Followers

Wednesday, December 15, 2010

My Weekend

hye everbody.. how are you ?? .. mine ok jer...n tapi feels like missing somebody today .. hrmm .. what to do kan ..

today nk wat entry bout my weekend lepas , i ke zoo & museum dubai .. and my review, for zoo  i bagi half bintang jer.. malaysia's zoo is 10 times better okay ! macam ape je zoo diorang .. actually i tak pernah pon gi zoo malaysia ,( haha.. tapi zoo sini plak nk pi.. )  but i tau zoo kite lagi best ! sebab ade train , KFC and besarrrrr giler kan .. yg dubai zoo nie.. aduh... hidup segan mati x mau je animals kat sana and no choice of animals .. asyik2 burung , monyet.. my phy kate diorang x byk letak binatang sini cuaca kan panas .. so byk binatang yg tak sesuai ngan cuaca sini ... and kalau nk tau.. dubai zoo nie la zoo yg tertua dia GCC country ! ... tanah arab nie x byk zoo kot..


here some picture, byk i da upload kat FB

posing , baru sampai ..


farrihin takut animals 


after sometimes baru ok balik... tapi farrihin cam tak interested je ngan animals2 kat sini...


lembu tanduk panjang



ostrich 


dalam cage nie ade gorilla , 1st time nengok gorilla live , farrihin takut gorilla, tu yg melekap jerk..




takut2 pon nk nengok gak tue



rest kejap , minum susu..



lembu tanduk panjang lagi..



and finally , ade binatang yg dia suke .. which is...



itik ..... 



ok , yg nie gamba kat dubai museum gak.. pon tak best! kecik jerk.. agaknya diorang nie x byk history kot.. sebab tu la x byk yg nk dipamerkan .. tapi overall i bagi 2 bintang sebab ade la juga knowledge gi tempat nie..

nie la museum dia ... hehehehe


baru sampai museum



museum dia maam dataran jer, kat bawah baru ade pameran , like pameran bawah tanah



nie pameran yg ade kat dataran.. 


masa nie la baru terpikir nk buy stroller roda besar .. senang nak cross padang pasir



this in the way to enter the 'cellar' .. 



visit museum , booringgg....


Dubai old map


basicly dubai nie x ramai pon penduduk , and baru diidami on the 1900s .. diorang macam melaka la.. ekonomi diorang is pedagangan interpot between west n east county .. 


gamba kat bilik bawah tanah gelap x byk gamba dapat ambik  , so i post 1 jer gamba kat bilik bawah tanah nie.. pose with emirati doll n unta tipu..

ok itu jer.. i 'gelennya' sgt nk gi zoo n museum dubai , padahal zoo n museum negara pon x pi lagi .. hisssss.


p/s ;eh ,  betul ke penggunaan gelennya tu pada tempatnyer ? anybody ?kelantanise ?? hehe 
p/s : semalam x de entry oz x dapat buka email :(



12 comments:

MrS. F!zA said...

hehe farihin penat smpai tertido..penat + boring kot tgk museum..hihi

Liza said...

Fida, u alwayz look gojes.. :)

Farrihin tido berdengkur borink lawat muzium... My huby mesti suka ni lawat-lawat muzium..

MRS. K said...

minggu lepas baru pegi zoo negara for the 1st time... hikss..

tapi i prefer zoo taiping lagi.. sejukkk jer coz dekat dengan tasik kan.. huhuhu

mummy_ayu said...

tu la..tgk pic2 kat FB dah..
abis tu takde train..kena jalan kaki je la..penat gak tu...

Nad @ MamaZakwan said...

akhirnya, ade jugak entry utk arini..hehe..

tak byk bintang bleh idup kt dubai tu kot..abis2 dhob aje, hehe..

boring ek farrihin gi muzium, hehe..klakar!

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

depa takde bnyk jenis binantang kottt..tu farihin boring tu
if ade gajah sure dia suke..ehehe

Peri PiA said...

shopping heaven tak kat sana?kalo zoo dah fail hehe

Ilhamny.com said...

rasanya sepatutnya tanah arab ni kaya ngan bahan utk musium dan binatang, tapi byk yg dah musnah dek perang yg berpanjangan...

yatie chomeyl said...

btol2 penggunaan gelenyar pada ayat itu ehehehe

ibuayahdamia said...

fira, you nampak lebih putih dalam gambar2 ni..so sweet pulak..hehe

hahaha...zoo malaysia pun tak gi..yg dubai beria2 gi yer..ekekek

mama_umar_maryam said...

puaskan hati berjalan kt siniii..hehehe..

firahadifa said...

fiza , hehhe.. pandai dia, habis tour museum , baru dia bgn..


liza , i pon suke :)


mrs k , sure xboring zoo negara ..


mummy ayu , kecik jer zoo dia babe , sekakngkang kera jer.. hehehe


nad , tu la pasal.. bantai tido lak..


rose , betul2..


peri pia , shopping sesangat la heaven !


ilhamy.com

owh.. cam tu ek?? hehehhe

ibu ayah damia ,

ye ker?? gamba yg mana satu dear?? sama je i rase.. i nie , hehehe


zety , tu la pasal.. at least kite da pi kan...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...