Followers

Friday, March 26, 2010

Yoga dipetang Jumaat




Semalam i tak sihat ..... demam n sakit tekak jangkit ngan farrihin .. tapi pi keje gak.. so petang semalam masa gi clinic me dapat MC untuk hari nie.. tapi hari nie pagi2 terasa segar bugar :P ....... tapi since da dapat MC .. muhehehehe.. paham2 je la da ade green light kan.. so i x pi keje..... ( hopefully my bos didnt read my blog.. kekeke).. but my tekak still perit tau.. cakap pon bunyi lelaki separa perempuan...... tak caye  tanya mummy ayu n nett coz we lunch together at Bangsar Village tadi... 


then me went back home .. x tau ape nk buat tetiba terpikir nak buat Yoga . I da beli CD Yoga last week.. tapi tak de masa sangat nak buat at night.. pernah buat once.. Farrihin plak  kacau I , dia panjat kite plak masa meniarap and sometimes gelakkan I .. (mesti dalam hati dia kate mama nie buang tebiat tengah2 malam bersilat)... so rancangan untuk meyogakan diri dengan bantuan DVD  terbantut ...then i terpikir nk pi Yoga Class .. byk tempat da i survey .. tapi sume class kat area PJ start at 7 .. time maghrib mar.. not good ...

so today , after aktiviti menambahkan lemak di Pizza M***  with nett n MummyAyu.. and dgn mengambil peluang ketiadaan farrihin yg masih dirumah pengasuh.. i do Yoga..... and OMG! its Marvelous!.. selepas 5 minit sahaja..... i bermandi peluh.....rase sangat best ..  memang sangat rase perubahan dia .. susah nak cakap.. tapi badan nie sangat ringan... 


after finish the all steps .. me ask my phy , bang .. ade nampak perbezaan tak??? .. dgn suara serious dan nak ambik ati i dia kate 'ade la sikit...'..   (like macam je kite tak tau... baru je sekali buat ..  mane la nampak the difference! kui kui kui)... 

but what ever...  yg penting i bleh rase .... so me target to do this  every day dalam masa sebulan  to see whether berat badan i turun like anak dara dulu or not .. muhehehe.. provided si awang tenit tu tak mengacau and takde mr. M membantutkan niat ku... 

Ya Allah.. Kuatkan lah Iman Ku.....



*10 min YOGA solution ... mmg sangat sessuai ngan wanita dan ibu yg bz memanjang like me n xde mase n pi slimming n fitness center .. harga pon x mahal.. yg beli full set mencecah ratusan ringgit.. tapi yg nie i rase lagi bagus.. sebab fit the purpose.. me nak buangkan lemak tepu kat tight n ABS nie... also .. video nie start dari Yoga Basic...*





p/s: i know some of us may say .. Yoga nie haram.. but for me .. as long as niat kite betul .. and x langgar ajaran agama .. i x rase benda nie haram... as for me .. i do it for My sake .... and my Hubby .. muhehehehe... jgn main2 .. Yoga sangat bagus untuk wanita tau......... ( paham2 jer la.... *wink*)


10 comments:

Peri PiA said...

betul,yg penting Nawaitu..
adush,saya patut cube ni..spare Tyre banyak

bEEdLE d' bARd said...

hai..i blom kawen..lagi dua bulan lg insyaAlalh..tapi boleh je kan nak mencuba yoga nie? macam berminat la plak..hehe

notti netti said...

hehehe....mari kita tgk tahap kekurusan ko fidaaaaa ehehehe.......

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

WAHH...cam best jer yoga ni...nak try lah...

Nana said...

tu la nye dulu kan kata akn dikeluarkan fatwa yoga ni haram ke tidak tp sampai skang diam je

ntah la ek kita bukan terer sgt nk ckp bab2 hukum ni tp tu la apa yg peting nawaitu kita kan

mummy_ayu said...

yes fida...ayu pun nak tgk gak...kalu ko kurus, ayu akan yoga gak..apa pun..all the best!!

faye said...

yoga...???best ker....

yatie chomeyl said...

ko buat la preview step by step kat blog ko ni..leh gak share ilmu nya hehe

chekna said...

pernah try masuk trial class, masa bujang dulu la, pastu seminggu sakit badan..maklumlah dah lama x exercise kan, urat pun terkejut kot...teringin gak nak join class, tp cam sempat je..

Ein Frenoz said...

kekeke.. bleh amik pics ko yoga x? be4 berpeluh n after.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...