Followers

Thursday, August 26, 2010

Ceria... Ceria ...Ceria Dunia Ku....

apa yg ceria??.. muhehhehe. my phy nk balik monday nie.. ngeee~~.. tapi balik sekejap jer.. balik meeting.. tapi tak pe la kan...  at least dapat la kami buka puasa together .. puasa last year , masa phy ade , mmg bole dikira makan kat rumah .. mostly buka puasa kat luar vendor blajer and self pay.. so i tot, this year tak de rezeki i nak buka pose tempat2 best .. rupanya ade.. kekeke

tapi i suke bukan sebab nk makan kat hotel  je yer.. siapa x suka hubby balik .. ? haha

while i writing this , im currently in auditirium waiting for a briefing to start . Briefing pasal ESQ . anybody heard bout this ??? .. mind u , i know n interested to know more bout this training from my Jiran , wife ND Lala  yg promote to me . dia da angkut sume anak2  pi training nie  .. mmg dia strongly advice i pi.. but i tak de la teruja sgt .. until one day .. think bout a week ago , i dgr sebahagian dari ceramah dari penceramah ESQ at siaran Halaqah im not sure .. ceramah bout anak ..

sungguh menikam kalbu bila diceritakan pada hari akhirat , bila anak kite kena masuk neraka sebab amalan dia kurang , bila anak kite menangis sambil berkata kepada Allah yg dia selama hidup tak pernah diajar tentang Allah dan agama Allah, Quran dan sunnah  .. masa tu siapa yg harus disalahkan?? .. Kita sebagai parents la yg tak mengajar ..  Masa tu Anak akan mendoakan .. kite sebagai parents la yg harus masuk neraka dulu daripada dia....


and suddenly i started to teach farrihin Al-Fatihah.. 

owh... Golden Horse Cosmetics ade buat promosi raya , Promosi for SPA product . Home Spa nama dia.. Product ni sangat bagus .. and ingredient dia sangat berkualiti .. bukan sebarangan mask nie.. mask nie diambil dari lumpur gunung berapi .. lepas tu diadun dgn ingredient lain utk kegunaan yg lebih khursus ... sebab tu dia mahal sket .. Home Spa nie dibahagikan kepada 3 jenis .. satu untuk kulit biasa , kulit bermasalah& sensitif dan kulit berminyak 

sangat best pakai ke badan dan muka ... terasa lembut sgt kulit kite nie ... hrmmm.. susah nk explain selagi org tak try sendiri..

sape2 nak tau lebih lanjut bole baca kat sini ;



BAHAN UTAMA DAN KESANNYA:


 Dengan menggunakan bahan semulajadi , Lumpur volkanik yang berharga serta kadar stimulasi rendah berupaya mengejutkan kulit dan menggalakkan metabolisma.Mempunyai faktor kelembapan berefisien tinggi yang membekalkan kandungan air, kadar resapan yang efektif dan menghalang dari kerosakkan kulit muka.Berfungsi untuk melembapkan dan melembutkan kulit secara maksimum.


· Berupaya untuk membersihkan kulit, mengimbangkan penghasilan minyak dan menjadikan kulit lembut, tegang, cerah dan anjal.






GOLDEN HORSE HOME SPA MASK CLAY~ LAVENDER






Mengandungi ekstrak pati lavender yang boleh menghalang pembiakkan bakteria, mengecilkan ruang pernafasan besar di muka, membaikpulih kulit dan menjadikannya seimbang.Ianya menggalakkan penumbuhan semula sel-sel, mengurangkan penghasilan noda- noda hitam dan berkesan untuk menjadikan kulit lebih selesa. Penggunaannya juga boleh menghalang bakteria dan kesan inflamasi.






GOLDEN HORSE HOME SPA MASK CLAY ~GERANIUM




Mengandungi ekstrak pati geranium pelargonium, di mana boleh melembutkan keratin yang tebal dan berlemak yang menghalang rongga salur pernafasan di muka.Menggalakan peredaran darah secara efektif, memberi kelembapan dan membersihkan kulit. Ianya juga berupaya untuk seimbangkan membran sebum secara pantas dan menjadikan muka lebih berseri.




GOLDEN HORSE HOME SPA MASK CLAY~ GREEN TEA


Polyphenols yang terkandung dalam teh hijau mengandungi kapasiti anti- oksida yang tinggi. Ianya boleh menghalang kulit dari rosak akibat kesan lapisan ultra–ungu dan mengagihkan penumbuhan baru melanin.Memperbaiki kulit muka dalam masa yang singkat, menentang dan menghalang faktor – faktor stimulasi. Mengelakkan alergi dan melembapkan sehingga ke lapisan bawah kulit. Menjadikan warna kulit sekata serta lebih berseri.


Harga Pasaran : RM 53.00


PROMOSI AIDILFITRI : RM 38.00 SAHAJA!!
kalau berminat , cam email me firahadifa@gmail.com


p/s: perkhh.. pjg nyer entry i kali nie.. 




UPDATE : 30 MIN AFTER I POST THIS , DAPAT SMS DARI MY PHY SAY DIA X JADI BALIK .. HIDUPKU SUDAH TIDAK CERIA =(

9 comments:

Farra Dhelina said...

weeeee haapy ye hubby nk blk!! have fun ye!

Sari said...

msti best dpt berbuke ngan hubby..dari sini dh nmpk senyum smpai telinga..hehe

mummy_ayu said...

suka nye dia..hubby balik monday nie..abis tak leh la nak join me & net this monday??

Liza said...

Kalau i sempat baca 30 min lalu, mesti i kata, bestnya ur phy nak balik. Tapi dah i ternampak ur update.. I rasa kesian plak.. Sabarla fida.... Dugaan yg hebat di bulan posa ni.. Chill!

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

alahai...baca yg kat atas tadi best sgt...tumpang sengih dah ni...tiba2 bila baca yg last sekali tu...adusss...siannya you...sabar lagi kan...

Queenin Murni said...

alaaa... kesiannnyaa.. note to ur phy: please jgn bgtau lagi until the day u nak naik flight. kecewa tol dah hepi2 tapi tak jadi.. u truly understand u. :P

chill ok bebeh!!!!

Jamiel said...

Seronok nya..

yatie chomeyl said...

ala babe siannye kat ko..meh la dtg sini, aku belanje buka pose makan sushi nak?
*cheer up darling* aku faham perasaan bila hubby xde di sisi..tdo pon xbest kan

CathJ said...

Dah canggih rupanya Golden horse yer... dulu2... pakai cream muka nya...bukan main putih dan gebu kulit muka...

skrg dah ada spa lak.. wowww...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...