Followers

Wednesday, February 17, 2010

1kea

I dah penah dgr org kate barang ikea tak elok , xde quality and itu ini .. I don’t wanna  be so sceptical bout this .. nanti x pasal2 kena tutup plak blog I nie.. keke.. actually x semua barang ikea yg x elok , ade yg elok and  it depands on individuals perceptions .. and quality mostly relate to the price kan??  but for me , pagi tadi mmg buat I menggigil lutut sampai now.... 

Sangat scary  Ok ,bout 6.00 am pagi nie before ke office I nak buat cucur bilis , buat bekalan my phy ke office . working mom cam I nie mana la sempat nak buat nasik lemak , laksa or nasik dagang pepagi buta.. mmg x sempat nk ke opis la jawabnya..  actually bleh je nk buat .. tapi kena siapkan malam tu jugak la… so for simple breakfast .. cucur antara salah 1 pilihan tepat sebab senang n sedap n kenyang!

Ok, back to my cerita .. after siap mix , I panas kan la minyak  dgn menggunakan periuk Ikea .. while I tunggu minyak panas, I ke tandas sekeeejap jer.. tak sampai pon 1 minit .. tetiba bau hangus and bunyi minyak bising like tepercik air kuat sgt … terkejut nyer bila Nampak api tinggi sangat .. seb baik datang idea tutup api .. kalau tak.. adoi…. Sakit kepala pikir apa consequences .. kalau la lambat jenguk  kat dapur , kalau la I ke depan nengok tv..  da la benda tu happen sebelum subuh, for sure ramai yg masih lena di ulit mimpi.. NAUZUBILLAH ….

Tau tak kenapa jadi cam tue??!!! … My Periuk ikea bocor …  T______T


P/S : selamat kembali bekerja to all mommies yg keja.. rase malas je kan nk pi keja today.. expecially bila kite tinggalkan anak kecik yg da 4 hari main ngan kite... eeee..bencinyerr... 

13 comments:

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

aiyork.....periuk IKEA pun leh jadi cam tu ke??? nasib baik lah tak merebak....

p/s: memang malas nak pi keje pun ni....yg best cikgu2 sekolah ler..cuti seminggu tu..(tapi tak semua)

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. said...

ha'ah..benci tul nak g kerja hari nie. rasa semangat balik nak g kerja bila fikirkan nak baca blog kengkawan kat opis. kat umah nak bukak blog berokben lak macam unta lambatnya.

luna_e said...

true...mmg ramai da org komplen barang ikea...katil cepat roboh la, almari cepat reput la...etc etc..

firahadifa said...

ayu , iye.... kakak saya teacher ... dia cuti seminggu... jeles tul

firahadifa said...

mama adam , kekeeke.. benda wajib yg kena buat bile masuk opis

Queenin Murni said...

ui, bocor?? besar sgt ke api dek non? :P

yes yes, me pon dari pagi dok teringat jek ngan si kecik itu.
rindu sudah.. heheh!

firahadifa said...

luna , my cabinet pon da tecabut.. kekeke

firahadifa said...

Queen ,
api x besar.. sedang2 jerr.. uwaa.. rindunyer ngan si kenit kat umah tue..

Mata Hati said...

nasib ler tak merebak api tu..

so, kualiti barang2 IKEA tak sepadan dgn namanya yg dikenali ramai. hmmm.. baru plan nak pergi survey rak perhiasan kat sana next week..

firahadifa said...

Mata hati,

x semua.. kena teliti tengok barangkali.. just jgn pikir harga murah terus buy . but no doubt barang2 ikea sume uniq!

[-suziey-] said...

OMG..ye ke..hmmm xpnh dgr plak komplen pasal brg ikea..

shakeymirza said...

alahai ...seb baik la tak pape..mybe setengah2 produk tu low quality..ishh ish ..org ikea kena amik peduli ni..kang org da tak yakin pulak dgn brg ikea..hari tu tgk azza tempah langsir pun dia komplen jahitan tak berapa cantik..hehe

aah la..boring la nak p keje...kan bes kalau dok kat umah mengulit anak..keke

Peri PiA said...

mmg xpgi keje pon :P

ade juge la brg2 kat umah ni,wok rm25 dia dah karat :( , xblh gune..bile kite bsh lapisan dia tanggal..dpt gune lbh kurang sethn jer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...