Followers

Monday, October 25, 2010

Family Biker

salam monday ..

how was ur sunday ? im board to death . coz sunday kat sini da keje .. duh.. nak bace entry , uolls pon ramai x buat entry kan .. nak main fb , ramai yg x de .. twilight novel all 4 series i dah khatam dgn jayanya .. so apa nak  buat ???

last saturday pon , malam baru  i keluar ke Mall OE, kitorang ke sana after maghrib coz takut panas ... kami ke sana naik moto my phy la... tak jauh mana pon MOE from my place .. da lama kitorang tak naik bertiga ... kalau naik taxi , pi balik dalam 50 dhs ! .. so bleh la save kan..


masa da nk pi mall .. kami i ikat farrihin.. takut la dia lasak sgt... phy x pakai suit moto dia .. almaklum la..
panas... tempat i kat belakang tue,,,


time nie da sampai MOE , ambik trolly terus ke carefour , ade moto nie sangat mudah la for us .. but penat la sikit .. of course tak sama ngan naik kete kan.. doa doa kan la i dapat cepat lulus driving licence .. cepat la i beli kete .. makin mudah la i nk kesana ke mari ..***  owhhh VW Beetle kuh !  






now ,Finally , my  phy da dapat lesen moto .. fuhh.. lega sungguh dia .. setelah berbulan bulan bulan apply and test and retest , setelah hampir give up , akhirnya dia pass jugak.. org kat sini mmg .. dia x bagi lulus sesenang phy mungkin x ambik lesen kete , dia ambik lesen moto , i ambik lesen kete .. so senang .. yg bad news nyer .. international license  i tak bole guna sebab i da ade visa residence . so i kena ambik lesen gak.. next month i start apply driving license .. entah bile i akan lulus pon tak tau .. tapi kena gak ade lesen .. senang i nk hantar farrihin gi school , mind u , sini tambang bas sekolah anak 800 dhs  ! .. and kalau ade kete , panjang lah langkah i .. nk start keje ker.. nk  buat business ker ..


bout business .. ngehehehe... ramai yg comment nk buy kain cotton dari dubai kan... best2...saaayang korang sume... nak tau good news dia.??? mmg baaanyak sangat kain cantik2 .. mmg raaambang mata sehhhhhhh... betul.. tak tipu.,... best sangat .. org yg jual kain cotton kat Naif tu pon pandai cakap melayu ... so makin tak sabar la i  nak buat business cotton nie..kat situ pon  kite bole tempah baju taww.. diorang bole buat memacam baju .. baju kurung , kebaya , dress , blouse , maxi .. so i buat satu dress 3-tier , saje2 try test cantik x jahitan dia .. nanti i ke sana lagi ambik my dress.. i terus buy kain cantik2 .. jual kat my blogshop ya.. cuma masalah nya.. Naif tu jauh ngan my place .. pergi saja taxi bout 50dhs :(

ok.. itu jer.. some of aktiviti farrihin di sini .. buat tatapan semua..



tlg repair iron stand mama .. entah mana yg rosak pon tak tau... baru je beli tue..

tolong mama unpackstock  groceries yg sampai 






makan mee sambil nengok cite pocoyo versi arab
... entah paham ke tak dia tu.. macam paham jerk..

16 comments:

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

soo sweet tolong mama dia
ehehe

ooo camtu eh
depa nak cekik darah la tu kan suh amek lesen byk kali..sampai lulus..aiyaaa..sib baik kat mesia ni semua baik ati..kasi cepat lulus..ehehe

Sidratul Muntaha said...

wahaha..
farihin layan makan sambil nonton.

chayok fida!
amik jgn tak amik.

Nad @ MamaZakwan said...

rindunya kt kak fida n farrihin..
naseb baik ada blog ni..bleh gak tau perkembangan...

[-suziey-] said...

waaaa lawak plak main ikat2 farihin..hiks:p mahal jgk ek kt sana..kiranya high cost of living la kan..haihhhh...

ok cpt buat blogshop nk jadi customer nihhhh

mummy_ayu said...

wah..merempit la u kat sana yer? he he he...wah..sgt best baca cita kat sana...cepatlah beli kain..tayang tayang kat sini...
and good luck about driving license tu and vw beetle tu..best!!
nanti cita lagi....muah muah for u & farrihin...
from malaysia with love...chewah!!

health-beauty-slimming said...

bestnye jln2 naik moto,

Momma Mia said...

huhu rajin nya farihin tolong mama...
wah tak sabar nak tengok kain2 tuh...

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

wahh..tak tahan betul tgk farihin kena ikat tu..hehe

Peri PiA said...

semoga lulus cemerlang cpt2 :)

rajin nya farrihin,waa blh la nak
tgk,nti snpa pic byk2

me xpenah tgk cotton dari sana

gambar pakai helmet fida name berseri2

adzsha said...

hi fida!
u dah smp pulwani eh..mmg ramai msian pegi sana n tempah baju :D but my advise rajin2 pegi survey kain belakang naif police station tu, lg byk variety & murah..u bole pengsan tgk lace & chiffon..kat pulwani tak byk sgt choice & fashion lama..just that org prefer beli kat sana sbb tauke bole ckp melayu & bole jahit baju skali..

bout cotton dubai, i pernah tanya dgn penjual kain kat dubai..dorang ckp dubai mana ada buat kain..so yg so called di panggil cotton dubai tu basically dtg dr china, jepun n mana2 ntah

yatie chomeyl said...

wah babe, mau angkut VW new beetle ke? i likeeeeeeeeeeeee

kakyong said...

mak aiii.. byk nya minyak masak.. stok utk 1 tahun ker...

mama_umar_maryam said...

fuyoh,bikers kt sane haa..heheh,insyaAllah moga dimudahkn dpt lesen nnt,pjgggggggg langkah ;)

Farra Dhelina said...

wee tak saba nk togk cotton dubaiii

Ein Frenoz said...

Wah Pida naik motor...

Just Call Me Bitt said...

owh cotton ka?? baru baca part ni setelah komen memanjang dlm photo tadi akekeke cerita pocoyo versi arab...mesti layan...kalau ismeth tengok mesti tak habis-habis dia azan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...