Followers

Tuesday, May 4, 2010

Sepetang bersama model2 tudung Fareeda

semalam takde hapdet.. my laptop kena re-format pulak... ada rindu saya kah??? kuikuikui... perasan plak i nie.. ok.. hari nie nk story bout my last saturday kat shah alam mall.. 


my staff cuti that day , adik dia kawen .. so i la yg kena menjaga kan .. hari sabtu lepas ade final road show pencarian model tudung fareeda , i pon da berjanji ngan Fiza yg i akan datang nak support diorang nie... 


awal lagi model2 fareeda nie da sampai kat sana, i nengok dari level paling atas jer...












   disebabkan i pakai selipar jepun - segan arr.. tak bawak kasut ...


 but since da berjanji ngan diorang .. i turun jugak la kan.. and i jumpa ngan zalia nie , dia tego i dulu...sape2 yg ingat lagi , dia nie menang giveaway i dulu , cantiksss betul dia ... cam anak patung! 



macam barbie doll kan??? nie gamba masa dia tengah rehearsal .
dalam hati i , i dapat rase dia leh menang .. and mmg betul dia menang!!

and then i jumpa lak ngan fiza n eliza ... borak2 sekejap. i nak naik atas balik .. takut ade customer datang i tak de .....

Blog friends : Eliza , Zalia , me n Fiza 

gamba nie i sorang je yg pakai tudung fasion yg da basi.. adei.. then rase cam x aci jerk .. dan dan je pi buy tudung fareeda ... ahahahah......( adei... terbang duit aku 100 hinggit) 


gamba i ngan tudung Fareeda ( gamba terpaksa diblurkan demi menutup my shy shy..)


pompuan mmg x leh tahan nafsu kan.. tapi bukan nk puji lebih ... mmg tudung fareeda cantik bile di pakai ..but i bukan peminat setia tudung nie ..  masalahnyer x ngam sket ngan my face yg chubby nie.. tak tau la samaada perasaan i je ke or mmg betul muka i nampak lebih chubby.. so kena kuruskan pipi seinci dua dulu baru bleh pakai kot .. ahaks .. 


bile acara bermula , i tak leh nk turun , coz ade customer .. i turun da separuh acara berlansung... sempat snap gamba2 model nie jer.. itu pon x semua , gamba2 yg i suke jer.. ahahaha.. tapi mmg sume pon lawa2.. geram nengok. sebab tu bleh jadi finalist ...

i suke yg nie  cantik ikatan sanggul dia and pose dia , tapi x paham nape dia x menang .. 



i pon suka yg nie... very hot preggy mummy u.... 7 bulan x silap usia kandungan dia


i pon suka yg nie...


this gal sangat confident , i like...



and this also... so sweet... dapat bunga lagi dari adik dia.. kekekek




                                     tapi yang paling i tunggu2 this 3 hot mommy la 


Kak eli , bile ditanya da kawen ke blum , dia jawab da ade 2 org anak sume yg ade kat situ shock!! , cam x caya jer badan slim chenggitu da ade dua org anak.. ahahaha


uolss nengok la yg kawan kite sorang nie.. posing kemain lagi dia... kekeke


and her , nengok dia pose, no wonder leh menang kan...


then i naik atas balik, x leh lama sgt tuang ... after kantoi plak ngan my mom.. kekekeke

so bile diorang umum pemenang , i ade kat atas , so i snap gamba dari atas je la..


congrates tu zalia, u go girl!!!


and congrates jugak kat Fiza n Kak Eli sanggup menyahut cabaran !!



Ok . itu sjer..


upssssssss... commercial break sat....


24 comments:

MrS. F!zA@Mama Darwisy said...

auw! malu i dgn shot tu.. muahahaha.. mencik tgk muka sendirik!! neway, tq sudi tgk kami pose jalan kucing sakit perut..haha

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

besnye sambil keje leh cuci2 mata..:-)

lawa2 kan peserta..:-)

** atie + aisyah ** said...

wah... bestnye tgk org cantek2 ni kan... amboi, siap promosi nampak... hehehehehe

LYaFRINA said...

waa..mmg cantik...
bkn ke y juara tu org paka, kemaman??? heheheheh.. dgr2 citer member opis la..

mama tisya said...

sempt bergmbr ngan model2 fareeda ye...awat gmbrmu pki tdng fareeda diblurkn..nk tgk yg clear

Ein Frenoz said...

tak tahan tul dgn ko...terus gi bli tudung laks

Hidayah Shafiruz said...

ahaha..sy la yg rinduuu kt akak tu. dr pg smlm bukak2 blm ade post baru. ptg pon blm ade ("_). cm addicted plak kan..huhuhu..

