Followers

Wednesday, January 19, 2011

confession of a shopholic

between me n my siblings , im the most spend-able person . my sister jenis yg simple , cukup ngan t-shirt n jeans and cute shoe to match sahaja.. my 3rd brother nie , ya.. suka membeli , api dia suka branded items , so kuasa membeli dia kurang sket la sebab nk yg mahal jer kan.. my younger brother , tak suka bebelanja , lebih kemut bab2 shopping nie.. and asyik nk kitee je belanja dia.. **mmg dasar bongsu! **

so i la anak ibu n ayah yg paling boros kuat berbelanja, yg mahal or yg murah , sume i serbu asalkan cantiks dan kena pada diri i . holiday di london kali nie , i x byk pon sightseeing , or ambik gamba di tugu2 berhantu , or jalan ke tempat2 outskirt yg byk history2 best2 . sebab dulu sume dah terjah kan.. so kesempatan yg ada i guna for shopping je ..

tho boxing day last december dah berlalu , most of kedai2 kat sini masih buat sales utk habiskan stock dia . yess .. is clearance sales !.. mmg murah, kalau tak beli sangat rugi.. mana nk dapat kasut clark harga 20 pound?? , mana nk dapat leggings jeans harga 8 pound  ??, mana nk dapat baju ralph laurent harga 17 pound?? dan berbagai2 lagi.. tambah2 lagi kalau gi primak . aduhhhhhh... for those yg penah pi uk , mmg wajib ke sini kan.. baju budak hanya 1 - 2 pound jerk ! adei.. and gi lilywhites , nampak kasut baby phat by kimora lee simon harga dia .. adei.. x yah cakap la.. kang korang x caya la plak .. and i grab . rase rugi kalau x grab ..(kasut crocs harga 2 pound kak wizz pesan da habis la kak wizz .. sorry ek .. huhu). mmg la pound tu x Rm 5 duit masia , tapi still  maaanyak murah lagi ..mmg x dapat harga nie di dubai , apatah lagi malaysia


but at the end , masa hendak pulang ke my brothers place , i termagu sekejap dalam train.. adei... borosnye  kuat belanjanyer aku..and rase taubat x nk shopping dah... but i buat jugak keesokan harinya.. :(

nie hasil di portsmouth semalam, adei.. heaven sesangat shopping sana. berbaloi 2 jam travel


nie hasil today yg telah ku kaut juga .. but bukan semua untuk i , i beli utk my sister , my beloved phy , my uwan , farrihin dan my pemenang giveaway ..

ok2 .. i tammo regret . lepas nie kena kerja keras lagik yer.. Segala Rezeki datang dari Allah kan.. kite kena berusaha dan berdoa supaya rezeki datang kat kite ..

nie gamba yg i x sempa nk upload on last entry , gamba kenduri


adik yg imam kan solat dan lead bacaan yasin



acara disusuli ngan karaoke si  kenit2 ..nie anak2 kak ina dah ade PR sini , all lahir kat sini , da x cakap bahasa malayu da slang english britain  jer.. but i thing im proud of them , hey know their hometown very well .. tau apa tu malaysia , sepang , proton , klcc , masjid negara , pandai kak ina didik diorang :)


yg nie qis , anak kak iva ,  juga lahir sini.. baya farrihin je dia nie.. tapi sungguh sihat! .. dia pon suke baby.. but x lama lagi dapat la qis adik baru..


ok . itu jer.. nk siap2 gi bond street carik hbeg i , masih x jumpa2 lagi yg berkenan di hati nie.. today hope jumpa..  kali nie ibu nk belanja hbeg . **wink2**

8 comments:

Teratak Berpenjan Kayu said...

Wah!banyak nya shopping! =).
bez nyer =)

mama tisya said...

bestnye shopping...murah2...jeles2

MRS. K said...

pergh.. bestnye soping yang..

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

bestnyeeeeeeeeee shopng..shopingannnnnn

.::zaimah::. said...

besnye dapat sopimmm...

mama_umar_maryam said...

rase nk nangis..sbb..rase nk pesan..huwaaaaaaa

Ilhamny.com said...

wah bestnyerrr.,.kalau brand tu itew kat malaysia nih nak kena tunggu dpt bonus bru leh shopping byk mcm tu..tu pun masih ada sekatan sbb mahal kat sini..

pearl said...

hehehe..penangan shopping di UK. sebab bayar dalam pound nampak tak berapa banyak nilainye. tapi bile diconvert ke RM...aduyaiii beribu riban habis sekali shopping kan. memang menakut kan jugak ... hehe
I pun mencari tips utk mengurangkan ciri-ciri shopaholic itu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...