Followers

Thursday, May 17, 2012

Take for granted

Time is 1:06am Dubai time . I just came back from a friend house who just lost their youngest son . For those yg read my past entry bout my Dubai raya mesti pernah Ingat dgn Kak nabilah. Yes.. Her 1 year 7 month old baby just past away drowning at her private pool behind her new rented villa . Tak tau Salah Siapa . Tapi yg silap nya sikit shj. Somebody forget to close the sliding door , menyebabkan baby Daniel keluar n terjatuh dalam pool .

Sgt sedih tengok keadaan Kak ilah . Tapi dia sgt kuat dan sgt tabah .. boleh entertain lagi guest yg dtg . Kalau I .. I rase I pengsan bangun balik pengsan lagi . X sanggup rasanya... Tapi benda dah nk jadi . Berat mata memandang , berat lagi bahu yg memikul bebannya..

But I believe . Ni semua peringatan Dari -Nya . Sometimes we always take for granted our child.. Kengkadang bagi anak mandi sensorang, bagi dia main kat d bilik and I'm doing my chores . But as for this case , x boleh salahkan the parents coz both of them not there when this is happen both masih si office . Kalau I la. I salahkan maid . Coz her job is to look after the baby 1st . Kannn... Budak baru dapat kaki berjalan ..

I Doa jauh kan lah I Dari sifat kecuaian dan org yg I sayang jadi mangsa kecuaian org lain . Coz when it happen , It happen so fast !

Minta rakan2 blogger sedekahkan la al fatihah buat adik Daniel . Semoga arwah tenang bersemadi di sana.. Dan tolong doakan utk kak nabilah juga .. Semoga dia tabah Menghadapi kehilangan insan yg sangat dia sayang.. Amin..


7 comments:

mummy_ayu said...

takziah buat kak nabilah and semoga dia terus tabah..and al fatihah untuk arwah anak dia..sedihnya baca..

Nad @ MamaZakwanNayli said...

Al Fatihah utk baby daniel...
Semoga kak nabilah kuat menghadapi dugaan..

sedihnye!

yatie chomeyl said...

sedihnya...semoga kawan ko tabah menghadapi kehilangan ini..kalu aku pun, mesti nk salahkan maid ...tp tu la..mcmana ppun org akan ckp "dah tersurat oleh takdir, kena redha dgn qada' dan qadar".....doa dan al-fatihah buat arwah si kecil..semoga bertemu ibubapa nya di syurga nanti

firahadifa said...

Thanks girls , I masih trauma . Sampai terbawa2 dlm tido :( . I donno la

Syigim said...

kitorang br dpt tau pg ni. tak kenal siapa tp mmg terkejut n bergenang airmata bila tau details of the incident. InsyaAllah nk gi menziarah ptg ni. moga Allah kurniakan byk2 sabar pd keluarganya, dan tempatkan arwah di syurgaNya. amin.

Aida Jelita said...

sedih dengar. tapi buat pengajaran untuk semua

Liza said...

Takziah pg k nabilah... moga dia tabah menghdpi dugaan Nya

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...