Followers

Monday, October 11, 2010

Nothing Lasts Forever..

aisehhh.. tittle tu tak gempaq hinggat... mcm tajuk novel sidney sheildon jerk.. kekeke

ok , tak de kena mengena ngan my entry nie .. tapi ade la sket..

* ok , korang mesti da pening*


tak de paper la..  last week i say nk buy jamukan? , ramai yg tanya , i makan jamu apa.. ? so just nak show hasil rembatan i kat jalan raja laut , i gi situ sebab senang , sume ader.. plus diorang bleh bagi harga yg sesangatlah murah sebab diorang da lama kenal ngan ayah i coz diorang pon stokis Golden Horse ..


mari kite tengok apa yg kena..

harap2 cukup la stock nie before i before i balik bercuti next year..


for jamu , i eat this



jamu mak dara..
jamu nie best , actually sume jamu pon best kan ..sume sama jer...   cuma apa yg best jamu nie , dia tak perlu minum , sebab bentuk kapsul .. so x la pahit .. itu jer..nk tau apa ramuan dia ... bleh google.i yg paling penting mestilah awet muda , tho tak tua sangat lagi.. kena la jaga dari sekarang sebelum terlambat kan .. 



Lulur badan Ratu Sari , i know brand nie x femes like putri binary kan.. but for me,  this is much better than other brand..harga pon x mahal sgt .  bau dia sangat sedap , menusuk ke hidung nie.. especially yg sari bunga.. actually , kite tak boleh harapkan sabun je utk hilangkan daki , coz sabun cuma nak bersihkan kotoran da kuman jer.. so melulur nie sgt penting utk menyental badan2 kite .. haha .. as for me ,at least  i buat lulur twice per month , so utk stock ke dubai , i buy 12 pax .. best2..





Perapat .. Theeeeeeeee :D

tak mo cite lebey2.. korang pon tau apa fungsi dia .. hahhaa.. but nk advice , as ladies .. kite  mesti mesti mesti  menjaga organ peranakan kite  .. sebab itu la aset wanita yg sangat sangat berharga ... so kena la jaga bebaik..



Foot Patch ..

ok. ini benda yg sebenarnya x masuk pon dalam list must buy  i , tapi teringin nk try , haha.. i m too freak bout my healthy


Tasly...
Health suppliment
1. Danshen to avoid salur darah tersumbat
2. wild Ginseng to avoid cancer
3. margareta , some sort of ' kosmetik ' yg boleh dimakan ..( pakai krim , toner , facial wash je pon x memadai... kena jaga dari dalam juga ya.. )



GOLDEN HORSE .

i dah 10 tahun guna GH cosmetics  , since my mom bawa masuk product ni ke malaysia .. what more  i can i say .. its superb!!! .. mind u , i tak pernah guna bedak or heavy make up , just this product , pagi dan petang  dan malam . i see the diffrence in me , i see the diffrence in my friends face , even jerawat batu pon boleh bersih sebersih2 nya..  kulit kusam tak bermaya boleh flawless .. yg gelap , boleh cerah... so far , im blessed to know this product!





minyak kelapa dara ..
 juga for my health n beauty suppliment







Losyen Mustajab

-Ginger utk buang angin yg byk terkumpul ni
-Extra Hot , utk buang segala lemak2 degil ku... letak kat peha gajah ku ini .. pakai spanx .. after 4 hours ... hrmmmm .. best2..




nie buy kat salon rambut , hair mask , tak tau ade kat dubai ke tak , moreover msti harga dia double triple...

cara dia , after basuh rambut ,  letak mask and stimkan rambut , or guna towel yg panas , balut rambut ya.. :)



ok .. itu jer.. ade lagi yg xde nie .. rx lite tak buy lagi .. entah bile nak jumpa rinie nie .. i ade seminggu lagi ni..hrm...

i nie mmh health and beauty freak kan ??.. luckly my phy sesangat la paham ngan perangai i nie.. and yg paling penting , sudi nk invest utk isteri dia..hahahaha... coz nothing last forever.. so kena la jaga aset kite sebaik mungkin..

ok.. itu jer... today i ade bachelor party.............. muheheheheh :)

10 comments:

Farra Dhelina said...

wawww..teruja tgok..mmg rajin jaga..

ye aset kita sbg pmpn mmg kena jaga dgn baik..nak guna lama la kata kan ekeke..

best nya berparty!! krm slm kat semua ye!!!

Ieda Al-Habsyi said...

hohoho! bagus2, byk betoi stok, pas ni takyah pening2 pale :)

mama tisya said...

wah byk tul brg2 kecantikan yg perlu di bw ye...

**bachelor party tu yg best:-p

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

bagus tul...memang pandai jaga badan ni...

selamat berparty...

efa fairuz said...

wahh banyak stok.. memang, i pun suke beli jamu2, produk health n beauty nih.. teruja sangat kalau jalan sebelah kedai jamu kalau boleh semua nak beli hehe

[-suziey-] said...

adeii pening..bape lama la masa u amik nk settle pakai sume ni..hahhahaa..for jamu msti dh ade timing nya kan..schedule nk mkn bila2..mcm nk sapu2 sume tu..adeiii...i ni dh la pemalas..mmg xleh ikt la..haahaha

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

rajinnya betul ya fid..patutla..cantikk je..ngeee

bagus..tak perlu pening2 nak cari kat dubai tu kan..sure cukup tu utk setahun..wekekke

dulu pernah la guna puteri binari..tapi skang ni nak menyental pon tak senang..si rafiq tu pantang sy masuk bilik air dia duk ketuk pintu..uwaaaa

mummy_ayu said...

sedihnya tak dapat join....have fun dear!! jelous

Ein Frenoz said...

apid nnt bg revieww... haha aku pn suka bli produk2 supplement ni. cuma x de geng nk stori

mama_umar_maryam said...

wahhh,mmg nmpk hasilnye fida..best tgk gamba 'party' korg..tata fida..makesure keep n touch thru blog ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...