Followers

Friday, January 14, 2011

kejadian di flight GF003 Bahrain - London

Korang penah x rase malu , sakit hati sedih , geram , takut , regret , rase cam nk terjun dari kapal terbang semua serentak dalam masa yg sama ?? well.. ini perasaan i selama 6 jam dalam flight GF003 Bahrain – London..



Dipendekkan cerita , farrihin tumpahkan air jus oren kat seluar passanger lelaki mat salleh next to him .. kitorang dapat seat tengah ... sebelah kiri farrihin ade passanger, sebelah kanan i pon ade passanger.. mmg nak jadi cerita kot... kalau tak , i mmg x kan bagi sesapa seat next to farrihin melainkan i.

Bile dah tumpah , that guy marah sesangat sangat marah ngan i n farrihin , dia bangun memekik2 , sambil memaki kitorang , ya Allah .. serious i takut ... takut kalau lelaki tu buat benda yg tak baik plak like tampar farrihin ke ape ker..  mind u .. mengigil i dibuatnya... mata 1 flight pandnag kat kitorang nie.. nasib baik duduk kat 2nd depan sekali..

tau , dia ade anak jugak baya farrihin and wife duduk next row , bole nyer dia kata kat anak dia , that way , you have to be careful . cisss .. macam anak dia tu 100% perfect jer tak penah tumpahkan air .


ya ya ..salah farrihin yg tumpah air , dan salah i yg x jaga farrihin , tapi i dah minta maaf sesangat dah kat dia dan isteri dia ,  i dah jentik farrihin pon dah , farrihin dah nangis dah pon.. tapi dia still x puas hati ? nak buat apa, ?? until sampai one extend i nk bagi anak dia tumpah kan air kat seluar i pulak ke baru dia puas hati ?? kalau itu yg dia nk i tak kisah la.. tumpah air sikit je pon... kenapa nk marah2 macam tu sekali?? As if i jentik anak dia?  , as if farrihin tumbuk anak dia ? as if farrihin bakar seluar dia ??? sigh....



nasib baik most of the passanger macam simpati kat nasib kitorang nie .. da la i travel berdua je ngan farrihin...kalau la ade phy ke, mungkin phy pandai la cakap ape2 kan.. pamugari yg memahai perasaan i cuba cari seat kosong , even 1st class pon tak pe , but alas , all seat full.. duduk jugak la kat sebelah mat salleh – baran – perasan anak perfect tu.. believe me.. 6 jam travel seperti 60 jam lamanya duduk kat dalam flight tu... :( Rase cam nk terjun dari kapal terbang nie.........

lepas kejadian tu .. hidup i selama 6 jam tu da x bermakna , i tak bagi dah farrihin duduk kat sebelah mat salleh – baran – perasan anak perfect tu , satu seat kami share 2 org ... i pangku farrihin. T_T

so while i duduk , hati nie menahan dendam , malu , sedih , regret yg x terhingga... hati nie tak putus2 berdoa  dgn macam2 doa , hoping supaya mat salleh – baran – perasan anak perfect tu rasa macam mana i rase .




1. Doa supaya one dia berjalan2 , sambil bawa air , dia tertumpahakan air kat baju gangster paling ganas di dunia


2. Or anak dia pulak yg tumpahkan kopi pekat hitam kat seluar putih mahal kesayangan dia ( entah dia marah ke tak ngan anak dia tu..)


3. Or anak dia pulak yg tumpahkan air ke orang perangai yg 101% or more persis perangai baran cam dia


4. Or ke tiga tiga diatas

So then he will remember and regret what have he done to me and farrihin ....

Amin ya robbal alaminnnnn




p/s : jap lagi i umum pemenang giveaway ya... :)

19 comments:

adzsha said...

i pulak yg menyirap dengar cerita u ni..

first, your boy tu kecik lagi manalah dia tau..then bukan sengaja nak tuang air kat seluar dia..

u tak patut rasa regret or malu..u patut rasa marah sangat pada makhluk yg tak layak dipanggil manusia tu..lelaki jenis apa tu..kalo i jadi u dari rasa bersalah boleh terus jadi rasa nak mengamuk, silap2 i sambung tuang air kat muka dia bagi dia diam..STUPID!!!

some people ni memang tak boleh di bagi muka sangat..

firahadifa said...

dear, nie la pertama kali dalam hidup i kena marah macam tue.. i terdiam tak tau nak wat ape.. mengalir gak air mata i nie after tue...

eyyyy..

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

dengar cerita akak, teringat kisah fifiey dgn minah salleh msa tengok ramayanan ballet dkt prambanan. we all tak ckp, n tak bising pun, only berbisik dgn my sis sblh cuz wanna said how cantik gerakan penarinya. Then, tak psl2, minah salleh yg duk kat depan, pndg belakang, then said, ssssssssshhhhhhhhhhhh kuat pulak tu. haiyyakkkk, mcm lah kita buat kesalahan terbesar di dunia..... kalau dia bercakap keyoo tak apa pulak dgn geng2 dia.


sbnrnya dpt seat vvip duk depan, tapi kami terlambat dtg, then kami dinner dlu bru watch that ballet show.


on ur case ni, mmg dh sahih2 dh, mat salleh tu spesis dgn minah salleh yg fifiey cerita. dh mintak maaf, msih lagi berteriak, menjeling segala.. tak ada toleransi lgsg. dtg tempat org, buat kurang ajar...kloo dia buat mcmtu kat org baran jugak, h kompem2 tak hidup dh dia.. n will be regret for what he had done.


btw, take care sis.. send warm regards to ur family in dubai!

tiha said...

sabar ye kak....dia berlagak sbb dia rasa dia hebat insyallah satu hari nanti allah balas balik apa yang dia buat tu...

mama tisya said...

giler ke apa mat salleh tu...baran btul..nama pn budak abis tu nk wt camner..yg die nk pekik2 tu saje wt kecoh...mmg sure u rs mcm2 kn...dh la 6jam nk kena dk sebelah tu...isk2...