Nway, chanteq la model2 tu. but me oso cannot pakai tudung ala2 cenggitu coz my pipi sgt chubby! mase matrix dulu kwn2 gelar chubbymoon..ahaks!

another Q: sy tgk promotion salun akak tu. I wonder if u ever had any customer yg kulit ultra sensitive like mine. Last time i did facial, 3 minggu muka cam udang bakar! kte xbole gune any produk kecantikan jgk like sun block, whitening cream ke ape..the only product i'm using currently is moisturizer from Clinique..tu je..and only certain make up suit me. No lipstick for sure, only Nivea lipbalm je. Otherwise lips jadik cm mulut kaloi! huhuhu.. any suggestion?

Siti said...

comel2 modelnya tu...tudung pun cantik2.

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

oooo...kat situ rupanya saloon fira...bestnya sambil jaga kedai sambil tgk finalist....

zalia memang cam barbie doll kan..memang dah agak lah dia menang...

walaupun gambar mu tu blur2...tapi tetp nampak keanggunannya...sama ngan ayu, takut nak pakai tudung style ni...takut tak masuk ngan muka....

amboii..dan dan tu jugak cari tudung fareeda yer..

notti netti said...

huhuhu......ko shantiks ape pakai tudung tu........hidup harus berani untuk cuba....:)

notti netti said...

huhuhu......ko shantiks ape pakai tudung tu........hidup harus berani untuk cuba....:)

[-suziey-] said...

heheh..sume cungggg..nape fira xmasuk..ehehe..

lawakla..basi ke fesyen tudung tu/. bawal tu pesen sepanjang zaman tau!:p

sempat lagi promote saloon..oo kt situ ke ur saloon..heehe

E.L.I.Z.A said...

ya rabbi...siap p beli tudung fareeda heheh kira promosi fareeda berjaya la kan :P

p/s: patut la masa kami p surau tu, tgk ada salon kt tepi tu..pastu ada pulak gambar model kt salon tu..rs mcm ku kenal gambar itu..x terlintas lgsg itu u punye salon..rugi betul..kalu tak, mmg i dh p dh..

unlisted_one said...

hari tu rasa nak masuk, tapi tudung dia mahal sgt..haha,..kedekut kan. lgpun, bukan senang nak terpilih, kena lawa ala2 model tu.

firahadifa said...

fiza , nice arrr pose tue.. i sukeee

rose , iya.. lawa bangat!!


atie, muhehehehe

Lya , haah. zalia mmg org terengganu

mamatisya , sengan arrr kekekee


ein , like u donno me.. ahahaha

firahadifa said...

hidayah, amboi.. pjg nyer komen.. akakaka.... tu la kena kuruskan dulu..

utk kuilt sensetif tu.. tak bleh pakai yg chemical sgt productnyer.. and ade sesetengah herbal pon u x leh gak.. kena buat scan dulu , baru tau u bleh pakai produk ape :)

firahadifa said...

siti, agreed!

ayu , kalau datang shah alam kena singgah tau...

iya , dia mmg patut menang .. kekekeke.. kalau x memang mmg x patut .. ahahahaha

tu la.. kite kena kuruskan sket arr pipi kita nie.. kekekeke

firahadifa said...

nett, yek ??? betul ke nie .. kembang setaman dah hidung aku nie....i lappppppp uuuuuu :D

firahadifa said...

suziey ,

ahahaha.... bagus nyer tagline , bawal tudung sepanjang zaman.. ahahahahaha

nape i tak masuk ??? adei.. i x tau pon ade kontest nie ... ahahahaha

firahadifa said...

unlisted_ one ,

awat x masuk.. if not sure i snap and jadi npenyokong u.. kekekeke

~~@lyci@~~ said...

haah.. smua lawa2 kan..
nape fidah xmasuk.. mesti bole menang..

Hidier said...

wah...hebat2 belaka

Nana said...

oo spa afida dekat situ ek heheh dapat la tgk2 dari atas kan

Nur Hawa Mohd Zin said...

wah..cantiknye...mmg ada org sesuai pakai tudung camtu ek

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...