Followers

Monday, January 17, 2011

Holiday London : Day 1 , 2 , 3 , 4

hi all ,

again , kepada sesiapa yg menang giveaway , tahniah yer.. pada yg xde rezeki tu.. x pa.. nanti i buat lagi giveaway okay :)


today i nk post some cerita & gamba  i di sini ..  happy sesangat dapat holiday ngan family , dapat jumpa ibu ayah and new family member . tho london nie i da pernah pergi , tapi dulu gi sebab keje , so enjoy tu kurang sebab dok ingat nk siapkan report n so on.. now gi sebab holiday . so can enjoy pepuas!

Day 1, Thursday ,

Day1 i di sini , pepagi lagi da kuar ke kota london for side seeing , si adik tak pernah lagi naik eye on london , so 1st place kitorang gi is eye on london , tapi yg sedihnyer.. eye on london tak berfungsi .. mmg xde rezeki adik nk naik , i da naik masa i visit last 2 years, tak sampai puncak lagi da boring sebenarnya.. hoho..


sesiap nk jalan , depan umah my brother @ croydon

my siblings and world's no 1 dad . missing sorang , my sister tak de .

farrihin n acu dia in tube

since eye on london x buka , ambik gamba je la..


hohoho


us n the famous big ben tower clock



  then kitorang naik london cruise straight to greenwich , my dad yg  pencinta geografi insist gak nk pi gak nengok the garisan meridien 0 0' 00'' nie..

                                            gamba atas cruise





















tau nak nengok greewich line tu kat mana ? kat atas bukit nun.... sebabkan da sampai gak.. naik la jugak kami ke puncak tue... huhu...


yg kat bawah i nie la garisan greewich , yg kite blaja time georgafi f2 ke f3, yg nak kira garisan meridein tu .. korang ingat tak ? ingat?? .. actually i pon da lupa... huhu

kaki belah kanan i hari khamis , and kaki belah kiri i nie hari rabu.. ade org komen kat fb , muka i belah kanan nie nampak tua dari yg belah kiri , cisssss



GMT 0.00

 lepas gi sini m kitorang gi balik london , makan kat malaysian restoran kat bayswater , i yg request nk gi sana sebab nk makan char kuey teow.. huhu...

all the boys buat muka letih on the way balik semula ke umah .. termasuklah si farrihin ..


day 2


day 2 , adei .. sesangat la frust .. ingat nk pi legoland , tapi tutup plak , nk pi winterwonderland pon da habis event .. penat je masa berjalan da la sejuks.. so kitorang gi shopping jer kat westfield , the biggest mall in london . tak de la besaq pon.. OU kite lagi besaq u..

nie gamba on the way pi shopping , jumpa kedai porsche , murah je harga prosche pamavera 4 nie .. 44 pound jer.. compare ngan malaysia yg dekat sejuta! saje je dreaming kejap bawa kete nie .. heyyy.. the day u dream bout , is the day u will get it kan.. hehe



westfield shopping mall..

day 3 , saturday

lepas solat  jumaat baru kuar gi lunch kat steak out sempena celebrate 1 year anniversary adik i , then kitorang jalan sekitar bandar croydon yerk.


day 4 , saturday

 kami adakan kenduri for danish , jemputan dalam 30 org jerk...  tapi meriah :)



day 5 , sunday

i duk umah jerk.. since penat kenduri x abis lagi kan. and all the boys ade game football lawan ngan pakistani kat london .. so i , my mom n my sil duk kat umah jerk.. gossip2 sakan ...






so today i nk pi portsmouth, portsmouth nie jauh sket dari london , outskirt sket , tapi dia jual barang2 designers with discounted price, just like factory outlet la.. ade sesapa nk kirim handbag ?? hehehehe


p/s : gamba for day 3 n 4 n 5 ade , tapi x dapat nk upload da... adei , nanti la next entry i show ya..


21 comments:

mama tisya said...

bestnye tgk gmbr2 holiday...mana phy??cantik ler boots itu

Nana said...

fida..suka tgk boot
& jacket
sangat cantek ok..
grr...terasa2 sejuk smpai malaysia hehe

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

sonotnye jalan2..tapi byk lak tempat takleh nak g ye..frust juga tu..:-)

MRS. K said...

a'a.. ingat dulu blaja garisan greewich masa skolah.. huhuhu.. kat sini rupe nye..

Farra Dhelina said...

waw!! best nya tgok pic2 nih..hermmm ntah bila boleh smpai...hu hu hu..

~~@lyci@~~ said...

hohoho.. bestnya dpt tgk view kt london.. nnt update citer lg yerkkk..

mummy_ayu said...

dear..best nye..tgk gambar FB pun dah..sgt seronok..nampak rugged la u pakai mcm tu....cun!!
sgt happening tu ...

mummy_ayu said...

dear..best nye..tgk gambar FB pun dah..sgt seronok..nampak rugged la u pakai mcm tu....cun!!
sgt happening tu ...

mummy_ayu said...

dear..best nye..tgk gambar FB pun dah..sgt seronok..nampak rugged la u pakai mcm tu....cun!!
sgt happening tu ...

EiJa ZaQuaN said...

wah btol2..happy holidays ni..

bila la me nak smpai london pulak..huhu..

Nad @ MamaZakwan said...

bestnye baca pasal akak gi holiday!! :) terubat rase sakit ati pasal akak dlm flight tu..best tgk sbb bleh berkumpul skali 1 famili..nak kirim FM bleh?hikhikhik.. ^_^

Zue AnnaLeeya said...

bestnyer.... tak merasala pegi london... tumpang hepy jer tgk gambar fida holiday....

Fieza79 said...

hadoi mak aiii best giler tgk u olz...best layan percutian ni...teruja aii...huhuu

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

wahhhhhhhhh bestnye................ jeles nak pg jugak..entah bila smapai rezeki ila...

mama_umar_maryam said...

slalu bangan nih nk dress up camtu klu smpi london,ahaks ;)

atleast happy tgk muke korang lps kejadian matsalleh bodoh baran tuh,huh!

Mama Sohayl said...

Seronoknyaa jalan2...!!!! Cutenye Farihin wat muka letih...hehe

Teratak Berpenjan Kayu said...

Salam,fid.
saya vee..ingat lagi ke x fid kat saya ;).
dulu rajin v ke kedai ur mom buat facial..skrg, sgt bz..jadi terbantut pulak niat ke sana..
tapi yang pasti vee maseh setia dgn produk golden horse =).

seronok nya cuti kat london..=).

oh ya..nak tanya, kak lia maseh kerja kat kedai ur mom ke? sb tgn kak lia sgt serasi buat facial kat muka vee..

Ein Frenoz said...

Apid designer bag jual half price kt i. !

Ein Frenoz said...

Apid designer bag jual half price kt i. !

Momma Mia said...

wahhh bestnya tgk aksi holiday london nih.. sikit jeles u
heheh.. betol2 kalo g trip dgn family lg best compare kalo g under office trip

efa fairuz said...

wah jeles tgk berjalan sakan..

fida, mmg u makin slim ke since duk kat dubai? jeles i tgk..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...