Followers

Wednesday, June 30, 2010

after 10 years - berjejak kasih...

korang ade geng tak ?? masa sek men dulu i ade geng , geng i nama dia 'balapan' .. means berlapan sebab ade 8 org ,  i nie sekolah berasrama penuh kat KK , so lagi la kami nie close kan  sebab tinggal asrama .. da macam adik beradik , makan , main , blajar , tido , nangis , gaduh , ketawa together . kami tak pernah ade rahsia.. like rahsia ku rahsiamu jua... hehe.. i love them so so much ..


so after SPM year 2000 kami bawa diri dan haluan memasing , i balik KL,  semua yg lain berselerak di merata2 tempat .. ade jugak yg duk kat semenanjung nie tapi susah nk jumpa ... last sunday , masa i sibuk kat salon , 4 of my geng buat kezutan yg amat2.. terkejut .. ( padahal diorang da call i dulu..ahaha) tapi mmg terkejut ok.. ahahaha , 10 tahun  tak jumpa...




ok , i exaggerate, yg si eppie depan i ni  je yg dah 10 tahun tak jumpa , since dia still duduk kk ,and i di KL , so mmg susah la kami nk berjumpa  . yg my friends yg 2 org lagi tu mmg duk semenangjung .. tapi still susah nk jumpa gak.. semua ade commitment masing2 kan

best betul jumpa diorang nie , sakit gusi gelak ingat kenangan doulu2 .. gossip2... kitorang buka cerita balik scandal2 lama , crush ngan sapa , brake ngan sapa.. i la yg sering jadi mangsa pembulian diorang bertiga nie.. byk sgt boy friend .. heart breaker betul! ...ahahahah..( ala cinta monyet...biasa la duk asrama..) 


yg nie yg 10 tahun tak jumpa...mmg tak sangka dapat jumpa dia lagi di dunia nie , lepas ni entah dapat ke tidak jumpa dia lagi di dunia nie.. ishk ..ishk..






kami @ my premis , .. feels like 10 years younger masa jumpa hari tu.... now sume ade career masing2...
si wafa - scientist @ Institut kajian makanan @ lanchang ( dia kaji buah betik now)
si eppie - pegawai tadbir @ Kementerian Pendidikan sabah

si Ernie - engineer @ Petronas KLCC 

diorang nie sume tak kawen lagi ok .  ada yg berminat ?? can contact me!! ahahaha

sedih betul masa diorang nk balik... kejap sgt jumpa , sangat tak puas .. for me ,  now susah sgt nk carik geng ... after i meet them , i tak jumpa and tak dapat lagi geng yg best ... sungguh bertuah dapat jumpa geng macam diorang .. they r mine...


p/s : kalau nk tau , salah sorang dari geng lapan org nie is the famous  Jard , tapi entah kenapa dia tak join our lunch date hari tu... zarah.... rugi ko x datang.. si ernie balanja makan tau..




p/s2: sorry , da lama x tinggalkan jejak di blog korang.. bz ngat!









19 comments:

Peri PiA said...

cool la geng korang,me?? :'(

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

bes kan jumpe kwn2 lama..:-)

MrS. F!zA@Mama Darwisy said...

semua berjaya! bagusss!

Adyshariz said...

jumpe kawan lama mmg best, tapi kalau jumpe pakwe lame lagii best..
he..he.. rindu plak kat kawan lama

yatie chomeyl said...

bila nk jumpa aku plak yg dh hmpr 4 thn x jumpa ;)

mummy_ayu said...

wah..bestnye jumpa geng geng lama..

chugie said...

wah.. best kan bila dapat jumpa geng2 lama.. espc yg very close dengan kita dulu..

Just Call Me Bitt said...

cool! mcm geng bas sekolah..hehehe eee memang best la jumpa kawan-kawan lama...i sampai skang belum ade rezeki dah berpuluh2 gath i reject sebab anak punya hal..uwaaa

Nana said...

mmg bez kan jumpe kawan2 lama..
semua dah berjaya kan..

firahadifa said...

peri pia ,

ala.. jgn ar sedeyy

rose,
best sgt!

fiza,
kekekeke.. alhamdulillahh

ady,

jumpa pakwe lama? adei.. larikkkkkkkkk

yatie ,

ko tinggal mana now??

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

bestnya jumpa kawan lama...sure mesti masing2 giler2 punya kan..

firahadifa said...

ayu ,

best2

chugie,

sgt best!

bitt,

i pon same, x pernah lg pi reunion besaran..

nana,
alhamdulillah

Jard The Great said...

sori pid... got some personal problems to attend. ehehe

Hidayah Shafiruz said...

wah..bestnyer dpt jumpe kwn2 rapat lama..(",).

p/s Kak fida ramai boifren? ahaha..as expected from a beauty like you. Ske tgk gmabar akak, kulit cm telur dikupas gitu!

mama_umar_maryam said...

senyum sorg terigt my gengs..ade lg 2 blm kawen nih, hehehe

firahadifa said...

zarah ,

personal ??? ko dating ek?? hehehe


hidayah ,

ala.. jgn la kate cheggitu.. malu i..



mama,

geng i entah nape susah ngat nk kawen, bukan tak laku.. tapi tak nak jerkk

firahadifa said...

zarah ,

personal ??? ko dating ek?? hehehe


hidayah ,

ala.. jgn la kate cheggitu.. malu i..



mama,

geng i entah nape susah ngat nk kawen, bukan tak laku.. tapi tak nak jerkk

mama zharfan said...

nice story :)

anyway..

pls vote for my lil ariff
u need to write 'vote 02' at this link:
http://damiaqish.blogspot.com/2010/07/top-8-green-cutest-baby-cute-contest.html

ita cutevirus said...

bestnyer la kalo dapt jumpe geng kan...
betul cakap fida, ita pon susah nak jumpe geng skang ni.. yela, memasing da ade family.. geng ngan anak² jela...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...