Followers

Thursday, April 29, 2010

Tipah tertipu

i mmg berazam  nk turunkan berat i ke berat ideal masa zaman muda remaja dulu . keazaman datang mebuak2 bile my daddy sendiri tegur me suh kuruskan badan..  kalau nak tau , after deliver farrihin berat i tak turun2 5* kg , and beza ngan anak dara dulu 10kg naik!! so i nekad nk kuruskan badan , at least turun 5 dulu kilo buat permulaan nie


macam2 i buat u, Yoga , Puasa , makan diet suppliment  and terbaru .. i ke slimming program kat salah satu fittness center semalam  ( nama dirahsiakan demi menjaga nama baik slimming center tu ).. nengok... cam tu la nekad i slim nie.. moreover , diorang bagi promotion price.. 98 hinggit jerk for mothers day promotion.. then i buat ...
sekadar gambar hiasan.


after da suda , satu consultant ni bawa me ke satu room , dia bagi advice bukan main bagus , elak makan berminyak, minum byk air  n bla bla bla..and then aduhhhh.. dia paksa nya i ambik pakej RM2000! gile ape ... i say .. i tak nak commit . i say i pi sini untuk buat treamtment sekali sekala jer . Tapi  dia kata i , saya bagi u trial package marr , trial package nie i bagi u manyak mulah . so after trial, kena ambil package ... i punya la terkejut beruk!!! i mula la naik hangin!!  i say ...u kata tadi promotion , bukan trial ...  boleh nyer promoter tu nak deny!!!... eyyy geram tul


Then dia promote lagi package yg murah sket . RM780, 4 kali treatment  .. i still juga tak nak . i say later i akan migrate . rugi la i kalau da bayar kan.. lagipon bukan nyer perubahan nampak sgt pon lepas ambik program trial tu ... dekat 30 min jugak la kami bertekak , then dia say .. okla2.. u ambik mini package la... 399, 3x treatment . kalau u tak ambik package  , u kena bayar hari nie punya treatment 254, bukan 98 . Memang i bengang tahap gaban !!! .... dah x dapat dibendung lagi... ade ke dia gertak i cam tu... 


i malas nk berhujjah panjang ngan dier , jam masa tu pon da kat kul 9 malam . cian kat my phy n farrihin rindu kat i (:p)... Then i huluq my cardcredit.  i kata kat dia . kalau saya tak kurus , saya  sue company u nie !! .. boleh nyer dia senyum pastu.... adeiiiiiiii... sedih tul 




time balik umah , baru je kat grill i mengadu kat my phy, bang ... i kena kebas 400 today.... . My phy senyum sinis jer... , Then i pi kat dia  sambil buat merengek manja + gatal   , bah.... mama tengah sedey nie... mama need ur hug... , my phy kate .. need my hug ke need my money ??? 
[ in my heart : aduhhhhhhhhhhhssssss... pecah tembelang .. kekekeke]



p/s : kalau tau la.. i buy je mesin slimming tu , letak kat salun  i yg comel tu .  every day bleh buat treatment FREE! .. adeiiiiii
p/s: konon nk off blogging ari nie.. tapi buat gak entry... ciipooorah to me!! ( am addicted actually)

10 comments:

[-suziey-] said...

wohooooo london tu ke..nape u baik sgt..lawan la..kata 98 pehal plak 254..kalu i i blah je..ape dia bole buat..u ade register ape2 ke? mcm i mmg slalu precautious..kalu soething promo dia soh isi borang n reg dulu i never do it..sbb it will trap us..jadikan pengajaran ok:) kena garang sket:p

firahadifa said...

tu la suziey... tension tul!!!

x tak pernah kene cam tu lagik sebelum nie..

lesson learnt . sebb baik x ambik 2k tuh!!

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

dah biasa dgr kes macam ni..biasalah diaorg tu..taktik punya...ayu pernah amik package ngan MAYFAIR...masa tu ader promotion..so far ok lah dia tunaikan janji2 dia buat 10 kali punya treatment...tapi kan setiap kali kita buat treatment, setiap kali tu jugak lah dia persuade kita suruh beli produk ni, produk tu...sigh...last2 daku terpedaya juga..huhuhuhu..since drp tu takut nak masuk slimming center..

notti netti said...

kat mana kata promo 98 tu? ada iklan ker? kalo ada bley sue la or bawak ke bahagian pengguna malaysia nie ha...biar kena diaorang. tapi u should ask our opinion la....adik ipar aku pun mcm tu gak, dia ke london W.M....haram x best macam2 amoi tu paksa dia beli...barang ntah apa....kalo aku, aku sue! emo lak....

MamaDamia a.k.a Haiza said...

adeii ciannya....nak kurus punya pasal...tak pasal-pasal kena tipu...pandai tul diorang ni buat bisness ye...semua nak perangkap customer..

pssstt...kalau lepas dah join pastu dah kurus...bleh la sambung lagi treatment kat situ ye :P

mast said...

alaa..ciannyer..takpe lah, tak kurus pun takpe yg penting maintain cun...hehehe

mummy_ayu said...

siannya u...tipah tertipu yer....
tapi yg tahan ayat your hubby tu..need a hug or need money?
alamak..he he he..
lunch ari nie?

ita cutevirus said...

eeerrkkk...
fida, ita salah sorang mangsa penipuan slimming centre tu.. huhuhuu... amek student package 2k.. huhuhuuh...

From The News said...

aku dah pernah terkena teknik camni..
tapi syarikat dirahsiakan..haha

kes-kes tipu promosi camni boleh lapor kat Tribunal Tuntutan Pengguna tau..

ramai orang buat..especially yang kena tipu ribu riban..try la google..

Ein Frenoz said...

aku dgr pun tension kt slimming centre tu..pndai betul trick org.
taktik2...

part ko manja2 kt phy tu buat aku geli hati lak heeheh..comel + lucu. aku pt imagine muka ko masa tu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...