Followers

Wednesday, April 21, 2010

teringin nak belajar.........



mula2 i x ambik endah lansung bout this , coz i malas nk pikir ...  i malas nk blaja itu ini ...i rasa  benda nie susah nak blaja  ....  bagi i itu sume keje lelaki yg minat  jer...  bile phy buy masa nak lahir kan farrihin dulu , i rase sangat2 la membazir , coz i rase bleh buat deposit beli rumah!!!






but day by day , and ever since i terjebak dgn dunia blogging nie ( no doubt , its fun!)  i can feel keperluan dia , kalau tak de macam tak kena and tak best jer nk buat entry nie... kekekek , dulu rase macam its nice to have je , tapi kali nie , i yg selalu ingatkan phy jgn lupa bawa everytime kitorang ade ape2 function .. but still i rase cam x best .. coz my phy pandai .. but me NOT . moreover its not his blog kan.. its mine... i dah try bermain dgnnya.. but still.. hasil kurang memuaskan 


keinginan nak belajar lagi la membuak2 bile nengok my blog friends yg kaum2 ibu nie dah  pandai 'play' with it  ... like suziey , Catlina Fly and  Ratu Posing @ ayu ,  hasilnya.. cukup menarik... lalu terfikir , mungkin juga tak susah.. tapi macam mana nk mula???.....


so help me.... saja juga ingin belajar ......... DSLR








google








p/s : dulu suke posing depan camera jer.. tapi kalau nanti da pandai ambik gamba ,and camera kat kite jer.. mesti tak de sape nak ambik gamba kite... adei.. conflict2 ... kekekeke

19 comments:

[-suziey-] said...

yezzzaaaa..welcomeeeee! wee..hehe..mula2 dulu me thinking the same as u..nnti gbr kita xde..tp kan..satu kepuasan bila tgk hasil seni kita yg cantik tu..xpk dh xde gbr kita dlm tu..hehe..mmg syiok sgt pegang dslr n snap sana sini ala2 pro wlaupn sgt la amatur jek..hahaa..tp kalu kita tau bole bekerjasama wth hubby..lg best..xdela kita tukang posign je or kita tukang amik je..hehe..

its good..go for it! :D

firahadifa said...

suziey ,aduh.. terharunya mahu menitis air mataku..

thanks for ur support dear..

Nana said...

kita pun tingin nk blaja..tp xde kamera hehehe...

chugie said...

emm bestnye bila dah ade DSLR.. tinggal nak belajar je.. cayok! cayok! mesti bleh belajar punye lah..

goggle je about DSLR, kan senang!

lg satu, tanye lah ngan Pengetua (suziey) tu..

Ieda Al-Habsyi said...

suka ngan dslr tu tapiii takde, waaaa!!! :)

mummy_ayu said...

DSLR..good luck dear!!

momguess said...

gud luck dear!!!
konepm lepas ni lagik byk gbr kek n3 kan

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

ayu masa mula2 beli DSLR ni dah ader ilmu sikit2...tu pun googled jer dalam tenet....pas tu beli majalah yg berkaitan DSLR lak...dari situ dapat lah tambah ilmu sikit....tapi setakat teori jer lah....

nak lagi bagus better attend course...tapi tu lah kan...kadang2 kita tak der masa...tapi insyaallah, kalau ader kemahuan disitu ader jalan..

good luck fira...hope 1 day kita sama2 leh improve dalam pengunaan DSLR ni...ayu pun tgh belajar gak ni...

yatie chomeyl said...

aku pun duk belajar lg tp u la, aku paksa hubby aku yg bljr lebih emndalam so that aku selalu leh j model utk kamera godang dia tu ehehehe

firahadifa said...

nana,

kekekeke

chugie ,

da try.. tapi mungkin lagi behat kalau ade org nk ajar.. kekeke.. demand.

Siti said...

waaaaaa...syoknya..siti pakai kamera cabuk jerk..hahaha

firahadifa said...

ieda ,
i pon teringin nk buy 1 for mine gak.. kekeke

mummyayu,

thanks ayu..

firahadifa said...

momguess,

i hingat nk blaja buat kek lak pas blaja dslr.. weeeee

Ayu ,
thanks for the tipsss

firahadifa said...

yatie ,

ko memang!! kekeke


siti,

yg x larat nk membawa nyer..

From The News said...

ehem ehem..hehehe nak belajar DSLR ke?

notti netti said...

eee...teruja pulakss......nak nak nak...gak....

CatlinaFly said...

yang penting, minat :) insya allah boleh..sy tunggu2 hasil dari afida.Actually sejak beli kamera, dah malas nak posing, suka pada hasil gmbr kita je n paling suka amik gambo e-ein! ;)

Ein Frenoz said...

go apid go!
esp. guys skrg ni..adik2 i, guy frens, mostly ada dslr!

tp i blom ada minat...heavy..i suka yg pratical n mudah muahahaa. kurang bjiwa seni. nk dslr pun tggu my adik snaps..

atiqahyusof said...

fida...welcome to DSLR world...mula2 minat...dah beli camera nanti baru tau best tak best shoot nih...pastu leh blaja editing lak kan...goodluck my friend... ; )

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...