Followers

Monday, February 8, 2010

Outing with Ibu

I  enjoyed my weekend yesterday . all of us .. the four siblings  me, kakak aboy n adik spend sometimes jalan jalan with ibu @ sunway pyramid .. for this past years.. since me married , and aboy stay at UK we havent had much time to go outing with ibu together. Actually before aboy fly back to UK this Tuesday .. i want him to have good time with his nephews farrihin and the twin .. and so we thought Sunway Lagoon .. but si aboy n adik bangun lambat today .. bout 11.30 baru sampai sunway ..

 So we change our plan to see The Dolphin and Sea Lion Show ! But the price per entry is too expensive  ... RM 52.00 per person .. since very rare show nie ade kat Malaysia .. pejam mata je la bayar.. seb baik yg tiga awang tenit nie F.O.C ... but the show is not bad at All.. mmg the dolphin n sea lion nie well trained .. sampai boleh buat kira2 matematik lagi... tambah , tolak , bahagi , darab sume dia reti.. mmg impress gile... ,more .. the dolphin is so chumel .. can dance, jump inside the hanging rings . kick the balls, wave and even kiss the audience ! ..  banyak lagi la



.

picture taken went the show wanna start

but actually .. no photography allowed ... so ambik gamba mase start je lah.. risau gak nanti kena sound .. but ade je org ambik gamba ... kite pon ambik gak la... huhu..

Nie a part of the show.. syiok !!.. but Farrihin n Along mengigil2 tengok sea lion ngan dolphin.. si Angah steady jer.. .. nway.. dalam sejam show tu.. mata tu x penah pandang lain.. terkebil2 n melopong nengok dolphin! huhu... 



video nie i pinjam dari Utube aka http://www.cjgotravel.com.. Tak sempat nak ambik video yg my sister capture .. but the show was exactly like this .. Owh.. My Ayah tak dapat ikut sebab dia kena serang Gout pulak ... so terpaksa la dia stay

Habis show .. kami x sempat nak kemana sebab terkenangkan Ayah duk sorang2 kat office macam mana la dia nk entertain if customer datang ..., i pon  nak kena pi  salon Shah Alam sebab ade appoiment facial kul 3.00.. so before we went home we had our lunch @  Manhattan Fish Market, Sunway Pyramid ..  our all times favorite menu  is Manhattan Seafood Platter .. really nice the butter rice ... huhu.. sesapa yg x pernah try.. sila la try yer... heeeee....





even skejp.. we really have a great fun .. especially si tiga awang tenit nie... 


Mana pi menantu ibu ayah??

1. Abang Audin - UTM Class. Abang ambik PJJ and every weekend class die
2. My Phy - dia nak Pomen Big Bike .. tak lama lagi nak ke Pucket dgn kengkawan bikers
3. Mast - Dia da kat UK .. since dia terikat dgn keja .. so dia kena balik awal.. huhu



P/S: Petang semalam my regular customer  datin waty bawak daughter dia Asha gi facial sesama.. sangat sweet i nengok diorang .. last saturday pon my office mate bawa mother n her sister buat facial @ saloon.. and they really have a great time actually.. i pon teringin nak having  mother daughter outing day..  nk bawa ibu n kakak gi buat Facial or Spa .. nak merehatkan diri sesambil bergossip... and run away jap dari our family but NOT  in Our Saloon of course ..  later  bukan i yg buat Facial..  i pulak yg facialkan org!!

6 comments:

Peri PiA said...

still tdk berkesempatan lagi nak tgk show dolphin yg sgt comel tu...

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

bestnya tgk sea lion show ni....bila lah nak gi ni...

firahadifa said...

peri , ayu...

sorry to say.. ahad lepas last show dia.. dari Nov lagi show tu ade kat malaysia nie.. huhu..

but good news.. mungkin bln 5 nie diorang datang malaysia lagi..

Peri PiA said...

fida tu ler,xsempat2 juge nak pg dgn family.
xper nti saya cube makanan tu,akn sentiase ade kan?ehehe,xpenah cube

CatlinaFly said...

salam afidah, minta vote kedaigambarkami as a customer :) ade freebies menarik!

http://catlinaflybaby.blogspot.com/2010/02/vote-for-uskedaigambarkami.html

CatlinaFly said...

salam afidah, terima kasih :) nanti emailkan details mengenai warna2 utk logo, dan gmbr yg nak diletak jika ada

catlina7@yahoo.com

kedaigambarkami

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...