Followers

Monday, April 19, 2010

Hari ni birthday My Phy

hari ni birtday my phy yg ke 27 tahun , seriously , i have no preparation for his birthday , bile wish kat dia , lansung dia tak ingat hari nie birtday dia , dia lebih risaukan keje2 yg berlambak kat opis dia .. kekekekek.. 


i nak story sket bout him  dalam my entry , selama nie asyik cite bout farrihin jer kan.. so sempena birtday dia i nk wat special entry pasal dia tho i know dia tak pernah baca my blog. huhu...  x de Facebook , tak de twitter...


macam mana kami kenal ???


1. i sebenarnya kenal dia masa zaman mIRC dulu ,9 years ago.. ramai yg tak tau...  even kami satu  Matrix sama ,  Kolej Matrikulasi Penang , tapi kami kuliah yg lain ..  i yg start tego dia masa kat channel #KMPP dulu , i tersilap org , i ingat nick tu is my friend nick , tapi nick dia plak.. so start masa tu la kami mula kenal .. kiranya i nie pon dapat jodoh thru internet arr.. kekekeke


2. Tapi kami tak couple terus masa tu ye ,  kenal2 cam tu jer.. ( even masing2 ade perasaan tu) coz i masa tue  tengah setia pada seseorang diobersea         *aduh malunyer cinta monyet dulu , pecaya sgt la kan .. kekeke*... so kami just friend , sampai la masing2 masuk U yg berbeza , me USM , and him  UPM . kami dah lost contact , coz i pon da tuka no lain , n i da stop yahoo msger .. 


3. when me 3rd year i U , yahoo ade buat ikon baru , AVATAR, i nengok my roommate ade gamba kartun dia sendiri kat yahoo msger , so i pon nk buat gak.. when i start open my YM again , terkejut beruk i tak sampai sesaat dia tego i.. and start masa tu la cinta kami berputik kembali.. aisehhhhhhh . :) :) :)... (i know ramai org disekeliling kami yg kecewa , dikecewa dan terkecewa , tapi this is bout the feeling kan.. its hard to change....)




4. and alhamdulillah... setelah hampir 2 tahun bertunang, kami diijabkabulkan pada 25th august 2007 , sal lame bertunang ? sebab phy nk habiskan master dia dulu..


sometimes i x caya , i da berkawen ngan dia...


what i hate him the most ????


1. kami x sama , kami sgt berbeza , i sangat peramah , dia nie susah sket nk berkawan .. ambik masa sket.. so itu yg buatkan dia kurang friendly .


2. dia sgt choosy ... aduhhh.. sgt2 choosy ... dia x makan bawang , actually i pon x makan gak bawang , tapi dia lagi la.. lansung x bleh nampak bawang dalam lauk , lansung x dijamahnyer..adei


3 ade angin , nasib baik la dia kawen ngan i yg pon banyak angin gak!! kekekeke


4. dan byk lagi yg i x suke .....and disebabkan perbezaan kami yg byk , of course selisih faham tetap berlaku , tapi bile terjadi cam tue.. my mom n dad la yg akan jadi middle man.. kekeke , diorang selalu kata.. 'even jari kita nie pon x sama panjangnya .. nie pulak manusia' .. n then it make me realize n think again ..  












what i like him the most?????


1. he only 27 today , but he already started to bold.. kekekekeke.. mungkin sebabkan bebanan tugas yg melampau2 ditempat kerja . yah.. dia sgt dedicate ngan kerja dia ... sangat berkarisma .  i likeee




2. bile i majuk , dia pandai pujuk me





3. great daddy to my boy...








4. Good in general knowledge .. mmg selalu tanya dia pasal ape yg berlaku disekeliling.. very up to date ,he is my buletin utama.. weeeeee








5. banyak banyak dan banyak.. as a ketua keluarga , dia da  cukupkan segala keperluan n kehendak kami ....






My wish to him 


i tak boleh ubah qada n qadar , i pon insan biasa .. but me hope , me doa .. kami dapat tempuh segala dugaan yang mendatang  dgn tabah  .  as banyak lagi halangan dan rintangan down the road.. semoga kami dapat laluinya sehingga ke hari senja .. bersama ... ataupun sehingga akhir nafas saya ..       ( aduh , sentimental lak.. hehehe)






Happy Birthday My Busyuk!! .....


Gallery phy .. i rase kalau dia tau la i letak gamba nie , sure dia bising .. coz dia nie x suka publisiti , NOT like me ... kekekeke









and 
zaman U i dipenuhi gamba2 dia kat bilik...


weeeeeeeeeeeeeeeeeee.. 
( biase org pompuan jer lekat2 gamba bf kat room diorang , bile tanyer si dia x de pon.. sorok gamba kite lagi ade arr )

26 comments:

chugie said...

best tengok entry u ni! heheh..

happy birthday to him!

