Followers

Tuesday, October 19, 2010

i surrender....

salam sumer..

i nak buat pembetulan from my last entry , Mall of Emirates bukan the biggers mall in the world , Mall of Dubai yg mall terbesar di dunia  .. so semalam i tak pi ke Mall yg terbesar dunia  , i ke Mall of Emirates , the 2nd biggest .. tak tau la in the world  ke tak .. but in UAE , itu the 2nd  biggest .. MOE sangat besar ... selama 27 tahun hidup i , tak pernah lagi rase letih , semput ,  shopping or even window shopping .. but kali nie.. i surrender ... sakit2 kaki i nie! ( mesti my mom n my sister gelakkan i nie.. ahahaha) .. itu belum lagi Mall of Dubai ... aduh.... sebelum ke sana ... harus ke gym dulu nie .. buat starching... kekeke


kalau korang nk tau macam mana besarnya mall nie , korang tengok je la nie ........


ade tempat sky lagi....

memang saujana mata memandang.. jakun sekejap . ahahahaha




bole nengok dalam cermin kaca nie... tapi i tak pi sini la today .. penat travel tak hilang lagik. takkan nk main sky kot..


owh... ade lagi benda yg i jadi jakun ... biler part i beli groceries ..

macam fake je kan lada nie.. luckly i tak makan .. phy pon x makan lada nie.. if makan , sure i buy..



Giant bawang merah ! duh! terpesona aku .. i buy one . geram nengok..



look.. 1 big giant onion equal to 10 onions , so u ols x payah rase sakit pedih mata time  kupas 10  bawang lagik  ..  kupas 1 giant onion nie sambil bole nyanyi2 lagik.. mata anda takkan pedih ya ( aahaha.. sengal sungguh aku nie) 






kaki king crabs , kaki dia pon dah sebesar sekor ketam malaysia , so bleh  bayangkan berapa diameter lebar ketam dubai , tiga kali ketam malaysia kot.. tapi ... nengok la harga dia .. garu kepala aku... 1 kaki ketam pon 220dhs ! ( nilai currency lebih kurang sama ngan malaysia)   .. entah ape entah nilai  duit kat sini..  giler ! giler ! giler ! 





1st time juga i  nengok muka ikan salmon secara LIVE , selama nie nengok isi dier jerk.. cute  jugak dier nie.. hitam manis .. ngehehehe







manggo .. dari semua negara ader .. berbagai bentuk , berbagai rase , cuma mahal jer.....  :(



nie lagi yg buat i tepuk dahi , buah nona 36 dhs sekilo ! .. duh.. tau i bawak buah nona banyak2.. jual kat sini ..


tapi tak semua barang mahal .. ade yg murah .. like juice .. 1000ml tak sampai 5 dhs pon.. murah kan ... and ade juga part yg best , ade area clearance sale ..


ade satu area jual barang2 clearance .. every day pon ade... 



Farrihin la org paling happy .. coz most barang2 clearance is toys..  nengok.. tak menang tangan dia .. sume nak ambik masuk dalam troli . but selepas di tapis oleh i dan phy , cuma 3 barang je berjaya melepasi kaunter bayaran.. 



ok , ade satu lagi gamba nk show buat i jakun ... 


back in malaysia , patung mainan je kena letak kat vending machine nie.. tapi kat sini .. perkhhh.. giant Chupa2 tue.... i rase kalau i dapat grab pon benda nie .. sure kebas lidah i nak makan ! 


ok , itu je cerita kat mall emirates .. mmg best kalau  shopping kat sana butik baby  .. u name it , sume ade , nama yg  kite tak pernah dgr pon ade ... huhu.. heaven sehhhh! susah nk gambarkan .. semua ade .. benda yg pelik2 sume ader...  



today  i nak ke office my phy , ade medical check up for me n farrihin , pastu i nak melencong ke Dubai Mall pulak , (yg nie yg the biggest mall in the WORLD ) ,,while waiting phy habis kerja .. tapi i tak gi shopping.. i nak bawak farrihin ke sini..




KIDZANIA 

dia ni macam city run buy kidz ,  its a place where they will play as adult role , they can be pilot , doctor , driver bus , DJ  or any thing they want . so i tak sabo nk nengok ape farrihin nk jadi dulu.. mungkin jugak kontrtakor or mechanik coz dok selalu menukul2 umah jerk! kekekeke

kat dubai mall jugak ade zoo , akuaria  and many many interesting early education center ... nanti i ambik gamba bebanyak yek  :)








18 comments:

mama tisya said...

wah sronok dgr citer dr dubai..tk dpt pegi dpt dgr citer & tgk gmbr pn leh imagine

ye ke tk shopping tu:-p

firahadifa said...

mama tisya,

okay2... i shopping siiikit ... ngehehehe

Ieda Al-Habsyi said...

semua besar2 sebab org kat sana pon besar2, hehehhe

Ilhamny.com said...

bertuahnye u...jeles tau..hehehe

errr, garang jek muka ikan salmon tu..x hensem...

Just Call Me Bitt said...

bestnyaaaa...nanti kalau ade jalan kat plam yg atas air ade umah dan city tu sila ambik gamba banyak2 erk..hehe

mummy_ayu said...

sonoknye..jenjalan sampai penat ko kat sana....nanti jenjalan snap lagi...story kat sini...

ein said...

sedap nyer manggo tuuu...byk variety lak tuuu... aku suka yg color green oren tu... manga apple.

teringat dgn ex-company, supplier german aku, dia dtg m'sia kl/miri mesti carik mango n bekal balik. sbb kt sana xde mango. jus ada kot.

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

seronoknya dengar citer2 fira ni....membuatkan kita berada di dubai jugak...ekekeke...verangan..

notti netti said...

cantiknya cincin ko...........

notti netti said...

eh...aku salah kasi komenkat blog org lain.....ehehehehehehe....berlalu slow2 sambil tersengih

Liza said...

Liza dpt rasakan keseronokan yg melanda. Bestnya!!! Byknya brg giant kat sana. Org sana kan besar2..sebab tu la brg dia pun besar.. (yer ke?)

Queenin Murni said...

wehuuuu!!! sampai2 trus pi mall... bahaya nih!! hehehe..

mama_umar_maryam said...

oh my..aku pon mengah bace ni haa..hehehe

Fieza79 said...

alahai sonot nya....dh di Dubai dia ghupa nya...jd jakun skjap tgk tmpt org kan..? kalo fieza lagi la jakun..hahaahh

[-suziey-] said...

wowwieeeeee sgt sonottttt wooooooo...i pn jadi jakun mcm u..1st time gk tgk muka ikan salmon..hodoh rupenye yek ikan ni..isi dia je cantik n mahal..ekekek:p

b.O.n.d.a said...

fida,

nanti leh jOin sis amida kat sinun buat hOmemade cOokies, cakes etc..
syigim pun kat dubai

btw, i kasi link my frend yg stay kat sana:

sis amida : http://amida-dubai.blogspot.com/

syigim: http://syigimsharif.blogspot.com/

:)

adzsha said...

fida: hi! syigim & fida yang ur friend b.o.n.d.a mentioned tu gang jgk hehe..feel free tp drop a message to them :D

takpe soon u'll get used to d huge malls..kalo i pegi i selalu focus nak pegi mana & buat apa & cari apa..sebab kalo nak cover semua mmg semput la..n advisable pakai comfortable shoes..d good thing about malls kat sini surau ada byk & besar (telekung advisable bwk sndiri sbb dorang xpakai, baby room pun ada & tandas terjaga n bersih :D

Jard The Great said...

da selamat kat UAE rupanya.. be strong k

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...