Followers

Monday, July 27, 2009

Kenapa Aku rasa bersalah???

Aku pernah ceritakan kisag 2 staff aku yg bermasaalah dalam entry aku yg lepas, Aku ingin melepaskan mereka pergi Part 1 & Part 2

Hari ini adalah titik noktahnya mereka berdua bekerja dgn kami. Ibu ayah dah x tahan dgn mereka berdua so diorang suruh Si A n SI B nie berhenti serta merta.. Tapi kenapa pulak aku yg rasa bersalah???... aduh.. bencinya perasaan nie....

Mungkin aku la puncanya, Aku ke yg menyiram minyak ke atas api yg panas..?.. ibu mmg dari semalam geram ngan perangai malas kerja diorang , semalam customer terpaksa menunggu lama di salonn.. diorang pulak hilang entah kemana... ke aku yg terlalu sensitif?? ...Tapi aku rasa tindakkan aku betul! takkan aku pulak nk jadi dayus??

~''~



Hari ni aku ke Salon shah Alam MAll, Niat dihati nk check diorang puctual ke tak datang kerja. Tapi aku terlewat sedikit, Kakak ipar aku ada dirumah. Tapi aku nekadkan hati utk Pergi jugak buat sport check..


Jadi plan asal nk datang tepat kul 10.30 x berhasil, aku ingatkan nk buat diorang terkejut aku datang awal2 pagi.. tapi aku plak yg terkejut, da dekat kul 12, kedai tak buka2 lagi.!!!. org da ramai di Mall, kedai aku jer yg x dibukak?? apa kes?.... Aku geram terus call ibu dan ayah mengadu hal nie.

Tak lama lepas tu Si A Sampai bersama suami dia .. Aku dgr hp dia berbunyi , aku dah agak ibu yg call..

Ibu suruh dia berhenti selepas alasan kenapa dia lewat x munasabah..


Sekarang, Si A tengah kemas barang2 dia, YG suami dia mencuka macam nak telan aku.. mungkin dia ingat aku yg hasut ibu suh berhentikan isteri dia... Kenapa la aku terhimpit dalam dilema ni skrg??...

Ibu.... Cepat La datang..................

9 comments:

Anonymous said...

apida..natural lah tu, rs bslh ckit. lama2 hilang lah guilty tu. heheeh.

yatie chomeyl said...

ala..not ur fault, dear. kakau dirog sayang kerja diorang, takder lah wat perangai cenggitu. plus, u anak boss...memang hak u la untuk memantau bisnes ur mom...dah2x, jangan rasa bersalah... ok dear :)

l i e y n said...

manusia bila dia salah, banyak alasan yang akan direkacipta.....
jgn risau, ko tak bersalah....memang tindakan ko betul n they deserved that!!!!

Mata Hati said...

biarkan saja diaorang pergi..

firahadifa said...

ein,

kekeke.. lawak la ko nie ein...

yatie,

Thanks yatie..

lieyn,
betul3... bila ingatkan balik apa yg diorang da buat.. mmg patut da lama berhentikan diorang

mata hati,

iya.. now nk mencari pengganti yg lain plak.. harap kali nie lagi better

669 said...

aikkk??? monday, before jam 12. mengulaq dari proton eh???
alibi xde nih.

manje nye pekerja salon ni, jam 12 tak bukak kedai lagi... pekerja i, 5 minit lambat dah berbiji2 peluru kene tabur.

Yan said...

ermm fes.. dia salah sebab dah tau lambat ke ade masalah ke.. jem atau tayar pancit (alasan basi)still kene bitau awal.. yan klu tak p keje.. ade emergency ke ape.. 15 minit sblum masuk keje yan akan inform org atas..

tp bab berentikan tu.. korang ade hak nak bentikan derang.. tp atas dasar perikemanusiaan bagila notis seminggu ke.. skang dah takde keje.. camne.. kesian jugakkan..

firahadifa said...

669,

ey,... ikram... tolong sket.. x main la mengulor.. buat pengetahuan ko.. aku tulis entry nie ari ahad yerk.. aku post je ari senin...

firahadifa said...

Yan,

Bukan sebab x perikemanusiaan .. pernah dulu pekerja yg lepas , bila diberi notis;

1. Sikit2 dia curi stock yg ada sampai mencecah rm 1K

2. sale kat kedai pon makin kurang.. dia x nk layan customer...

3. ade cerita , bila dia tau dia nk berhenti.. dia tarik customer pi kat kedai/ tempat keje baru dia ..

sebabnya.. dia tau dia nk berhenti..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...