Followers

Wednesday, October 13, 2010

Hi Hi Dubai , Bye Bye Malaysia

sorry lama tak update blog , lama  juga tak menjengah blog korang , hari nie da rabu , lagi 2 hari akan berlepas ke Dubai ..  so.. little time ... so.. much to do.. byk nk update cerita , ini pon i tak tau after this dapat ke i update story lagi before i go..

owh... semalam tak sempat nk update coz bz last min punya kje n shopping .. mind u , semalam i pi buat international license  , bapak besar permit lesen tu.. tapi rase best ... yesssss.. i ade international license ... tapi lesen nie cuma bole guna dalam tempoh 6 bulan jer.. pas tu kena tuka to dubai  driving license , which tersangat la susah nak pass.. mind u, diorang takkan bagi lulus sesenang punya.. hatta la kite nie dah berpuluh2 tahun bawak kete .. coz lagi byk kali kite test , lagi banyakla diorang dapat duit kan.. ade penah sampai 10 kali ambik test , baru la lulus .. contoh terdekat my phy , dah 6 kali ambik test .. tak pass2 gak.. cian dier... tapi seriau jugak nk drive kat sana .. sebab Left-Hand Drive , luckly penah bawak kete proton LHD dulu...




as what u all read at MamaTisya, Suziey n Nett's blog , last monday we celebrate my Bachelor Party @ Manhattan Fish , KLCC , tang mana bachelor pon sukar dijelaskan.. haha..  entah sapa yg bagi nama bachelor party pon tak tau.. mungkin sebab after this i jadi wife balik kot... setelah berbulan2 cuti,..kekeke.. actually , nie lebih kurang my farewell party , tapi x sempat pon kitorang nk nangis , mana tak nya.. setiap minit asyik gelakk jer... so tisu yg i baru beli kat dalam beg pon x buka2 lagik.. ngehehehe

ok , some gambo of the event , i x byk nk ambik gambar.. chilok from blog diorang nie jer..



kami , minus 2 ( ayu  n kak ina momguess)


me n mama tisya



me n nett

** aku xde bergambo ngan ko la suzieyy..

kitorang makan nie... &  spaghetti



happen to be , our spaghetti tawar.. so suziey telah mengotther menggunakan rencah2 yg ade diatas meja menjadikan ia lebih sedap!




makan cupcake suziey belanja....


weeeee... ( perasan bachelor ) muhehehe


ok , after Manhattan kitorang ke dessert bar , makan aiskerm plak.,..



part nie , diorang belanja i.. best2..



korang tengok la aksi mak budak nie ... tak malu sungguh! sume aiskerim diorang nak test !.. last2 kenyang  dek ice cream test jerk.. seb baik la beli .. if not.. mesti bengang staff dessert bar tuh!kekeke






sume sedap..

masa kami sume berpisah.. baru la bergenang air mata i .. mmg susah nak carik kawan sebaik diorang .. tho they just my blog friends and virtual friends .. but i rase korang la kawan i selama ni and selepas, selepas  nie..

** ok , x mo sedih2... nanti next year kite jumpa lagi yer.. 

kalau nk nengok lagi byk gamba , gi entry suziey , nett , mamatisya 




owh... ade lagi satu cerita nk menjeleskan korang sume.... 

'
'
'
'
'
'
'
'
'
 Tadaaaaaaaaaa


i da buy all 4 collection of Twilight !!!!!.... ngeeeeeeeeee :D


p/s : utk my readers yg lain , if this is my last entry before off to dubai , hope kite dapat jumpa lagi bile2.. love you peeps so much!

