Followers

Monday, January 25, 2010

D.I.E.T

Saya benar benar ingin mendietkan diri . Memang Plan tak nak sentuh nasi bahkan sebutir pon... melainkan roti dan mee.


Tapi.........   susahnya nk control diri nie..


lagi lagi time my brother , aboy masih ada kat Malaysia nie... asyik nak makan luar jer.. pastu tempat yg best2 palk tue.. Hari ni i rasa pipi i makin chubby.. terasa penuh dan berisi..... aduh...


kalau nk tau this is my last 3 days activities yg melibatkan makan2


Jummat  - Acara menyalang II di  umah my aunty .. memang tak nak makan .. tapi my aunty serve tauhu sumbat..... lalu iman di dada pon goyah... padahal petang nyer after kuar akuaria i dah makan sepinggan spaghetti bolognese kat food court KLCC .. 


Sabtu - Awal hari dimulakan tanpa menjamah anything , sebabnya malam dah plan nk makan kat seoul Garden Plaza Pantai.. so i nekad tak nk makan apa2 waktu pagi...  tapi my phy potong stim * ciss salahkan laki plak*  bile dia bawa i gi ambik spare parts kat Auto Bavaria Glenmarie , nk jadi cerita... Auto Bavaria  buat sambutan CNY for all customers yg nk tengok kete... and dapat makan free!! ... the food so so tempting expecially mix mushroom tauhu clypon (tauhu lagik)  ... actually mmg Auto Bavaria selalu serve makanan FOC , but kali nie macam macam ada dari eastern ke western food and sampai la traditional and Chinese Foods sume lengkap... apa lagi... aku redha atas desakan nafsu... huhu...


and pada malamnya ... BBQ n Steamboat seperti dirancang tetap diteruskan




Ahad - yang ini tak lain dan tidak bukan , mmg salah i ... punya lah tak nak makan .. just minum air dan makan snickers jerk ...... konon nk cover makan yg semalam ..  tapi  bila petang perut masuk angin da..... and masa tu i  kat shah alam mall .. tetiba datang suara halus dari teling kiri i .. dia kate.. afidah... makan la ... esok baru diet...  makan la... memang sedap nasi , manggo Chicken and fried sotong kat nyonya kitchen .. lantas tangan mencapai gangang telefon dan menekan mendail no kedai Nyonya Kitchen.......... aduh setan.... 




Macam mana nie?............. i mulanya berkira kira nak  ambik diet supplement .. plan nk usaha sendiri jerk turunkan berat badan ni... tapi macam susah jerk...  macam mana la nk dapatkan bentuk badan like anak dara dulu... ??uolssss.... any idea cam nak i nak turunkan berat badan nie expecially tang PIPI!  and  me already got double chin!!    uwaaaa 

6 comments:

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

samalah...ayu pun nak diet gak..tapi nafsu mengatasi segalanya...kalau nak bersenam malas...nak diet takut lapas, nak sapu2 krim was2..nak makan2 jamu pun takut effect...last2 biarkan punggung melebar dan dagu double chin...huhu..

Jard The Great said...

ehehe.. aku mesti fail part diet mendiet neh.......

AYU IDRIS said...

Salam Fida...
Bab nak kuruskan body ni mmg payah...hanya org yg btl2 punya azam n iltizam yg tinggi aje yg blh tgk aje makanan dpn mata!Akak skrg 4hari baru tak mkn nasi sbb try Jus Mate 5 tu...alhamdulillah so far tak rasa lapar sgt...akak pun bdn mcm dipam2 ni...maklumla dah beranak 3..pastu plak body tak segan silu naik tak reti nak trn!klu Fida tak nak ambik ubat@makanan utk kuruskan body,kenalah tabahkan hati n kuatkan semangat utk kata "TIDAK" pd makanan...amalkan diet seimbang...bykkan minum air masak..cewaaahh...pandai aje nasihat org!Akak pun tgh kuatkan semangat nih!nak tgk keberhasilan camnelah nanti pas minum jus ni...

moment said...

hehehe
pipi ko mmg tembam dr dulula pid.. huhu

firahadifa said...

ayu,

jom gite masuk the bigest loose weight asia nak?? huhu...

Jard,

tak pe.. badan ko solid.. masih anak dara lagi... kkekeke

Ayu,
akak, kalau ade hasil h\jus mate5 gitau ek... kekeke


moment...
pa'........ tolong!!!!

yatie chomeyl said...

exercise jer lah klu camtu babe...round berjalan lama2 dlm shopping mall..eheh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...