Followers

Thursday, December 16, 2010

Farrihin's 1st Artwork

Salam hari As-syura girlsssss, uolsss puasa tak today ?? i pose ... kekeke. (poyo)

ok2.. back to our topic.

remember my entry bout UAE 39th National Day??, yg  i kate farrihin do his 1st art work ?  well.. layan gamba kat bawah yer... farrihin i nampak suke pada seni2 nie ,  he likes to draw  ( errkk.. conteng2 actually .. haha) , suka coloring , suka design2 something from the blocks and yg paling buat i menjerit macam orang tak siuman bila dia da pandai buat mural kat dinding umah i ...   but non of us ( me and phy) yg suka and pandai ngan seni2 ni.. entah dari siapa dia inherit pon tak tau , mungkin dari mak ngah dia, kakak phy  ... tapi kalau betul dia minat seni , i dont mind to send him to art class to brush up his talent  .. at least dia ade kelebihan dari me n phy yg tangan keras nie.. hehehe

ok , layan gamba farrihin 


baru start nk paint nie.. diorang bagi block untuk kite draw gamba camel  dulu , shape camel diorang da bagi.. tapi farrihin terus cat block tu.. 



aisemen... serious nyerr.. takut mama.. hehehe



menggunakan teknik melukis yg baru , cat , then conteng ..



kusyuk ok...



yg buat i terkejut abis , dia tekap shape unta nie ... and da jadi lukisan unta  farrihin... masa nie sume tepuk tangan.. mind u , kembang kempis hidung i bile sume puji idea farrihin... ahahaha.. so i pon duk dekat ngan farrihin la konon nk bagitau la kat sume orang  ni anak i.. ahahaha





tapi kerja artwork farrihin tak habis lagi yer.. sebab dia color juga badan unta tu .. haih...



mama.. da siap... :).. unta dalam warna biru...




nk show kat sume org hasil kerja dia.. hehe.. 




yg tak tahan yer.. bole plak dia pi keringkan lukisan dia .. letak kat bench  .... hehehe.. i pon tak terpikir nk keringkan lukisan water color tue..


sayang sungguh ngan lukisan dia.. bawa je kemana dia pi.. hehe


and yg paling lucu , bile balik umah , phy cite kat i , dia buka peti sejuk , nengok ade lukisan unta farrihin kat dalam peti sejuk , tau tak... farrihin  pi simpan lukisan dia dalam peti sejuk !!.. sayang sungguh kan ??   ahahahahah

8 comments:

ibuayahdamia said...

kah kah kah...simpan dalam peti sejuk...nak awetkan kot....ekeke good boy..

mummy_ayu said...

wah..pandainya dia....leh la balik nanti lukis2 ngan Ian...

Fieza79 said...

Farihin berbakat lah...khusyuk dier mengadap lukisan tuu..

ayah,ummi, farish said...

kecik2 ader bakat..wpun x der rupa yg sebeanr..tp kalau di pupuk dr kecik..Insya Allah..nnati akan timbul lagik mcm2 hasil lukisan yg cantik...tahniah farrihin

Sidratul Muntaha said...

teliti sungguh farihin.
compare dgn setot,dia mmg suke conteng...
huhhuuh
abis dah dinding umah n komputer kat tmpt keje n kat umah jdi mangsa..
nasiblah...
tpi siyes,terkejut bile tgk farihin warna tak sepah - sepah.
kemas ler jugak bg budak mcm dia.

CatlinaFly said...

wah farrihin, so clever!suke aunty nengok lukisan dia..;)

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

ahahahahah...lucu lah ini budak..clever

[-suziey-] said...

hahahha lawaknya fira..adeii...klu syg simpan dlm peti sejuk ke? hahhaaha:p dear..i xleh view gbr la..not sure why...huhu :(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...