Followers

Friday, February 12, 2010

I Hate Friday


Mostly ramai yg suke Friday , sebabnya last day keja and sabtu da cuti… tang tu mmg la best… tapi saya ade masalah sket ngan Friday nie.. setiap kali malam jumaat jer hati saya gelisah tak sudah.. adoi…

I wore Uniform at my office . plain blue or white uniform with small  batch at the left side .. mula2 tu tension gak pakai uniform sebabnya x leh nak bergaya nk gi opis .. lama2 da x kisah. 

But  except Friday.. kite bleh pakai baju ape2 pon baju casual n kemas …  Disebabkan tu...  setiap kali khamis saya dah mula terpikir2.. esoknya nak pakai baju apa?? Baju itu kah ? baju ini kah? Baju tu dah lama tak pakai, bile last pakai? Ok ka pakai baju nie ? cantik ke baju nie? Sesuai ke baju nie?  Haiyooooooooo tension….

Hari jumaat lah yg saya kerap sampai opis x on time .. masalahnyer … dari awal bangun pagi dok  memilih2 baju dan men’try’ baju … sampaikan da nak naik kete nie dok pikir ok ke tak baju yg aku pagai today… aduhai.. yg problemnyer every Friday plak ade dept meeting kul 8 pagi… x suke tul..  sebbaik hari jumaat je bleh pakai baju lain…. cam ner la kalau everyday x payah pakai uniform ek?? .. mesti datang migraine sebab nk pilih baju .. or mungkin jugak duit poket nie asyik kering jer dok shopping baju… huhu

Hmmrrmmmm~ aku je ke yg cam nie ??!!

8 comments:

Peri PiA said...

hehehe saya hari jumaat pakai t-shirt or t-shirt company.

kena yakin baru selesa dgn bj tu

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

hahahaha...same to me...everyday mesti pk nak pakai baju apa kalau gi keje.....bukan setakat tu jer... kadang2 nak gi jalan pun jenuh depan wardrobe pk bila last pakai baju tu, ok ke, nak pakai baju apa.....sah2 kalau ader blog ni lagi kena pk...aritu dah ader gambar baju ni dalam blog, kena pakai yg lain, nanti baju sama jer....sampaikan my hubby pun dah ketawakan I...hahahaah

kalau boleh every week nak beli baju baru...

Peri PiA said...

:D,saya pon ade fikir mcm damia.saya ni mmg jns saya ulang baju yg same.collection pon xbyk hihi

firahadifa said...

peri , Ayu,

makin kite buy baju, makin kite rase kite xde baju kan???... kekeke

Peri PiA said...

hihi agreed :D
mase kursus kawen dulu ,kat maju junction
time break,sempat lagi
hubby kate kalau dah perempuan...

shakeymirza said...

heheh..saya gomen pakai baju kurung..tak pun kurung moden takpun kebaya..asyik g tenmpah baju je..
dulu masa keje swasta macam bes je leh pakai suar ngan kemeja...boleh bergaya2...heheheh

p/s: afidah, jadi kan pergi 28/2 ni..nati email tau...kang sama2 lupe lak..kekek

firahadifa said...

shakey,

owh.. 28 nie??jadi2.. nanti kite inform kat suzie lagik sekali yek.. da tau ke nak bawa food aper??

luna_e said...

chiach....pilih baju pun masalah...ko buat la jadual baju untuk dipakai sebulan..lepas tu disiplin..kalo minggu tu kene pakai baju A begitu juga minggu0minggu depan..jgn ubah fikiran last minit dah... ehehehehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...