Followers

Monday, November 1, 2010

Lobster

korang suke makan lobster tak ?? for me , im not really eager to eat lobster , tho its quite lavish food  ..but sebab org dok menyebut , jadi kite pon rase cam best jer nak makan ..

masa i duduk sabah 10 tahun dulu , mmg mewah la makan lobster nie.. coz situ murah ... especially bile musim dia ..  bile balik KL .. hrmmm bukan je mahal , susah nk dapat , tak semestinya gi Seafood restaurant ade , kengkadang habis ..

last friday , phy buat i terkedu bile dia balik dari pasal buy 3 eko lobster .. i garu kepala .. seumur hidup i , i tak pernah masak lobster , nak siang pon i tak tau , kalau bukak kulit , x cantik la bile da masak ..

kat pasar ,  harga sangat2 murah banding ngan pasar raya , 3 eko lobster nie for just 60dhs ! murahkan... tapi kite kena datang awal pagi  la.. coz bile datang lambat , pak pak arab da ramai.. so harga akan naik giler.. diorang kat sini tak pakai timbang , ade timbang pon guna timbang dacing tu...

erm... da jumpa satu kelebihan living in dubai.. seafood dia fresh2 n murah .. my phy kate macam nie , every week bleh makan lobster  ..in my mind ,  duh.. naik la kandungan kolesterol dalam badan i...


farrihin bangun2 jer nengok lobster





teka i masak ape lobster nie???




i masak TOM YAM KUNG... phy kate sedap sampai menjilat jari.. mana tak menjilat jari..  Lobster kan.. tom yam yer kosong ... like i said .. my phy x suka sayur .. dan yg sewaktu dgnnya...


1 dah selamat , ade 2 eko lagi menunggu.. ingat nk buat butter fried n caramel stir as advice by ayu mak setot & zaraa'  .. but , FTN kate , Goreng Pon sodap!


owh... kalau korang datang sini , if  ade rezeki , i masakkan lobster yer.. tak pon nanti i postkan kat u alls... weeeeeee

p/s : ayu , cite la detail sket how nk masak butter fried n caramel stir ni....

14 comments:

Ieda Al-Habsyi said...

teringin nak makan seafood tapi takleh gatal2 wooo, sampai kena cocok bontot ;p

Sidratul Muntaha said...

melelh - leleh..
aih..
daku mmg suke mkn seafood..
yum yum yum..
mai pos sini 10 ekor!
ahuhuahahua...
tq anyway sbb link.

MrS. F!zA said...

tgh berpantang seafood sekarang..sob..sob..

[-suziey-] said...

wohoooo heaven..lobster murah...haih..hr tu g sbah xdpt pn mkn lobster.jmpa pn mahal giler..huhu..nnti la i pegi dubai..u msk ok..hehe

mama tisya said...

aku tkleh tgk gmbr ko msk lobster tu...tgu kt umh la..opis dh blok gmbr..huhuhu...lama tk mkn lobster...aku suka lobster kt VS

ita cutevirus said...

huhuhuhu...
time preggy dulu penah ngidam nak makan lobster... sampai sudah tak dapat nak makan... sebab susah sangat nak dapat...

Momma Mia said...

mak aik best nya!!!
dah buat nnti share ek resepinya

chekna said...

wah... lobster..bestnya... kena banyak blajar resepi seafood la camni..

♥Leily|Ummi Alya Husna♥ said...

lobster, behnyer..
tp ske punyer mahal regenyer kan.. hihihhi

Zezebel said...

Salam kenal.
Saya yang kat Sabah ni pun tak makan lobster lagi. Hehehehehe.... Mungkin kami tak berapa nak cari makanan macam ni kot.

Mama Zharfan said...

me suka lobster :) kat UK tak de ler jwbnya--even ada pun sgt mahal :p

azura samsuddin said...

alahai...tgk fida masak jelah ek, xpenah mkn lobster lg.. mmg teringin gak hahaha

mama_umar_maryam said...

fuyohhhh,maveles!!

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

masa ayu gi kuching tahun lepas...perghh...lobster murah giler...dah balik JB?? hurmm jngan haraplah nak jumpa RM20-30 sekilo...semuanya mahal2..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...