Followers

Monday, December 6, 2010

UAE 39th National Day

hrmmm.. rase sungguh lama x update blog , entah kenapa cam masa tu tak de jer.. padahal duk umah jer.. actually baru tau , duk umah nie more tiring , more buzy than work @ office .. haha.. tapi kalau ade maid tu lain la... owh.. ade maid ??? hrmmm.. menarik gak.. hahaha

so most of my cerita i update kat fb jer.. lagi mudah.. sorry la korang ... i pon da lama x menjengah blog uoolss ,  i kalau  jengah tu bile korang da tido.. then nk bagi komen ur entry punya la susah.. tapi i datang gak okay.. kalau nampak flag Dubai kat traffik feed  tu i la tue... hehehehe

okeh.. my update last week , 

UAE 39th national day last khamis , ade celebration kat office my phy ..  i took this opportunity to experience this  celebration.. 



ade traditional emirati folk music and dance..


ade show performance by the kids...

ade falcon... falcon nie lambang kebebasan negara diorang.. lambang kebebasan negara kite ape ?? erkkk ade ker?? .. duh! lupa lah ..


ade henna artistry .. and its FREE! .. i pon wat gakk.. tapi da rosak.. huhu


and...

ade craft workshop...


nie la office my phy - Dubai International  Financial Center -DIFC. pelik sehh bangunan dia ..


know what... farrihin pon nk join painting sekali.. haha.. cam ape je dia paint , tapi nampak dia minat... nanti la i wat special entry dia with his art work.. kena wat special entry sebab nie 1st art work dia.. hidung i pon macam kembang kempis jer masa dia siapkan art work dia.. sungguhpon entah apa2 entah yg dia draw n paint.. tapi bangga giler.. ngehehe.. siap nk gantung lagi kalau bleh.. hehe

and after abah dia abis keje, kitorang terus gi dubai mall .. ade firework show..diorang wat after maghrib , coz for them , keesokkan harinya tu start after maghrib.. ( like awal muharram kan) bukan jam 12 malam cam kite nie

gamba at dubai mall 

masa nk start 



the fireworks ..  yg nie i google coz x sempat ambik gamba pon.. excited sgt.. ambik video jer.. see below


video



video




and yg last nie musical fountain ..
video


okeh...itu jer..

nk visit korang lak...


8 comments:

Peri PiA said...

ooo,ke 39 hehe..info ni

waa,bgnan itu memang pelik

xsaba nak tgk lukisan farrihin :)

notti netti said...

oooooo..pelik bangunan hubby ko..tapi cantik.....

Liza said...

Muka farrihin tu dh udah melukis ke belum tu?

~~@lyci@~~ said...

alahai, bestnya.. cepat2 update lukisan farihin tu..

mama_umar_maryam said...

ape ek simbol kebebasan msia?yg aku tau bunge raye jelah haa..heheh,sonokkan kt negare org,blh tgk events diorg

ali said...

wau...teringin sangat melawat dubai. akak tinggal sane ker.....
wah best heaven in this world.....

Just Call Me Bitt said...

bestnya cik kak..hehhehe cuci mata tengok pic sambil2 dengar gosip ehehhe u online selalu bila

[-suziey-] said...

so nice la ur phy office..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...