Followers

Sunday, April 11, 2010

Penat!

Penat .. hari ni Sungguh penat...


just came back from Smart Kids Exhibition @ PWTC ... need to survey  new eductaion tools for farrihin .. sooooooo many many things interesting there.. tapi since farrihin nie peel dia lain sket.. as dia more to explore and learn by him self rather than we teach him A.B.C and 1 .2.3 .. so its quite difficult to find a good learning method .. we thinking to find an encyclopedia for him .  but memacam yg lagi menarik kitorang jumpa. weeeeee




 Ermm.. anybody penah dgr and da buy education tools from Grolier tak?? .. i teringin nk dgr pendapat yg da beli.. adekah berkesan buku and tools diorang?? coz the full set  price is about RM3000 man.. later i tak nak  jadi  half boil jer.. 




Masa kat exhibition tu jugak i jumpa sesuatu yg agak menarik... something to do with nak mengenali diri kita and memahami minda anak kita dgn menggunakan figherprint analysis .. teknik nie dikenali as dermatoglyphics . dia akan study keturunan DNA anak kite melalui cap jari so we will know his personality , teknik belajar mana yang berkesan , kepintaran otak kiri or otak kanan , mana yg dia lebih , memori , pemikiran logik , or even disiplin diri .. dia boleh bagi satu laporan lengkap kalau kite hire diorang to study our fingerprints ..  and its 90% accurate!!!  sadly i tak buat .. tetiba rase menyesal plak tak buat ..kalau tak mungkin lagi senang i dapat tau sikap , personality my son lagi awal.. so i tau apa yg dia suka and apa yg dia lebih cenderung minat .. and i bleh didik dia lebih awal.. mana tau.. dia bleh jadi world class champion in sukan  ke.., or music ke... or academic.. muhehehehe.. its every parents dream kannnnn  . so i nekad , i kena bawak farrihin jumpa that lady semula!!


banyak lagi yg best...susah nak cakap.. yg paling dapat hadiah and free food tester .. kekekeke


ok.. esok sambung lagik, tata...






p/s : owh.. btw .. sebelum ke smart kidz, me , my phy , my sister n in -law  ke bangi for studio photo shoot ...  nak ambik gamba sempena dgn birthday my twin nephew and my  farrihin( next month )yg ke dua tahun.. plannyer nak ambik gamba mereka bertiga saja, tapi alih2 kami pon terpaksa interprame sebab diorang nie asyik nak tak padang camera and lari keluar dari studio jer.. penat betul nk bagi diorang duduk statik ...  hopefully gambar cantik la... penat nak ambik gamba chenggitu..  T_T .. seb baik la.. camera man and assistant ( husband n wife) sangat la baik hati dan penyabar orgnyer.. 

5 comments:

Nana said...

wah benzye tingin tau nak g Smart Kids Exhibition tp tak penah bkesempatan

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

bagusnya dapat pergi smart kids exhibition tu...mesti macam2 benda ader kan..sampaikan tak tau yg mana aderlah terbaikkk utk anak2 kita...

nak tgk gambar photoshoot...

MamaDamia a.k.a Haiza said...

saya pun pergi petang tadi ...memang menarik...banyak game tuk anak kat booth..so we all bawak balik berlambak biskut coz join game kat booth Munchys...hihihi..

pasal Grolier produk tu...saya dah guna dalam 6 month...so far skang ni masih pasangkan DVD Magic English untuk Damia...bagus tak bagus atas kita sebagai parent yang nak kena explain n join together time reading session tu...Damia ok je layan coz magic english tu guna kartun Disney..hehehe

[-suziey-] said...

waaa sound interesting..never been any event related to kids education..huhu.will try it 1 day:D

firahadifa said...

nana,

next year pon ade.. mmg banyak yg menarik sana

ayu ,

nanti kite post yer.. tunggu...

haiza ,
ahahaha.... we all pon!!!

suziey ,

benda tu ade every yearrrr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...