??

chugie said...

emm 1st time dengar psl makanan ni. sedap ke? die macam biskut ek?? tp nampak cam donut je.. :D

pssst: banyak plak soalan ku!

Faryza said...

emmm... asyik baca n tgk pic je.. blum dpt rasa lagi..

kak fida jom join contest sy..
salam. saya nk teka juga..meh tgk ye.


jom join contest sy teka2 juga..
http://faryza27.blogspot.com/2010/11/contest-teka...

EiJa ZaQuaN said...

x pernah pun rasa macaron ni..tp tgk pic rasa cam sedap jerk..warna warni pulak tu...menarik..:)

firahadifa said...

mama tisya ,

aku pon penah try buat , tapi x jadik. heheheh

mata hati ,
dia nie sejenis kek , tapi kecik jer.. ala2 brownies la.. atas dia agak crunch , tapi moist in the middle


sari ,

nanti akak balik akak gitau jer kalau nk order..


ayu ,
ade macam2 perisa..sedapssss


haha.. bole la kate biskut pon sebab saiz kecik jer..


faryza

owh.. ade kontest yek ?? nanti akak join jerr

Peri PiA said...

erk,sudah terliur :P

mummy_ayu said...

wow...nampak menariks....net dah try banyak kali, susah nak buat nie..and pernah try rasa dia order ari tu..sedap gak..and of coz yg coklat tu paling best kan..nak gak kirim dr dubai punye..
dear...ari nie ayu pun lunch ngan adik2..net cuti..since u tak de, tak de lepak2 pun ngan Amy, Suziey..

azura samsuddin said...

owhhh, xpenah zura rasa lagi... mcm menarik dan mcm sedapppp heheheh

Liza said...

Walaupun tak tau rasa camne, kenapa saliva i boleh terkumpul penuh kat mulut ni?? haish!! mmg mcm sedap.

~~@lyci@~~ said...

huhu.. nmpak cam best jer..

ok2 taun depan nak kirim yer ;)

Sidratul Muntaha said...

nak kirim,nak kirim!!
huuuuuuuuuuuuuuuu..
negidam dgn benda ni dah dekat 2 thun.
ahahhaha

yatie chomeyl said...

sedapnyer babe, ni yg buat aku nk cari gak kat sini nih..ade ke x eh

Syigim said...

camne i bole tak tau ni!!!! hihi nak jugak!!!! maybe sbb jarang ke dubai mall. slalu gi MOE je. but freakin mahal kan i'm sure.

ok. new mission : cari macaroonsssss!!!

efa fairuz said...

aaaaa..terus lapa tengok gamba neh.. huhehehe

CGG said...

waa..
cgg tak pnh rasa pun..
pasti sedap kan sis

bOnda said...

wahhhh!!! terliur sudahhhh
gerak gempur cari netty skang bermula!
;)

mama_umar_maryam said...

weh..count me in!

cikpia said...

rasa pernah terbaca kat blog mana ntah, macarons dah ada dijual kat malaysia........ jap nak cari balik blog tu..

Just Call Me Bitt said...

nak kirim gak...inbox me harga..lebih kurang mcm meringue kan...ini dlm dia coklat tu semua lembik ke fida?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...