Followers

Tuesday, May 3, 2011

after 1 month without blog-ing

salam all , how r u ??

i baru discharge from hospital yesterday . i tak sakit apa, just buat IV treatment for my 1st trim sickness . but after buat makin teruk plak i muntah .

yes.. i x berapa sihat . adik farrihin dalam perut ni manjaaaa la sangat .. banyak benda kat sini yg i x selera nk makan , and after makan , muntah balik . tired .

so korang bleh agak la kenapa i menyepi dari dunia blog nie.. because of this hormone thing make me lazyyyyyy to do my favorite things , not just bloging ok , i also menyampah nk pi mall ! so not me !

also , im craving for malaysian foods , owhhh.. i nak makan yong tau fooooo pasar malam .. , nk makan ikan keli bakar jalan bellamy, inari burger sushi king , seafood platter manhattan fish market , ampang yong tau foo, kuew teaw penang village , udang goreng tepung n manggo chicken nyonya kitchen , daging masak kicap ibu masak . waaaaaaaaaaaa... T_T .

mesti korang bagi idea balik kl utk makan kan ??bukan i tak nak balik KL , i nakkk balik .. i nak rest di kl , but at the same time i tak mo pisah ngan my phy jugak. believe it or not , bau  ketiak phy buat i yg nk muntah jadi x muntah . hilang pening i bile cium bau dia .. agak pelik, but  masa pregnant farrihin pon cam ni la jugak . bile i ajak phy balik sekali ngan i , i already know the awnser .. he cant,  tho he really want to :( . cian kat my phy , da la bz ngan keje dia , nk jaga i yg sakit ni lagi , arhhh.. baru tau susah mengandung di perantauan ,,,

owh.. kat sini heboh bout osama mati ditembak Amerika . in my personal opinion , kalau la osama tu mmg betul2 wujud dan bukan rekaan amerika , i sedih . sebab matinya orang islam ditangan amerika .da la mati katak macam tu , arwah tu  tak de sebarang senjata ditembak nyer. just bukti2 dr sebelah pihak je , nk kata dia bersalah bout 11 sept? kenapa tak tangkap je n dibicarakan like sadam hussin ?sebab  tak de bukti kukuh ?  but yg buat i lagi sedih . ade plak hamba allah yg dihormati dan disegani semalaya ni suka org islam kite sendiri mati ditembak amerika . sungguh i tak paham . ape arwah tu ancaman pada org malaysia ke sampai buat statement cam tu ?.  kalau x buat statment tak bole ke ? bukan ke malaysia negara yg berkecuali ??

dah2 .. pikir2kan la.. tak nk cakap byk coz blog i bukan blog politik ke ape ke , kang tak pasal2 plak kena tutup blog i nie.. hehehehe

owh.. btw , i nk gitau , i mungkin akan privatekan my blog . i tak nak stalker2 yg keep up to date my personal life . tidak semua , cuma sorang dua je . yg lain i x kisah . tapi entah bile i nk buat n email  to all of u pon x tau .. ,but dont worry ,  nk invite all of u my readers , my family , my follower ,  my friends  to ready my blog .just leave ur email here .  masalah betul kan , sebab sorang dua je . i kena tutup blog i untuk tatapan umum. tapi itu je cara dia .. xde cara lain .

and i rase terharu sesangat . tho dekat sebulan i tak update , korang masuk jugak my blog ni , tanya kabar n berita .. and ajak active balik blogging. waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.. sayang korang !

okeh . itu je ...

18 comments:

ibuayahdamia said...

DEAR...memang sgt2 rindu kat you..

sedih pulak baca entry you ni...btw itulah namanya pengorbanan...

hopefully you jaga baik2 adik farihin ni yer...and you too...take care ok..

alamak...tak best ah private kan..

EiJa ZaQuaN said...

tahniah..baru tau fida tgh preggy now..
wah mcm2 dia ngidam ye..
moga org disana sihat2 selalu k..

