Followers

Monday, May 18, 2009

Weekend special : Farrihin ke Petrosains & Dino Trexx



Ahad lepas kami tiga beranak ke petrosains and Dino Trexx Exabition . Kami ke sana atas jemputan Abang Ipar Saya yg sementara waktu nie jadi 'temporary' single parents kepada dua anak kecil .. kak Tanty , biras saya sekarang nie berada di France atas urusan kerja. Kami ke sana tiga keluarga , seorang lagi kawan my BIL , pon bawa 2 anak .



Kami sampai seawal jam 9 pagi ,kamilah antara org terawal masuk, lagi lambat datang lagi la payah nak beratur panjang main itu ini.. al maklum lah.. bawak 5 budak kecik .. macam macam kerenah. macam macam ragam..

1st sekali masuk Dino Trexx, Exabition nie x selalu ada , tak silap nie yg kali ke 2 or ke 3 di buka. tapi tahun nie lagi banyak game2 yg latest...



Farrihin dah pandai jalan.. dia sendiri yg merayau2 nengok dinasour..


Antara mainan yg menarik dalam Dino Trexx Exabition



i. Dino Dance :

yg nie memang best sebab diorang bole capture gamba kite dance and bole trus email kat kite..




ii : Dino Dig

Seronok nya main rubber sand carik tulang dinasour... yg si kecik tu pon nk join sama...





iii. Dino Computer game



iv. Draw Dino..



Aktiviti - aktiviti kat petrosains pon menarik bangat... dah banyak perubahan , banyak latest game yg best2 berbanding dulu .. (last pegi dekat 7 ke 8 tahun dulu time entertain my best friend , wafa yg baru sampai dari sabah ..). kalau nk main semua game kat sini ... memang x sempat sehari nak tour petrosains nie... antara game yg menarik...



1. Suka betul farrihin main pump nie.. 'main la nak... Kalau dah pandai Pump, Boleh la ikut abah pi off shore.. '





2. game yg nie pon menarik..main sambung2 paip . Macam yg selalu ade kat video game



3.Excited sungguh main digger sampai tak nak turun . Abah tumpang sekaki.. main digger nie....




4. Farrihin n abang kakak Tengok 3-D Cartoon cite Dipsy Dino. Kusyuknyer farrihin...macam paham jer


5. Yang nie bapak budak yg lebey....

Banyak sangat mainan yg best2 kat petrosains , tapi sekarang nie ada pulak yg kena bayar kalau nk main premium games like go-Kart , tengok cartoon 3D , but still murah lagi kalau sekali main 2 ringgit .





Dan akhirnya ....












keke... Sebenarnya dari awal lagi farrihin nie ngantuk.. tapi dia gagahkan juga menahan mata yg kian layu .. bila mama n abah ulur susu, jual mahal, lansung ditolak .. x mo minum sikit pon.. nie la pe'el farrihin.. control macho betul .. tak nk minum susu bila depan org ramai..







6 comments:

buntalz said...

bestnye,, ari tuh pegi tak de pon dino..hehhehe ada lagik tak ??? nak gi gak

mummysya said...

salam

hehehehe!!! Mula-2 masa kin pegi, Aries'sya pun takut, lama2 dah taknak balik....

Besh kan....

Jard The Great said...

alolololooo... comelnye.. hehehe..

firahadifa said...

buntalz,

ade lagi now.. pi la.. best gak.. tapi tempat enterance dia lain2

Kin,
Itu la pasal... rasa lapar pon tidak diorang nie.. padahal perut mummy dah berkeroncong tunggu diorang sudah main

jard..
bila ko nk jumpa anak aku nie...?

momentinlife said...

pid!
isit 7 or 8 yrs ago?? aku still keep the ticket pid! haha khazanah dh ni... =p

adeh! rsa nk jumpe ko lk pid.. miss u...

[-suziey-] said...

bestla..farrihin xtakut tgk dinasour tu..sonot je bw dalan2 kan..smpai tetido ha..ekek:D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...