Peri PiA said...

sungguh tak sangka hubby afidah some body

moga dipanjangkan umur dah dimurahkan rezeki,semoga bahgia hingga akhir hayat..Amin

mama tisya said...

happy busday to hubby afidah...wah kenal kt chatting ye..sama la kita...ehhehehe...suka tgk gmbr2 yg studio tu..wah glam msk paper lg

mummy_ayu said...

say my happy birthday to ur hubby!! wah....penuh gambar cik abg kat hostel..so sweet kisah percintaan...i like!! cantik la pic studio ur family..snap kat ner?

firahadifa said...

chugie ,

makasih..

peri pia ,

dia bukan some body.. org2 biase jer.. VIP pon bukan.. kekeke

mama tisya ,
u pon kenal time chatting gak..?? kekekke funny kan...

mummy ayu,

biase la.. love from the distance... kekekeke.. gamba ambik kat cretaive litebox kat bangi , try google kay..

Siti said...

wauuuuuuuuu...tu jer leh siti ckp..huhu...but siti suka entry nih...

Nana said...

happy birthday utk hubby fida
wah...glamer ek masuk paper hehehe
kita pun masuk paper gak tp sbab gahtering heehhe

MrS. F!zA@Mama Darwisy said...

epi besday to hubby awk.. huhu glamournya dia..

pssstt.. semalam sorri eh mmg tak cam..haha.. memalukan betoi.

lupa plk nak snap pakai kamera sendiri.blur2 lagi baru 1st time gi event cam gitu..kui2x

Ein Frenoz said...

say hepi birthday to phy....
rindu kt wall paper ko tuh!

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

waaahhh..

gemernye masuk paper..eheh

hepi besday to ur husband..

edah said...

so suweet..
your phy, no fb, no twitter, no blog. he must be very dedicated at work.

aku salute..

firahadifa said...

siti , thanks:..

firahadifa said...

nana , iye.. kite pon same....

firahadifa said...

mrs fiza , kekeke ... x pe.. yg penting kite enjoy..

firahadifa said...

ein , ko kan yg snap gamba nie..

firahadifa said...

rose , makasih..

firahadifa said...

edah , dia ade dunia dia sendiri... kekekeke

** atie + aisyah ** said...

epy besday tu ur hubby.... wow... so sweet la u all punye love story.. atie doakan yg terbaik tuk u all.. moga aman bahagia hingga akhir hayat... amin

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

happy bithday to ur hubby...semoga apa yg dihajati olehnya tercapai...dan semoga rumah tangga kalian juga hingga ke syurga...

phewitt...dulu2 cintan cintun ngan org glam yer...

chomeyy lah gambar2 studio tu...really like it..

firahadifa said...

atie ,

thanks yer.. amin...

ayu ,

glam ?? kekekeke.. xder arr besa jerr

[-suziey-] said...

wow...sgt vangga la sama ur hubby..hehe..bangga some more sbb org melayu sgt terror dlm fizik..1 in a million..proud of him:)

neway..happy besday to ur hubby..
me matrix melaka pastu transfer kualaa pilah..1st batch..year1999-2k:D

yatie chomeyl said...

sweet giler weh. cinta internet dari KMPP ke USM gitu. genius giler hubby ko, esok2 tuun kegeniusan huby ko & ko kat farrihin pulak nih

d.O.n.A.t said...

hi.. u & ur husband pun KMPP yer.. no wonder tgk muka ur husband sangat familiar.. macam pernah tgk.. hehe

firahadifa said...

yatie , ko tau ... anak aku malam tadi ade ayat baru masa dia marah phy usik dia . Dia kata doh .... = bodoh
.... Adei..... T-T
Pandai sgt arrr tu ... Kecik2 lagi da pandai ngikut budak Besar kat rumah baby sitter dia

MamaDamia a.k.a Haiza said...

cam banyak plak persamaan kita ye coz me pun kenal my hubby melalui MIRC pun 9 tahun dulu....nama hubby u Firrdaus ke?...coz my hubby pun Firdaus gak cuma beza ejaan je kot n kitorang kawen pun bulan August 2007...hihihi

neway happy besday to ur hubby yang hebat tu....me giler tak suka fizik...hebat betul hubby u tu :)

Anonymous said...

nasib baik bukan anak PM....
Anyway, hepi besday to yr hubby. Hope it's not to late....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...