Followers

Monday, October 18, 2010

Farrihin 1st flight experience

salam sumer...


when i write this , the time is 5.45 am , dubai time , still need to adapt with the time change , if i write an entry according to the time back in malaysia bout 9-10 am , for sure korang akan baca  petang.. haha.. so tak best la.. sebab kat dubai nie lambat 6 jam dari malaysia ... so i think i kena bangun seawal jam nie untuk buat entry.. kekeke... but i tak kisah... coz this is my world now .. hehe


i and farrihin da selamat sampai ke dubai hari sabtu lepas , flight kami delay 2 jam ! .. kesian kat farrihin , nk mengamuk jugak dia bile kapal terbang ade didepan mata , tapi tak dapat naik lagi.. so mmg penat kite sorang je yg jaga dia .. duh... its the worst 6 hour in flight !  mind u , i rase flight ke london yg 14 jam tak selama nie ... haha


him. dgn segala keprluan dalam flight . toys kat dua2 tangan tu ade 



see... punya la tak sabar nak naik flight ...dok  tunggu kat depan pintu lagik !




 time kat dalam flight ;





bile baru masuk  dalam flight , nie la rupenyer org pertama kali naik flight .. dok menekan sana , mengusik , mengusik sini...i rase ade 10 kali dia panggil stewardess .. haha.. memang sangat pening layan kerenah dia nie.. kite risau benda tu rosak jer... dah la tue .. bising bukan main .. asyik menyanyi2 jer... suka hati.. dapat naik flight...


dapat book and color pencil and puppet as souvenir... 


diam la dia sekejep nak meng-color..

then makan coklat sambil nengok tartun... 


but , 1 part yg paling2 trill is masa dia buat hajat , duhhhh... sungguh trill! i rase setangah jam i dlaam toilet nk bersihkan yak dia .. dia tak mo duduk diam sampai benda tu terjatuh kat lantai ! , disebabkan luas permukaan  lantai toilet tu kecik, si farrihin pijak yak  dia ! duh... merata2 la benda tu kat atas permukaan lantai , mana lagi nak bersihkan kaki dia , bersihkan lantai , bersihkan vontot .... dan di sekitar wall yg tercalit warna2 kekuningan tue ... nak menangis rase.... ahahahah



ok. nie part kesukaan farrihin .. bile miss stewardess yg cun  lalu ... ngeeee~ .. terus berdiri tu.. eyyyyy..




bile sampai ke tempat dia , dia say  ' yeay yeay da sampai !!.. '





farrihin paling suka bile food sampai... 


nie part dia da boring , baring kat lantai , buat macam kapal terbang sendirik ..


dan.... setelah 3 jam dalam flight , baru dia nk tido .. itu pon da ngantuk sangat .. kalau tak sure tak nak tido ..



.
finally... tido jugak dia..

---


bile da sampai airport , da tak susah da.. my phy pay service utk bantu i dalam urusan visa , imegresen , baggage clearance , baggage screening . 

keluar je dari kapal terbang , da ade lady waiting for me , and bawa i ke golf cart so i tak perlu jalan kaki ... 


this lady org filipina , dah 7 years di dubai mencari rezeki .. 


kitorang masa naik cart


org punya ramai beratur ... agak dalam 200 dalam 1 barisan untuk eye screening  .. but guna service nie i tak yah beratur.. terusss ke kaunter... best2.. kalau tak mau sejam berbaris di sini jer..




nengok , i dah dekat kaunter dah.. cam tu la juga diorang assist i utk imagresen clearance , visa i pon ade pada diorang .. 




diorang tolong assist for pick up barang juga .. angkat baggage ...and tolong bawa for custom screening ... diorang iring i sampai la i jumpa phy .. 


and ... 

kami reunion semula......

farrihin la org paling excited , dia tak bagi i dekat sikit ngan phy .. dia sorang nk bolot! ahaksss



my phy da gemuk kan ??? kekekke.. 


ok , itu je kabar dari saya dari dubai , petang ni i nak pi Mall Of Emirates !!!.. the biggest mall in the WORLD ! weeeeeeeeeeeeeeeeeeee

26 comments:

mama tisya said...

wah sronok dgr citer..tu br smp dubai..sok2 dgr citer soping2 plak:-p

amboi2 farihin suka2 panggil stewardess tu ye..aduhai leh bygkn time farihin yak2 tu..hehehe

hah br nk ckp, hubby mu nmpk berisi..bkn ke jauh dr wife susut:-p

MrS. F!zA said...

wah bestnye baca cerita awk.. hehehe

tp part plg kelakar tang cuci yakk tula.. hahahah sian ibu..

nti update plk cita mall tu ye.. ekeke

Mata Hati said...

ekkk..dah sampai Dubai. selamat menjalani hidup kat sana yerr..

comellah pramugari tu..hikksss

ein frenoz said...

apid best la ko! dh start shopping.. enjoy ur full time hse wife moments.

url blog aku dh tuka kalo ko perasan la.