Farra Dhelina said...

teruk nya..tak baik la buat org mcm tu..bukan kita tak say sorry pon..sabr je lah kak..

Mama Zharfan said...

Ya Allah, i baca citre u ni pun i rasa nak menangis :( kesian u sgt2 :( biasanya mat salleh kat sgt polite--ni jenis yg sgt baran ni...
i aminkan doa u :) moga2 dia dpt balasan setimpal ..
sedih tau i baca u jentik ur boy sampai nangis--me myself jrg pukul my kids sbb tau diarg masih kecik and bukannya paham excpet rasa sakit :(
jgn sedey2 ok..benda dh berlaku pun ..
take care

Mata Hati said...

apa daaa mat saleh tu. benda kecik mcm tu pun nak marah-marah. kasar betul ah. kalau terus tumpahkan sebaldi air kat baju dia, baru padan muka. orang jenis baran ni susah nak dikata. perkara kecik pun nak diperbesarkan.

mujur mama farihin tak der power nak bertukar jadi Hulk. kalau tak confirm dilontar keluar terus mat saleh tu dari kapal terbang

kakyong said...

huhuuu... kalo kakyong la kan, mau jer jd kura2 masuk dlm sarung tebal tu... scary juga kalo di apa2 kan...

Nana said...

aku yg dgr pom mcm menyirap je fida..
eh selalu aku tgk tv kan
tgk mat salleh2 ni xde la cpt naik angin mcm org kita..
contoh tgk rancangan just kidding kena2 kan orang tu kan..relaks je aku tgk diorang wlpon kena kaw2
ala budak yg tumpahkan xkan la nk berkira ngan budak??lain la klw kita yg tumpahkan..tu pun xkan la kita saje2 nak tumpahkan mesti la sebab tak sengaja kan

Ein said...

Apid cian citer you... Sbr ok. Best2 pics ko d london tu.. Dgn fmly plaktu... Hrp2 one day aku ada rezeki g sana. Eh baru perassn fit gitu jeans you skrg.vogue mama. Heee itu plak aku komen..

Anonymous said...

kalau i pun i akan marah ibu yang taktau kontrol anak dlm flight. lgpun after u kata sorry, u buat apa? anak nanges takpe lg, tp kalau anak liar, salah ibu. tp i takkan la tengking cam matsaleh tu. lepas ni u kena hati2.

pendapat 2 sen

firahadifa said...

hi cik anom , terima kasih la sebab advice i supaya hati2 .

tapi u baca ke tak karangan i betul2 tue ... i dah kate i salah kan tak jaga anak i bebetul ,i regret with what have happen . i know my son .. dia hiper active

but accident happen everywhere even even kite 101% CAREFULL PON .

pas nie x payah guna disebalik nama anom , kalau i tau sapa u pon , i bukan nk telan u pon :)

mummy_ayu said...

uih...kalu ayu pun...cuak gak sbb travel tanpa hubby..plus of coz hangisn la..ntah apa mat saleh tu..mcm tak tau perangai kids..sian u dear...
meh aku pun tolong amin kan doa ko tu.biar dia rasa plak..

mummy_ayu said...

uih...kalu ayu pun...cuak gak sbb travel tanpa hubby..plus of coz hangisn la..ntah apa mat saleh tu..mcm tak tau perangai kids..sian u dear...
meh aku pun tolong amin kan doa ko tu.biar dia rasa plak..

yatie chomeyl said...

babe aku pun pernah dpt flight sebelah mat saleh baran. masa tu aku sorang2, naik flight dari KL-fukuok ani la. tgh pregnant kan baby SN lagi masa tu. handcarry bag aku berat, aku kan tgh pregnant 3bulan so takleh nak angkat letak kat overheadcompartment, then macam nak terjatuh kena dia.

tak jatuh pun lagi, macam nak terjatuh je..tp dia punya hangen satu badan tu ala2 aku dah hempas bag tu kat atas dia. malu aku bila org stau flight pandang2 kat aku masa dia marah2 & komplen kat cabin crew.

so, aku faham sgt2 perasaan ko. diorg tu ingat diorang bagus sangat...lain kali kena bersedia, kita menjawab je...baru diorang tahu langit tinggi rendah

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

eeeeeeeeeeeeee... sakit atinye.. kesian u all dua beranak ... mentang2lah u berdua agaknya dia tgok takde lelaki yg cover u all

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

eeh..baru perasan ada annon dok komen kat sini.

anon,i pun kekadang tak dpt control anak i lagi2 kalau papa diorang takde sekali tapi budak2 camana kita jaga pun dia akan buat silap jugak.. org tua pun buat silap inikan budak2 yg tak tau apa..
anon ne sibukla..janganla bagi komen kalau nak sakitkan ati org

Anonymous said...

oh my... babe, siannya ko. kogasam sungguh mamat tu.. kot iya pun salah farihin takkan sampai mcm tu sekali dia memaki hamun ko.. klu aku pun sure aku sedih juga..aishhh

aku pun berharap sgt pas nie dia kena blk dan rasa mcm mana dia maki ko.. berbulu beb aku baca..

( aishah, discovery garden )

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...