Followers

Tuesday, November 9, 2010

Farrihin oh Farrihin

entry dedicate to abah farrihin ,

u, cepat2 la siapkan install wall cabinet nie.. kalau tak.. ur assitant will happly to help.. u know , he know all the steps , i think 5 years form now u can relax from doing DIY jobs..


1st, he drill the cabinet to make  holes so that it can fasten to the wall 


then,  he tighten the mounting screw ... 




then...he put the nail onto the drilled holes 



next ,he hammer the nail..



owhhh... accident ! (pura2 mati sebab tertukul tangan ..)



abah... done!





p/s : suka dgr lagi maher zain , from the rest of my life .. dedicate for a hubby to his wifey...  tapi yg x best nyer my phy x nak dedicate lagu nie kat i .. dia kate lagu nie tak best :(

p/s : dok tengah survey my transportation  .. mind u, im thisss close to get my dream car.. but hrmmm .. deal ngan org tu x menjadi .. coz kete tu byk problem,  phy sedang mencari lagi other option , but kalau bleh i nak warna Merah , same like my RED car at malaysia , actually it phys car.. but since i guna sejak 3 tahun lalu , i yg continue pay every month .. so its mine la kan... hehe

p/s : punya la lama nk upload gamba ! duh!

23 comments:

Peri PiA said...

tu la i bace status fb u tadi..finally

clap2 to Farrihin

lagu itu memang tersgt best

biasa la,our other half memang akan selalu MENETANG kita ekeke :D

yatie chomeyl said...

ko nak angkut VW beetle eh babe?

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

ekekekek..purak2 mati tu yg tak tahan..

btw lagu tu ramai my photography clients yg request nak masukkan dalam dvd diaorg...tak pun ader yg request tulis lagu tu kat photobook...hehe

firahadifa said...

peripia ,

tu lah... asyik nk menetangg kite jerk.. hehe


yatie,

cam tu la plannyer.. sini murah babe , kalau duk malaysia , x merasa aku..

MrS. F!zA said...

aduila bijak2.. siap pura2 mati tu..aduila..lawak betoi

alamk bab lagu2 ni kita mmg tk thu..hehe

mama tisya said...

farihin nk ganti abahnya tu soh abahnye relax2 ngan mama...hehehe

phy tk suka lagu tu..tkpela u buka youtube lyn je lagu tu..mmg best

chekna said...

hehehe.. kelakar la, dia boring xde kawan kot.. tu yg explore macam2 tu.. nak kena bagi adik kat dia cepat2 ni.. dah nampak potential jadi abang yg rajin..:)

mummy_ayu said...

wah..beria ia..farihin tolong buat keja..pandai tul...
alasiannya pasal keta tu..nanti dapat la tu..ok..take care!!

Liza said...

Comel lah little engineer tu wat purak2 mati.

Eh, farrihin dah boleh hire tuk pasang kitchen cabinet ni..

Ummi Eisya said...

memang pandai la si farihin ni..pandai berlakon pun sama..hihiii

pasal lagu tu mmg best..tetiap hari dgr lagu maher zain ni..amani siap tertido klu dgr..:)

chugie said...

farihin oh farihin.. bijak dah dia!

[-suziey-] said...

hahahahaha terror btl farrihin yek..syabas..senang byk la ur phy after ths:p

pst..my hubby pn xdedicate lagu tu utk i..huhu

Farra Dhelina said...

bijak nya dia sis...hehehe funny pon ade..

firahadifa said...

ayu ,

tu la pasal... bleh mati plak tu tertukul tangan

fiza , best lagu tue..


mamatisya ,

haha.. dia bagi chance...


cekna ,

amin .. amin...


mummy ayu ,

keke.. aku x ajar pon.. dia tau2 sendir ape fungsi n kegunaan dia.. mungkin dok nengok abah dia wat la kott

liza ,

bleh aunty , saya sedia berkhidmat utk negara .. tapi ongkosnya kena la best2 .. saya nk belikan mama saya beg LV nie.. hehe


chugie

hehehhe

suziey ,

adei suziey , habis dia renovate umah nie kang... nie pon dah 50% dinding berjaya diconteng

farra,

dia la kawan baik akak , peneman akak , penghibur hati akak , dan kawan gaduh akak la nie

CathJ said...

hahahahha... so cute!! ada watch handy manny tak kat sana tu?? heheheh... my boy pun mcm ni... dia suka sgt nak bertukang... until 1 day he was trying to take out all the screws from 1 of my sewing machine...

mak aiii... nasib baik I nampak... -_-

kakyong said...

bijak bijak... :D

ibu_Arifa said...

hahaha..;awaklah farihin nih.. terer jer dia tolong kerja abahnyer tu kan. bagus..bagus..

Just Call Me Bitt said...

hahahaha gud boy...derang ni suka buat action purak2 mati...akekeke

e.l.i.z.@ said...

wahhh bagus nye ada toys tuh..leh ajar bertukang!

kikiki yr phy tak nak dedicate?okla tu, at least dia penah gak la dgr..my laki?lgsg xpenah amik tahu sape itu maher zain :P

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

ehhehe..purak purak mati kene ketuk ngan hammer ye? notti..:-)

bes2..kete idaman..

kite pon sker anak pak zain tu..nak2 lagi lagi insyaAllah..bessst

ARIFFDA said...

bdk tecik tu makin bijak...senang mak ayahnya :)

adzsha said...

comel! nak cari jugaklah set bertukang tu for my son hehe

Ati Masrif said...

salam.
budak lelaki pandai main mainnan lelaki..jangan main masak2 dah...hihi

pura2 mati..farid kamil tgk leh nangis...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...