Followers

Wednesday, February 23, 2011

uwan

my uwan meninggal pagi tadi sebelum subuh waktu malaysia . aboy call inform me masa saya baru je nak melelapkan mata . skype dgn ibu , diorang pon tengah bersiap balik ke kampung .  minta tolong my blog reader sedekahkan  Al - Fatihah untuk arwah  .


Sebelum berlepas ke sini last october  , saya sempat balik kampung  berjumpa dgn uwan . kali terakhir pandang uwan , pegang tangan uwan , memang ada terdetik di hati ni.. dapat ke bertemu dgn uwan kembali ? dapat ke  menatap wajah sayu uwan walau mulut x lekang dgn senyuman  ..? Allah lebih sayangkan dia ....

owh uwan.. jasamu , pengorbananmu , ketabahanmu , kesungguhanmu menjaga 14 anak dan lebih 30 cucu memang tak tertanding tak bole ditukar ganti , semoga uwan damai & tenang disana...


well .. this is the concequences staying apart from home , we will missed this very important momment  , bidding farewell for the last time , Recite surah Yassin for her , kucup her cold forehead for the last.. Arghhhh~ i wish i was there , joining my family in this sad and trying moments . so im not all alone here crying  and trying to be strong for the lost of my forever  beloved uwan .



in Memory of Hjh Esah binti Talib
 1927 ~ Feb 2011

Al - Fatihah

17 comments:

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

salam takziah..al-fatihah utk arwah..

Peri PiA said...

Al-Fatihah

saba ye ,xoxo

EiJa ZaQuaN said...

Alfatihah dan salam takziah..

moga roh uwan fida ditempatkan dikalangan org yg beriman..amin.

Sari said...

salam takziah utk afidah sekeluarga..moga rohnya ditempatkan bersama2 org yg beriman..aminn..al-fatihah

mummy_ayu said...

al fatihah tuk ur uwan...
sabar ye dear...takziah dr kami semua...moga rohnya dicuucri rahmat & ditempatkan dikalangan org yg beriman..amin...

Ilhamny.com said...

takziah fira..al fatihah utk arwah..semoga ditempahkan d dekat di sisi Allah swt..aminn

Syigim said...

takziah. al-Fatihah untuk ur uwan. my husband pun lost his opah while in dubai. mcm ni lah kita kat perantauan...xpe, insyaAllah, doa kita sampai walau di mana berada..

CatlinaFly said...

al fatihah.....

Anonymous said...

Innalillahhi wainna ilaihirajiun, yang berlaku, menjadi landasan utk mereka yang hidup....semoga Allah memberi kekuatan atas segala yang berlaku...

Hari ini tiada senda dalam bicara
Deru air mata merupakan segalanya
Sang hati bicara sendiri
Moga rohnya dirahmati Illahi...

Nana said...

al-fatihah..
salam takziah

Farra Dhelina said...

tumpang sedih sis...

takziah & al-fatihah utk uwan ye..smga damai dan tenang di sana

firahadifa said...

terima kasih semua..

mama_umar_maryam said...

bace kt status fb tadik..alfatihah utk uwan..

ita cutevirus said...

al-fatihah...
be strong dear..
tak balik pon takpe..
yg penting doa utknye..

✿etiey erywan✿ said...

al fatihah... moda rohnya ditempatkan dalam kalangan orang beriman. amin

Liza said...

Innalillah..
Takziah Fida..

[senandunghatiku] said...

Dugaan anak rantau. Tabahkan hati!doakan dipermudahkan segalanya buat kita didunia & akhirat..aminnn.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...