22 comments:

Momma Mia said...

ala fid dah nk g ke? take care ok & keep sharing kat blog tau. Ur rocking tuh byk berjasa to my doter la. Thanks dear!!

mama tisya said...

will miss u fida..nanti kt dubai dh dok umh tu kena sentiasa on fb and update blog la ye:-p

nanti blk dr dubai jgn lupa ole2 dr dubai:)

MrS. F!zA said...

nk trbg dh ye lg 2hari.. msti suma org akan sedih... tp blog jgnla sunyi sepi..update la cerita di sana ye.. :)

[-suziey-] said...

xtau nk describe..baca n3 ni dgn mix feeling..nk pisah jauh kan..huhu..pasni mmg xckp korum arr..xbest..uwaaaa...

neway thanks banje kami mkn..haha org yg dirai plak banje mkn..ekekek:P that moment terrrrsgt la best...haih bile lg la dpt buat camni...huhu

sob* sob* sob*

Fieza79 said...

sedih plak dgr tajok tu...dia nak g jauh..huhuu...jgn lupa terus berblog ye...

efa fairuz said...

ok, i paling jeles yang bawah sekali tu.. all 4 twilights kan? wahh..

mesti beribu kali la u katam dok kat dubai tu nanti..

miss u too, nanti bila everything's dah settle n under control, blogging la balek ok!! ambik gambar byk2 so that kitorang akan rase mcm dok kat dubai jugak ehehe..

all the best!

momguess said...

i miss u dear
sory xsempay nk join bachelor party tu
next time bile u balik malaysia kite buat party buih dear
hehehhehe

Peri PiA said...

seronok tgk relationship mcm ni

jeles r twilight tu :P


sedih ..dah nak fly ye...hav a safe journey

jard pon dah terbang p korea..urusan keje

~~@lyci@~~ said...

huhu.. sedih lak bc entry ni..
yup, walaupun kt hanya berjumpa di blog, tp rs mcm dah kenal lama kan.. gud bai fidah.. takecar.. nnt kat sana rajin2 update story ekk..

jgn lupe bwk ole2 dr dubai yer ;)

mummy_ayu said...

cedih....jelous tgk buku twlight tu...

*loue me* said...

Kak Fida.. Take care di sana ya

notti netti said...

loh..kok kamu baru beli set twilight ker?...ceh...aku nyenyaris nak buat garage sale aku nye set buku tu muahahahahhah....
jangan dgr ckp net..dia pentipu jika dia mahu menjual buku twilight dia.....ayu nak pinjam pun dia tak kasi...mauahahahahahahha

Faryza said...

mcm sedih je.. nnt dh jumpa hubby sure senyum kembali.. tak pe skrang dunia di hujung jari.. tak sempat gie umah akak pun.. hhuhuhu

mama_umar_maryam said...

yg pentingggg smpi sane update tau!

mast said...

when you said hi hi Dubai, bye bye Malaysia, thats mean tak lama lagi I will say welcome to London again and abg farihin is going to say hello to baby soon :)

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

ala..dah dah pegi ye..sob sob..

take care ye kat tempat org..
tapi takpe..ade suami tercintah..

take care!

EiJa ZaQuaN said...

dh nak bye2 m'sia dh....hope lepas ni bila smpai kat dubai selalu la update n3 ye..take care..

sedap betol tgk aiskrim tu la..huhu

bubbles182 said...

Enjoy DUbai Kak Apid!!! XD

e.l.i.z.@ said...

mak aihh 6x test br nk lulus? mmg dorang ni saje je nk carik duit huhuhu..even left handed pun, kalu kita dh biasa driving, boleh la adapt sikit²..lama² ok la kan..

bubbye fida...wpun kita br je 2x jumpa..take care..have a safe journey ya!

b.O.n.d.a said...

selamat berangkat Fida!
have a safe journey!!
semOga selamat sampai dan kembali!!!

Fida drive kat sana?
what i can say..wOw!
jangan penin2 yer style left drive kat sana terutama skali masa take raunbOt tu nanti.. =)


♥u

Farra Dhelina said...

alahaiii..sedihnya entry ni sis...

kakyong said...

semoga selamat sampai ke Dubai...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...