Followers

Thursday, April 16, 2009

Farrihin @ EXORA Launching

Rabu lepas saya bawa farrihin ke KL Convention Center , Saya hadiri program pelancaran kereta Proton yg ke -15, Proton Exora . Sebabkan hajat di hati nie nak sangat bawa farrihin tengok kete Exora, so terpaksa lah keluar opis awal.Saya memang berharap sgt dapat bawa farrihin tengok program pelancaran kereta proton yg ke -15 nie.
Ibu ayah pernah bercerita , 24 tahun dulu, saya pernah menangis atas tanah minta dibawa ke pelancaran kereta Proton Saga , umur saya masa tu baru 2 tahun .

Dengan bahasa pelat saya kata ‘nak ngok ton naga.. nak ngok ton naga’…. ( Nak Tengok Proton Saga)

Tak de siapa pon antara sepupu2 saya yang nak bawa dan dukung saya sebab saya sungguh tembam dan berat. Namun, Tangisan dan amukkan saya membuahkan hasil. Uwan saya kerahkan juga sepupu2 saya bawa saya ke pelancaran . sampai sekarang Saya tak tahu siapa yg jadi mangsa menanggung keberatan saya .huhu.. . tapi itu 24 tahun dulu, sekarang dah jadi salah seorang warga kerja proton . Hari-hari bole tengok kereta proton . keke ..

Simboliknya , saya bawa farrihin untuk dia merasa sendiri pelancaran kereta nasional , sungguhpun dia masih kecil dan tak tahu apa yg berlaku , Tapi mungkin satu hari hari dia pulak bawa cucu saya ke pelancaran kereta proton yg ke -30 .. Saya dapat melihat pelancaran kereta proton yg pertama, Farrihin yg ke -15 , cucu saya yg ke-30 . Siapa tahu..

Pada mula memang tak terfikir pon nak bawa farrihin ke launcing exora ,al maklumlah.. Program ni kan program formal & tertutup , Malam plak tue.. Tapi bila dapat green light dari abah farrihin yg kata dia bole tunggu kat luar dewan convention center , Abah farrihin kata nak having Father & Son Night Outing day sambil bawa farrihin jalan2 ke Aquaria & petrosains and having teh tarik Session kat Pelita Nasi Kandar sementara tunggu program pelancaran selesai dalam dewan .. huh.. What a man..



Dinner

Program pelancaran Proton Exora amat menarik, dan saya rasa inilah pelancaran yg terbaik berbanding kereta proton yang lepas . Sungguh teratur dan kemas . Mungkin kerana inilah Model MPV pertama Malaysia , dan Malaysia adalah negara islam pertama yg mengeluarkan MPV . Jauh di sudut hati, rasa sangat bertuah menjadi sebahagian warga kerja proton yg boleh melihat sendiri perjalanan kelahiran model MPV in

Antara gambar2 dalam hall & pelancaran ;

Dlm hall : From left , Kak Yati , Kak Zila , me and Nida

Faizal & Ikram

Bila berada di dalam dewan , kami dikejutkan dgn kedatangan Yg Berbahagia Tun Dr Mahadhir dan Siti Hasmah . Kalau tidak disebabkan idea, kepimpinan dan legasi beliau 26 tahun lalu.. Proton takkan wujud. Saga, Wira, Waja ,Gen2, Persona , New Saga dan Exora takkan mungkin berada di atas jalan raya seluruh dunia . Aduhai.. besarnya jasamu Tun! . Memang saya berhajat sangat2 nak bawa farrihin bergambar dengan kedua2 tun selepas pelancaran. Tapi hajat tak kesampaian. Frustnyer sungguh tak dapat bergambar dengan Tun .. ramai sangat yg block . dapat salam jer.. Tak pa la.. salam pon jadi la .. janji dia perasan muka aku.. keke



I'm Blessed to grew up at his Era


well , nie adalah gamba2 dengan farrihin after launching ... dah pukul 11 malam, farrihin x nak tido lagi.. ngantuk pon tidak..



Member2 Group Quality

OK, berbalik kepada cerita exora tadi, Kepada sesiapa yg terasa , teringin, terlintas , ataupon memang nk beli kereta exora nie.. saya nk bagi recommendation 101% supaya beli la variant High Line, anda takkan sangka harga yg sangat reasonable boleh dapat Navigation System, Auto Cruise, DVD,LCD Monitor with SD/MMC Slot & USB Port, Radio with CD, MPC Player, WMA & Bluetooth , Electric Remote side mirror, Dual airbags with Pre-tensioner seat belt ,Anti-Block Braking System with EBD + Backup EBD dan banyak lagi kalau nak cerita semua nie hanya RM 75 900, kurang separuh harga kereta MPV2 yg lain . So.. Siapa nk beli?? Cepat2.. Zarah.. ko tak nak angkat satu? wafa da buy Persona , ko buy exora la.... kekeke..


10 comments:

mygoldpen said...

hi apid..congratlations to PROTON team.lum g tgk lg Exora ni..hehe..nway, sy nk add blog apid dlm my bloglist leh ek?

669 said...

wow.. berparti sakan! patut pergi cucuk2 langit lepas launching nie.. satu jek gambar i..

Jard The Great said...

comel baju.. beli kat mana?? berminat nak beli.. hehehe..

firahadifa said...

mygolden pen
TQ2. sudi2kan la test drive .

669
tu pon dah syukur i letak gamba u.. ahahaha.. Yg cucuk langit tu My hubby tengah test power ngan lense dier

Jard,
aduh.. aku ingatkan aku yg comel.. baju plak yg comel. :p.. Blazer tu brand G2000. harga x ingat bape ..

momentinlife said...

Pid! haaa..
remember aku pnh tny ko,
"pesona CPS akn kuar tak?" then ko jwb.. tak.. tak kuar dh pesona.. sales dh ok..

alih2 1bln 1/2 aku beli.. tup2 pesana CPS kuar!! wargh!! aku menyesal!!! geram!! aku mo CPS!!

=p

firahadifa said...

uih... mana ada persona CPS??.... Gen 2 ade la.. tapi x tau la kalau dia nak buat khas utk ko.. keke..

ala pa'.. jangan susah.. nanti next year ade turbo plak kuar.. tu jgn x buy.. keke

Faizal said...

nnt send gambar kat email proton ek?? mekaseehhhhh :)

momentinlife said...

ade la pid..
ke 'persona SE'..?
yg penting leather seat + skirt..
meter pn lain sket dr yg aku beli.. huhu

firahadifa said...

oOoO...
Persona SE x de CPS pa'..

l i e y n said...

bestnya farrihin dapat tgk launching exora...
kalau u beli mesti dapat banyak discount kan?heheheheh
minat gak exora ni, tapi tunggu le family expand lagi...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...