Followers

Friday, June 11, 2010

Menawan Dunia



hello everbodyyy.. me happy today coz da friday!!!... owh... bestnyer friday.. expecially today i nak lunch date ngan si Nett ngan Ayu , Hari nie kami akan menawan Sunway Pyramid !! best2..

i da delete pasal 6 pekara sgt benci kat opis .. sebab i da rase motivated sket petang tu lepas dgr lagu *MENAWAN DUNIA* last evening after opis hour . mmg after opis our je lagu nie kena mainkan .. i like.. kengkadang mmg la kite geram ngan leader seorang je , tapi bile pikir balik , i sayang kite kat company lebih dari i geram kat sorang tu je.

Frankly i tak tau mana nk cari company yg best macam nie , kalau nk ikut salary mmg la x le lawan oil n gas, Tapi sebabkan My dato' MD yg sgt best . dia initiate byk benda .. korang tau tak, setiap kali masuk waktu solat , Azan berkumandang di opis i nie . and My GM akan panggil semua untuk solat berjemaah together . Setiap pagi ada bacaan doa untuk kebekartan bekerja dan senaman and juga lagu semangat , everytime nk balik ade bacaan doa dan Lagu Menawan Dunia . setiap kali project baru nak Launching je , Management akan buat solat hajat untuk mohon supaya Allah permudahkan Urusan. My dato' MD pernah kata dulu masa Launching Persona , Kite buat keje tekun mana pon , kalau tak de keberkatan dari Allah , kerja kita takkan menjadi...

Kat sini also  ade UNION , and agak strong... diorang akan fight for our right, and Our Management berbesar hati utk dgr masalah kami.



Byk la kalau nk cakap , kang kalau reveal sume nampak cam show off plak.. tapi yah.. again , susah nk carik company yg macam nie.. 


ok.. dgr lagu menawan dunia nie yer...





p/s : farrihin kejap deman , kejap tak... tapi dia cranky jer ..rase tak best jer nengok dia cam tu

14 comments:

MrS. F!zA@Mama Darwisy said...

wa..bestnye company camtu kan..susah nak carik tu GM yg mcm tu.

farihin demam sebab kena inject ke?

mummy_ayu said...

yup..ari nie kita tawan sunway plak lagi sekali ye..c u there!!

mygoldpen said...

apid, jealousnyer dgn company ko...klu company aku ni waktu tuk solat jumaat pn x officially provided. huh..
as for ur boss, i think all bosses are the same. i mean, a good boss must be good at Tai-chi-ing, right? (somehow they call it delegation).. So chill k :)

Momma Mia said...

Wah bertuahnya kerja kat company cam gitu. Byk keberkatan. Slamat menawan sunway Piramid dear!!

notti netti said...

uiishh company aku...asal solat jumaat jer semua hilang.....ntah ke mana.....lagi dasyaatttttt.....

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

bersyukur coz you still there..cuba kalau keje ngan company cina..huhuhu

mama_umar_maryam said...

bagusnye bos camtu..tidak terlalu keduniaan,hehe,tinginlah nk masuk oil gas mmg gaji dentam dentum..beselah dear,kdg kite rase downn sgt2 dgn tmpt kije nih..tp just think +ve ya

Nana said...

Salam kenalan,

OoOO dah lama tak gi Sunway. Hari tu balik Malaysia pun tak sempat nak gi.

Em's Family said...

sangat ok ok, lame-lame u know that money is not everything.. tempat i sekarang, i tak rase peaceful, sebabnyer.. 1st tak sediakan surau, we have to go all the way down (kene share ngan tenant lain) for our prayer and the saddest part, sorry to say, surau tu kecik tapi tak ramai pun yang datang.. u get what i mean..

Hidayah Shafiruz said...

Selamat bersemangat kembali! Last time my Prof from UCI, California bgtau kat kte mende ni mase kte tgh down sgt. Dia ckp "dear..this too, shall pass". Setiap perkara yg best dan xbest akan berlalu dgn mase...(",)

Farra Dhelina said...

untung nya akk dpt cmpny mcm ni..sgt2 beruntung tau klu nk dibandingkan dgn saya..

[-suziey-] said...

weee bestnye company tu yek..proton la kan..hehe..ade kosong x..hahahahaha:p

ala besela..sume tpt keje ade pro n cons..bear in mind..nobody perfect..that is why sometimes we did experience up and down waves..hehe..

Mrs Imran said...

hi there! first time kt sini :D betul la..husband i pon dekat proton jugak. and badri ibrahim tu kan yg nyanyi lagu proton tu, adik kepada my husband punye kawan. dulu badri masuk reality show kan..dok la sms nk vote dia :D sebaik dapat jugak second place. hehe.

badri tu ada kakak dulu ikut husband dia study kt jepun, so husband i pon kenal la..sbb sama2 study kt jepun. anak first diaorg (kira anak buah badri) pon nama ichiro jugak :)

wah panjang salasilah..hihi neway hello to u!

yanAzhad said...

salam :)
found ur blog masa tgh carik2 pasal keje proton. insya Allah, i'll start my 1st day at proton this feb. just nak tau, mmg wajib pakai uniform ke? and boleh pakai jubah tak?
tq.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...