CatlinaFly said...

geng!dah tiga bulan eh..tahniah fida..ha ah rindu dgn fida..lama tak update..

mama tisya said...

wah farihin nk jd abg long...take care ye..nk private jgn lupa invite geng bachelor...amyryna@gmail.com

ko blk kl nanti ngan perut beso ler...mmg best party..ke ko sambung dk sana deliver kt sana??

chekna @ mama ziyad said...

congratss.... farihin nak jadi abang dah rupanya.. get well soon & take care...

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

1st off All...congrats!!! welkam to the club heh!

patut lama tak nmpk..if nak privatekan blog..jgn lupa invite sy tau..roslina.muhamad@gmail.com

take care..sian dia nak mkn mcm2..tapi bau asham tiak hubby lagi takleh lawan kot..aahahha take care tau!

aNgAh_aLiFaH said...

eh, tahniah!!! take care of urself aite.. cium bau ketiak? hehehe... cute je..

etiey.com© said...

woo tahniah! moga semuanya selamat. jaga diri bebaik yer..

Syigim said...

laa...tgh pregnant ke....CONGRATS! plan nk deliver mana? my boys kahfi & kazim 2-2 deliver dubai n alhamdulillah d xperience was nice :) sini pun ade akak yg pandai urut org lepas bersalin.

mmg sedih kan pregnant kat overseas ni sbb mcm2 makanan msia teringin. harap2 ape yg diinginkan tercapai, n pening 1st tri ni cpt berlalu ye. take care :)

Liza said...

Tahniah, tambah geng preggy mom. Patutlah menyepi lama sangat. I asik jenguk entry hyeee tu je kat bloglist I tuh.

Hm... Jgn lupa invite Liza kalau dah privatekan blog yer. nice_yard@yahoo.com

Take care!!

onedurrani said...

tahniah kak!!!semoga semuanya selamat..;)
emm..bile duk perantauan mcm2 kan kite ngidam makanan malaysia...

congrate again akk..;)mesti farihin dh xsabar tggu adik dia

Hidayah Shafiruz said...

Tahniah kak nk dapat baby lg! Nanti deliver kt mesia la ye? By d way,nk tanye, husband akak tu graduan UPM fizik yg dpt 4.0 tu kan? sblm2 ni rase cm kenal, rupenyer mmg betul pun dia. He was my senior. Dulu ktrg penah duk dlm top board Al-Biruni UPM. Lame xdgr pasal dia rupe2nye husband akak :). Hope akak will pass this morning sickness soon. Take care ;).

Wazie Wahidah said...

wah kak apid preggie lagi ye. congratssss. beshnyeeee... take care there :))

ita cutevirus said...

sayang,
alahai.. cian ngan u kat sane dear...

nak wat camne... isteri kene ikut suami kan?

nak private?? adesss...
invite ita gak ek?? cutevirus8[at]gmail[dot]com

weeeee!!!!!!!!!!!!!!! tak lama lagi farihin dapat adik!!! suke suke suke!!!

mummymer said...

first congratulations on ur pregnancy, and hope u can sail through for ur first trimester..

lame jugak i tak singgah sini.. sekali tengok link u ade dari aidid muaddib :).. -- no dont worry, they didnt kutuk u..

anyway, congrats ya!!

i kire stalker ker since i datang kejap2 ehehhe

ibu emir

www.emmira.blogspot.com

mama_umar_maryam said...

babe,rindu gak kt ko..xpelah,teruk loye tanda bb sehat ;)..
tkcare tau! jemput join GA yer

Just Call Me Bitt said...

puas carikk kemana kamu...haihhh...

mama_umar_maryam said...

fid..byk dugaan btol plak ye..apelah stalker nih..org jauh pon sebok,eeeiii!!..mmg rindu nk dgr ko n family ..tkcare!jgn lupe jemput aku

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...