Followers

Thursday, March 11, 2010

Samseng


hari nie pagi2 lagi da takde mood . benci tul.. nie sume sebabkan mamat moto tu pagi tadi la.. ade ke dia pi tunjuk2 kepala kat kite masa on the way ke opis tadi.. sebabnya i masuk lane kiri yang tak jam.... bukannya i tak nampak dia . dia sememangnya jauh berpuluh puluh meter lagi.. entah2 100 meter.. dia pon tak de la laju mana... suke2 dia jer marah kite , pastu jalan .. dah nampak kite bagi signal tu slow la sket kalau 'takut' sangat kene langgar pon... eyyy benci..

i pulak masa dia marah2 n tunjuk kepala tu pon i terblank. sal plak mamat nie tetiba nak marah kite , so i terlupa nak snap gamba or no plat moto.. bukan apa as pre-caution actually.. coz last week pon jadi macam tu jugak , bukan kat me , kat kereta depan i. entah macam mana si driver n sorang mamat moto nie gaduh .. rasenya sebab masuk lane jugak kot.. yang tak tahan mamat moto nie siap ketuk2 kereta driver tu masa driver tu berhenti traffic light , bile driver tu buka cermin dia pi ludah nyer org dalam kete tue .. sambil kate pu**ma banyak kali kat driver .. then dia pon blah... mentang2 la bawak moto je bleh lari lepas tu . soo no manners kan the rider ... kalau pon la driver tu salah sampai nk mengundang maut kat rider tu .. i dont think its the proper way ...

bukan nak kate sume org bawak moto tak de adab.. no no no .. my hubby pon bawak moto gak pi opis , ini sume ikut perangai masing2... how u want to take it seriously or not . coz siapa yang nak dilanggar or melanggar kan ??. Tak de siapa yg nak mengundang masalah .. so hari nie mood saya dah hancur berkecai :( . itu je nak cakap .

17 comments:

Siti said...

isk..kurang asam sungguh main ludah2 gitu..kat jalan raya yg mmg la teruk skang ni, kena la bertolak ansur...kalau ikut marah..semua org nak marah...

ita cutevirus said...

huiih... ita pon gi kije naik moto... so far takde la penah nampak / alami perkara cenggitu... huhuhuhuhu... memang kurang dijar la itew mat motor...

Sidratul Muntaha said...

den keje nak motor
selalu terkena cam mamat tu
tpi takde smpai kurang ajo camtu
tpikan klu kena ludah tu ker
kena tunjuk signal tu
mmg klu bwk ekta
confirm langgar pastu bair mati kat tepi.
bru pdn muke.
mmg takde adab lansung
agak - agak ler yer pun..

firahadifa said...

siti , betul3x


ita, baguih la..


sidratul muntaha,

ha'ah.. sangat overkan, dalam kete tu ade budak kecik plak tu.. kesian kan the girl n the mother ... so no manners

mummy_ayu said...

uiihhh ini bukan kurang asam..ini kurang ajark...ada ke main ludah ludah..dasyat...ayu pun kenkadang marah dengan penunggang motor nie...suka cilok cilok..tapi tak semua tau!

Ieda Al-Habsyi said...

kurang hajar giler yang bawak moto tuh! mentality org bwk moto mmg mcm tu, sebab tu dia tak bwk kreta, bangang nak mampus. hati-hati afidah bwk kereta ek :)

firahadifa said...

mummy ayu ,

haah.. mmg da tahap melampau..

ieda,

tak semua rider macam tue.. tapi da nasib kite jumpa org yg macam tue..

chugie said...

ei..sampai ludah2? eee ape punye mat motor ler.. ni musti samseng ni. Tapi memang akan ilang mood bila ter'ada' dlm situasi cmni.

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

macam2 mat moto zaman sekarang ni....so rude lah dia buat cam tu...

p/s: percayalah, kita yg naik keta lagi takut kepada org yg naik moto...

yatie chomeyl said...

nsb baik dia x biadab sgt kat ko erk. len kali jgn lupa snap no plat motor tu, publish kat blog..so org lain leh beringat klu jumpa dgn dia

Nana said...

kurang ajanye nak ludah2 klw la orang yang di ludah tu husband kita dah lama lembik kena terajang

** atie + farid + aisyah ** said...

adifa.. skang ni mmg... ramai yg nak tunjuk samseng, kalau dorg ketuk suh bukak tingkap.. jgn sesekali bukak.. bahaya oooooo

zaza said...

kereta kite pun pernah kemek gara2 samseng moor..! geram tak ingat!... hish

unlisted_one said...

sesetengah mamat yg bawak motor ni memang ampeh, i pernah kena selamba aje dia ckp kita bodoh sebab kita nak tukar lane..bukan tukar lane mengejut pun, dgn sopan santun lagi nih.. dia harapkan jalan tu clear aje utk dia sorang, jgn ada org tukar2 lane ni..takde manners betul.

Ein Frenoz said...

ganas nyer mamat tu. cian apida kite ni..scary.

DJF CloSet said...

huih..bole trauma tuh...
take care

[-suziey-] said...

lor mmg samseng jalanan..huh xsuka..btl btl..mostly mat2 moto yg ala2 remaja ni samseng..xsedar diri

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...