Followers

Friday, October 22, 2010

cinta ku tertinggal di malaysia

kelembapan internet buat i tak bleh update blog  selalu .. tak dapat skype with my mom n dad n siblings .. susah nk bercomunicate with my loversss in malaysia . i geram .. i sedih ..

da hampir seminggu i sampai sini , Jiwa i masih di Malaysia , Hati i masih ingatkan keluarga dan segala2 yg i tinggalkan di sana .. kalau boleh , every day nk nangis , tapi i tak nak show kat my phy .. i tak nk dia terasa.. so i  pendam saja dalam hati .. still remember my mom last words before departure , ' sayang kena jadi isteri solehah ' .. so i redha ..

2 hari lepas , got sms from ibu yang ayah nangis bile nampak sup tulang ibu masak , tu lauk  favorite farrihin .. when i reply that sms back  , i say jgn nangis .. nanti kite jumpa .. but actually i sendiri pon tengah nangis while texting my reply .. hrmmm

and i missed this 2 awang tenitss.. rindu sgt2.. n i know.. diorang pon rindukan i ..

mama rindu sangat dgn anak2 mama nie.. 

si farrihin pon dok menyebut along .. angah ...  kengkadang dia ketawa sorang2 nengok gamba diorang bertiga back in malaysia . sume tau diorang sangat rapat .. tak de sorang , mesti akan mencari ...even three of them nie kuat melepuk dan menggigit .. tapi deep in their heart, they love each other 

gamba last diorang bertiga di airport , before i n farrihin departure .. dekat anjung tinjau.. masing2 excited nengok train...


and... kalau nampak kapal terbang  jer mesti dia akate.. bye tok.. bye uwan..  bye yah.. bye bu... duh.. lagi la buat i nk terburai .. :(


owh .. today friday , if i kat malaysia , sure i ade lunch date with my both beautiful friend nett and ayu , kalau ade rezeki , dapat jumpa juga mama tisya n suziey


i sangat tamak yg kalau bole i nk sume org yg i sayang ade di sisi i .. mungkin masih baru lagi.. masih canggung lagi duduk di negara org .. hopefully i bole adapt secepat mungkin ...



ok.. entah ape2 tah entry i today , just to express my loneliness feeling here .. luckly today cuti , kat sini cuti friday n saturday .. after jumaat i nak keluar ke naif , nak cari kain langsir and kain cotton . owh.. i nk buat business cotton arr... korang sume kalau nak beli kain cotton later carik i kay ?? sure2... i bagi gooooooood price for u .. and i cari nice-test , softest cotton  for u .. ngehehehehe.. all know kat sini kan byk pilihan yg cantik2... and kain murah...


owh.. my dapur da sampai.. look , cantik tak.. i buy electric cooker ... sebab tak nak guna gas.. senang la sket ...




ok2 .. itu jer for today .. i da byk merapu dah... 


bye!

15 comments:

Peri PiA said...

saba ye..InsyAllah...xlama lagi biase la tu

walaupon xsama mcm kat M'sia,negara tercinta

mama tisya said...

tiba2 sebak plak bc entry ni...tp tkpe slow2 mayb sebab br lg kn...tp atleast leh berblog & berfb...

saje nk ckp td p jln tar...hehehe

[-suziey-] said...

OMG..believe me..i sebak baca n3 u ni..especially the part when u say ur ayah cry when ur mom is cooking sup tulang..arghhhh..sedih..eh i plak yg emo..xpe xpe..just express ur feeling here..we all here will olwissss support u..take care dear..

huhu..sob sob sob

btw..u buka blogshop utk cotton tu..i'll be ur customer..hehe..

mummy_ayu said...

dear..miss u too!! cedihnye baca entry u...sabar ek..tahun depan kita jumpa lagi..ari nie gie sogo je ngan net...berdua je...

Ilhamny.com said...

sedihnya...tmbh bila tgk anak2..apa la yg mereka paham ttg erti pisah + jauh...
be strong ok..:)

kakyong said...

dah lama nanti okay lah tu.. dah jumpa kawan..
sula tgk gambor depa ber3.. dah mcm kembar 3 plak.. pakai baju pun sama...

notti netti said...

Aku pun sedih fida...lebih-lebih lagi baca part ko yang kata aku beautiful...and bertambah sebak aku bila ko bukak order kain cotton..uwaaaaaaaaa duittttttttttttt..............

Nana said...

adei..sedih plak baca...xpe2 dok je ngadap blog sure skejap masa jalan hehehe jgn sedey2 tau

firahadifa said...

peri pia..

agreed x sama..

mamatisya,

ko memang ! saje nk jeleskan aku..


suziey ,

babe , ko nk beli kain cotton dari aku ker??? waaa bestyer babe...


aku da ade sorang customer nie


ayu ,

tu la.. rindu nk jalan2 ngan korang

ilhamy ,

tu la. diorang x mengerti apa2 lg


kakyong ,

insyaAllah


nett ,

tak peduli! ko kena beli gak kain cotton aku.. muhehehe

nana,

nie je la keje i now..

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

sedih baca entry ni:)..

psttt dapur elektrik tu sangat cantik....hehe

mama_umar_maryam said...

;(..hati nipon sgt sayu apetahlg org yg merasekan..lagi2 part atuk nangis tu,hmmm..tp mate luas balik lps bace part kain cotton dgn dapur baru,heheheh

mygoldpen said...

apid, sedihnyer...sabar yer..hope u can adapt there soon :)

Cikpid said...

salam kenal..nama kita lebih kurang sama :)
U story byk2 citer2 kat dubai sana tau..suka baca citer2 org duk oversea ni..

mummy_ayu said...

dear..update la selalu..nak baca cita u kat sana...btw...dah tukar nama blog nampak...
"from Dubai with Love...."
love u tooo!!!!! miss u!!!

Queenin Murni said...

homesickk eh...biasa la tu kalau mmg dah melekap ngan mak ayah, dpt ketiak suami pon tak leh kaver.. u'll adapt soon...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...