Followers

Friday, April 30, 2010

BFF

saya sampai sekarang tak tau maksud BFF nie , tapi saya tau apa makna dia , like best friend kan ? tapi yg  huruf F kat hujung tu ape? ...  BFF nie just sorang ke semua BFF???


bile org lain dok kata Shopping ngan My BFF , Lunch  ngan My BFF , Anak My BFF , Hubby My BFF, Pi rumah My BFF  dan apa2 saja yg BFF dgnnya.. i tetiba wonder i nie ade BFF ker? .. kawan rapat ramai sesangat masa time sekloah dulu ... tapi ramai yg dah x bersua muka , bertanya kabar dari jauh jer ...


kat my work place , i tak de Best Friend , BFF apetah lagi.. sebabnya.. bole dikira ladies kat office i nie.. and masing2 buat keje sendiri ... sometimes i rase lonely , tak de kawan nk ajak pi lunch sesama , shopping sesama , carpool sesama , and gossip and ladies talk together ... tak best :(

Rite now my BFF is my phy kot.... tapi dia bukan satu spesis , sometimes ade yg susah kite nk ceritakan kat dia ... expecially bout girls stuffand gossipss... ahahahaha and buatkan i rindu sangat ngan this person  and kila and my geng at Sek Men Sains , and My Roommate Kat KMPP and even my primary school best friends...best nyer zaman doulu doulu...
google



ok itu je nak cakap ... and happy friendship day  4 bulan lagi.... :P


p/s : hari nie nak menyebok lunch ngan 2 org BFF to each other nie.. Nett , Ayu .. Today korang nak makan mane ??? nak itutttttttt....

24 comments:

wawan said...

best friend forever
my BFF always remains forever.. hehehe

** atie + aisyah ** said...

BFF tu bukan Best Friend Forever ke? hehehhehehe.... atie ade 3org jek BFF.... BF adela 3 4 org jugak... :)

b.O.n.d.a said...

Afidah, Best Frient Forever kOttt..ntah! main agak gak nih :p

(ekceli..den pun tatau..sama kes la ngan yOu!) hak hak hak

mummy_ayu said...

best friend forever dear...ari nie my boss ada so maybe mamam kat mid valley jer..leh turun ker? windu nak gossip....!!sms ye dear..

ayah,ummi, farish said...

fara...tq follow blog maya....salam perkenalan....:)

Peri PiA said...

pia memang x de dah BFF ni :(

selalu rase keseorangan

BFF-Best Friend Forever eh?

Yan said...

owhh hahaha dulu yan penah gak buat topik tanye BFF tu ape... tp takde sapepun jawap.. huhu maklumla takde sape jengah blog kite..

kt blog ni baru tau besfren forever rupenyer..
klu camtu.. buleh kata saya punye BFF cume sorang kot.. yg len tu setakat BF saje.. coz dgn BFF kite leh kongsi everything.. got almost same interest.. kenal pun since sek rendah lg.. tp BF plak kite rapat mungkin pasal 1-2 persamaan saje or penah jadik roomate ke..

mama tisya said...

dlu2 tktau gk tp lps tu dh tau...bestfriend forever..kita ada 2 bff..mmg best...smp smua org kenal my bff...heheheh...nk ikut gk lunch tp jauh plak mv...huuhuhuh

momguess said...

semue folower den
BEST FRND FOREVER!!!!

ayah,ummi, farish said...

BFF--BEST FRIEND FOREVER...
Susah nk cari kawan yg betul2 baik skrg nie....
tp best kalau ader kawan baik, sbb kadang2 kita perlukan dia dalam satu2 masa

notti netti said...

ye betoi BFF ialah best fren forever....
dimana susah senang, sedih tawa luka pilu gumbira yak yak yea...bersama-sama..rahsia luar dalam...rahsia laki aku laki ko..bersama....dan BFF juga adalah kawan yang menjaga rahsia kawan -kawan mereka. selalunya BFF terdiri daripada kelompok yang kecil. dan BFF tak kisah kalo nak nak keluar duit barang berapa hinggit untuk BFF mereka....uisshh pjng aku...explain....nanti aku buat esei, aku kasik ko eh?....

CatlinaFly said...

salam fida, sila email sy pasal free advet tu ye ..catlina7@yahoo.com

[-suziey-] said...

hahhaha xpela buat2 tau je la..:p

nak itottt lunch ngn koranggg

firahadifa said...

wawan , atie , bonda ,ayu thanksssss

firahadifa said...

ayah, ummi, farish,
same 2 u too :)

firahadifa said...

peri pia ,

same la kite...

firahadifa said...

yan , kite tak de kot bff , coz kawan2 kite sume jenis jarak jauhhh

mama tisya ,

dulu ade cam tue.. sume keluarga tau best friend kite..

momguess,
me also wanna be ur bff :)

Ein Frenoz said...

apid,
now x sama dh.. environment x sama.. sgtlah rindu.. heheh kt opis ssh weh nk jmp bff.

Hidayah Shafiruz said...

Salam perkenalan kt sini plak after the facebook (",). BFF tu Best Friend Forever kan? In my opinion, mmg ble dah kawen BFF kte adelah hubby kte kan? but this BFF xsame la cm yg zaman kolej and U dulu2..huhuhu..

Anonymous said...

firahadifa, will you be my BFF? or perhaps my BF? or at least my F? :)

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

best friend forever...salam kenalan

kitatauke said...

salam perkenalan....
bagus gak posttuan tanah ni...sbb ramai gak yang tak tau(termasuk aku)....ohohooh

Nana said...

sama la kita kt opis pompuan bape kerat je...memasing wat hal sendiri...nk makan selalunye mmg xde geng tu pasal malas lunch kt opis

Hidier said...

saya lepas join FB baru la tengok istilah BFF ni...punya la lambat..huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...