Followers

Tuesday, March 29, 2011

mama n farrihin go to school

hye all ..
how was ur day ? mine was ok but too busy with my daily schedule . i forgot to tell u guys , minggu ni farrihin's 1st week to kindergarden . so bertambah2 la daily routine  i . bangun awal nk siapkan bfast n lunch pack for both my heros . hantar farrihin gi school.. and jemput dia balik sekolah ..

Farrihin baru nk masuk 3 tahun , but me n phy decided to enroll him early pre-school program coz nampak dia cepat belajar and mengikut . benda baik or tak baik , semua dia nk ikut , so better bagi dia proper eductaion tho just pre-school . huhu... but pre-school pon, tak sama like play school kat malaysia u .  dia still ade kelas2 formal like arabic class , counting ,  music , and lotsssss of fun activities like swimming , gym , art class , dancing and soccer .. i tengok activities dia, i plak yg terlebih excited .. hoho

semalam phy ambik cuti coz nk hantar anak bujang kami nie 1st day at school . duhhh.. sebaknyer rase .. tuhan je tau .. bergenang jugak  i bile bawa farrihin masuk his 1st class  . cepat nyer la dia membesar .. :( . Tapi kitorang x bole lama duk sana .. bagi dia comfortable dgn enviroment n new friends , his teacher and nanny . bile nk tinggalkan dia .. farrihin da start nk lari kat kitorang , tapi teacher dia pandai pujuk farrihin .. sepanjang farrihin kat school .. i dok pegang hp jer .. kot2 la teacher dia call kata farrihin nangis ..hati i tak tenang . macam ade butterflies je kat perut i nie .. but , ok jer.. means farrihin behave .

kul 3 i jemput dia . mind u , .. tak pernah i serindu tu kat farrihin ... nampak dia berlari kat i .. mulut tak abih cerita dalam bahasa dia apa yg dia buat kat school ,  lagi la i sebak .. coz even i tak paham sgt dia kate apa , but i know he is happy at school :)

so gamba farrihin at school

Farrihin 1st day at school










nak explain kat farrihin susu , lunch , biskut favorite dia ade dalam lunch box .. kalau lapar buka lunch box



dalam class farrihin ade 2 twin .. Adam & Noah


owh.. minggu nie pon my 1st day class . bukan class yg macam farrihin tue.. driving school .. malasssssssss... sebenarnya nk pi class ajar basic2 parking , drive n break nie .. bukan nya x reti nk drive kan.. tapi dah rules dia .. before nk test kena blaja juga . doakan i pass dgn cepat ye . x susah sgt sebenarnya coz bole guna kreta auto . tapi still usah hati coz passing rate dia tinggi ..

so sorry la ye kalau i tak jenguk rumah korang selalu .. minggu nie mmg bz . and  this week sampai nk  test drive perut i macam ade butterfiles jerk..


ok. itu jer..

later peeps!

11 comments:

Farra Dhelina said...

slmt belajar farihin!!

mummy_ayu said...

dah gie school dah farihin..cayalah..tak nangis ppun..
selamat gie school and to his mama..
good luck dear for ur driving class..leh tu lulus ...bodek2 sikit ur teacher.. :-)

mummy_ayu said...

dah gie school dah farihin..cayalah..tak nangis ppun..
selamat gie school and to his mama..
good luck dear for ur driving class..leh tu lulus ...bodek2 sikit ur teacher.. :-)

Nad @ MamaZakwan said...

wa..farrihin dah pi school!
saya terbayangkan farrihin tu zakwan..
terus saya sebak tetibe, huhu!

selamat berskolah farrihin! :)

Ilhamny.com said...

sure farihin akan membesar dlm byk experience, susah dapat tu, experience kat bumi asing....like it..:)

Ein Frenoz said...

Xlama lg turn tsya lak.. Sethn lg kot.. Sungguh x rasa dorg membesar.. U take care apid...

mama tisya said...

wah farihin dh p school tp silibus tu mcm dh tadika 5-6thn...

ko kena amik lesen international ek..good luck

Nana said...

alamak fida
lama tak singah sini
farihin dah g skolah dah yea

mama_umar_maryam said...

wahh, gud farrihin! blh bygkan rase sebak tu nnt =)

[-suziey-] said...

alalalaal sooo cute..besntye farrihin dh masuk skool..haih abg aQeel xmasuk lg ni..

u nk amik license ke..mcm lama je stay sana..hehe..nti u balik mesia kita party ok!

Liza said...

Camna farrihin skang? Dah biasa ke sekolah?

Good luck yer for ur licence class. Hopefullt pass!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...