Nad @ MamaZakwan said...

seronoknye sbb still dpt tau perkembangan kak fida!! :)
selalu2 la update blog tau! :)
take care!

Jamiel said...

Dah selamat sampai..
Seronok nye farihin ms dlm flight..

Peri PiA said...

Alhamdulillah :)

edah said...

Alhamdulillah dah sampai Dubai..best best..nanti2 kalau aku nak g vacay kat dubai..tau mana nak carik kwn..

owh Mall of Emirates..shoping heaven for shopaholic like you pid.. enjoy your stay..

OMG i cant imagine farrihin poo poo dlm flight..

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

alhadmulillah dah selamat semuanya
sonot degnar..:-)

Nana said...

hahahah lawak gile la farihin...part yak tu paling kelakar kekekeke..
1st time naik flight mesti la seme dai nk cuba kan hehe mcm damia sebab xde menda nk dtekan2 masa nek fligt aa dulu tu pasai dia dok diam2 je.

b.O.n.d.a said...

wahhh, sampai ke Malaysia dapat rasa keserOnOkan U bila dapat jumpa ur belOved hubby..habis lah berebut ngan farrihin lepas ni..kekeke =p

Fida, nanti jgn lupa..
update pasal makanan kat sana banyak2
update xtvt sOping kat sana
update xtvt jelajah dubai tau

wahhhh!!!
rindunye nak ke dubai lagi!!

Just Call Me Bitt said...

alhamdulillah...perhhh sangat berguna experience u nih..hehe jaga2 u also boleh naik berat...ehhehe coz there is syurga makanan...semua place halal dan bersih..so no point tak makan hehehhe

yatie chomeyl said...

glad that both of u arrived safely there...mesti happy dp peluk hubby semula sambil bershopping2 hehehe

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

firaaaa....bestnya....

dah lah nak pi shopping lak tu...enjoy ok!!!

Ilhamny.com said...

alololo..tomei nye bila tgk farihin noty2 manja mcmtu...

efa fairuz said...

alhamdulillahh..

wahhh tak sabarnye nak tgk gambar2 dekat sana!! later2 update lg k..we'll be waiting!!

CatlinaFly said...

wah bestnye dah sampai..take care ye fida..:)

chekna said...

wah.. dah sampai dubai ye... selamat hidup di negeri orang & take care...

mummy_ayu said...

dear.....!!!! miss u too!!!
bestnye....dah sampai sana....together gether ngan phy..farihin jumpa papa dia...suka!!!sampai nak bolot ye...harus la snap banyak banyak..share at sini...take care kat sana!!
and tul la...ur hubby bam bam..
so u..kena gie gim selalu tau!!
kalu tak bam bam gak..

ainnoraini said...

Alhamdulillah...dah selamat sampai...mesti bestkan...
kite org kat sini rinduuu la kat fida....

Ummi Eisya said...

alhamdulillah selamt sampai..mesti suka sangat sebab dapat jumpa yang tersayangkan..moga hepi selalu ye..update blog juga..

mama_umar_maryam said...

kemain farihin usha pramugari cun ehhh..alhamdulillah slmt smpi,heppy 4 u dh reunion blk dgn ur phy,heheheh,pasni citer psl sopping komplex pulak ye..peh..

MamaDamia a.k.a Haiza said...

kita yang baca ni pun dah tumpang seronok...apa lagi u yang ada kat sana...pastu dapat 'reunion' balik ngan hubby....hehehe silap2 farihin dapat adik make in dubai nanti...hehehe..neway enjoy ur life there...take care

Farra Dhelina said...

best nya gi mall..

sharing2 pic taw!! ;)

adoii part melepaskan hajat tu..ekekekeke

[-suziey-] said...

OMG..mcm xcaya my fren fira dh smpai dubai..hahhaha nk gelak aksi farrihin..sama la kes kita..aQeel klu naik flight pn cenggitu..mmg mencabar..heeh..u xpakai kan farrihin pampers ke smpai yak dia jatuh?hehe:p

amboih nk g mall of emirates? tpt shopping kah??best btl!!

Liza said...

waah.. best2. dh update la.. cepatnya. i yg sibuk walau tak pi mana2.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...