Followers

Tuesday, May 18, 2010

Belog-ing



ada sesiapa pernah  terlintas dihati suatu hari nanti dia akan jadi blogger ? saya tidak , moreover  this 'habit' was inspired by my SIL yg da lama jadi blogger .. saya start blogging masa farrihin 6 bulan , menyedari farrihin cepat sangat show progress pembesaran dia , so i thought to record somewhere save  and takkan musnah . so im my mind , web blog ! . 




During 1st few months of writing in blog .. its all about farrihin , and i never open this blog to public . coz i wanna make it as a diary me with my farrihin ..but ideologi saya mula berubah bila nengok blogger2 lain join contest organize by blogger jugak.  even dah terlewat nk join contest tu , but saya ambik peluang untuk vote . and i vote for aqeel tak silap.. anak suziey ... anak dia pon mmg comel kan.. so i nekad nak join contest plak pas tu ,1st contest yg saya join is contest wajah seiras anjuran yan , yg tu jadi finalis , then i join contest fathers day anjuran mama tisya , and i dapat saguhati tak silap..


so bermula lah episod saya jadi blogger... walaupun permulaannya tak tegar seperti yg lain, ingat lagi dulu , seminggu kengkadang sekali je update blog , pastu sunyi.. pernah juga saya berhenti sekejap berblogging nie selama sebulan dua  . so what i have in my mind i have no time and i cannot commit with blogging .. 




but day by day .. bile semakin ramai yg join and read my blog , drop a comment .. expecially bila jumpa geng bas sekolah yg da x contact si jard & moment , ( diorang nie mmg blogger famous ), kawan2 semakn hari semakin bertambah...  so i jadi syiok pulak blogging .. i pon jadi syiok baca story2 dari korang sume .. korang rase tak apa yg i rase , rase macam ur world is my world when i read ur blog or story ... i think i can feel yours in my heart.. when ever cerita korang pasal happy , pasal suke , pasal, sedih , marah , frust , or minat korang or apa2 saja ....  walaupon tak pernah or sekali 2 je bersua  muka .( ok , nie cam jiwang je bunyi ayat dia... huhu )


 so dulunya seminggu sekali update blog .. kini dah macam hari2 i rase kena update cerita di blog .. bukan rase terpaksa , tapi rase cam wajib  .. tapi takde la sampai fardu.... ahahaha..




semalam , i tak ade update story , coz me super busy with my work..  mind u , tak tido malam i dibuatnyer... rase cam tak kena bila tak post someting selama sehari , and tak melawat rumah kengkawan blog .. so i make a conclusion , i am addicted ... yah.... really addicted with blogging . mungkin selama seminggu nie i akan busy dgn meeting yg bertimbun2 banyaknya... so i have to say this before i stop.. girlsssss... i will missed u ...  will be back on friday yah... but i try try try to comment sepatah 2 kata  @ ur blog...





25 comments:

notti netti said...

aku pun rasa apa yang ko rasa...eheheh so jadi tak jumaat nie? :)

firahadifa said...

jumaat still on.. aku akan lock masa aku untuk ber yak yak ye .. ahahaha

notti netti said...

harap2 jadi la...si ayu kayu tu memang dari 2 minggu lepas kempunan steamboat....aku dah cuba macam2 kasi dia stim....tak jalan gak.....

firahadifa said...

ahahahah... ayu ?? kempunan ??? hrmmm~~~

Ieda Al-Habsyi said...

uhuhuh!! bila pulak kita nak berjumpe :)

yatie chomeyl said...

sama lah kita...klu sehari x blog..rasa ketar badan hahahaha

Hidayah Shafiruz said...

Kak, sy ni pun start wat blog sbb akak pnyer reply kt fb tu. Hee..br jd blogger trus jd freakoblog! I found that dgn menulis2 dn join contest ni rase sgt hepi. Otherwise my life sgt stressful. My everyday adalah dgn lab, buku, jurnal, and ensiklopedia! How boring! THANKS A LOT kak fida for encouraging me to start a blog. My world is different now (",).
p/s Can't wait to see u this friday.

firahadifa said...

ieda , mungkin pernah terserampak.. tapi tak perasan..huhu

yatie , teketar badan.. perkkkhh.. tu da lain tu.. kekke

hidayah,

ahahah.. tak sangka plak i jadi sumber inspirasi org lain dalam berblogging nie... ahahaha

mummy_ayu said...

kuang asam net...ngata aku...aku teringin jer..tak dapat tak pe..bukan ngidam pun..
fida..jumpa jumaat...aku pun sama..suka berblog...

shakey said...

hehe....

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

betul!!! tak lengkap hidup tanpa blog...but seriously, sometimes blog membuatkan my hubby cemburu with me..coz katanya i more spent time with the blog...huhuhu..ni yg sedih ni..

[-suziey-] said...

hiks...aah i pn ingt la fira vote for aqeel..since then me terjah ur blog..hehe..thanks yek..ecewah br nk say thanks gitu..ekekek:D

hehe..me too..mmg addicted giler..ke mana2 wajib bw kamera even not dslr..iphone pn jadi.asalkn ade capture moment2 utk update dlm blog..hiks..lawak plak rs..

mama_umar_maryam said...

heheheh..sonokkan jmpe kwn2 baru,kdg2 jejak kasih plak dgn kwn2 lame =)..keep n touch !

From The News said...

cet..terus update tuh..haha :P

Momma Mia said...

fuh.. going to miss u too dear!!

SuFy said...

me too...1st time berblog xde niat nak publish..tpi tertarik dgn blogger2 yg lain..so...:p

anyway, terus update citer ye sis..esp citer anak sis yg comeloteh tuu..

Nana said...

sehari klw xmasuk blog kan mgm xsah rasa tak lengkap hidup kekekke

niesz said...

ape2 pon..all d best ya..

faye said...

tu r dulu memang tak minat skunk dah ketagih...

Peri PiA said...

thanks to u buat contest,dpt kenal Afidah :)

~~@lyci@~~ said...

yup, sbb berblog dpt kenal ramai kawan..

E.L.I.Z.A said...

hehehe me as well...usually i akan jd tegar gile bila dh start cuti semester hahhah..bila kelas dh start, slow down sikit sbb need to focus on my study & assgment

chugie said...

ini lah dia blogger tegar.. bila tak update, sure rs lain macam je kan?

xpe2.. fida, u settle all the work, then blogging k!

Ein Frenoz said...

aku pn hepi dpt mndgr update ko slalu!!

mama tisya said...

dlu tk suka blog cz layan fotopages je tp sejak fotopages slow bangat tiba2 beralih arah tp my hubby dh lama soh buat blog...tp tula mula2 dlu tk reti nk citer aper cz my blog byk gmbr dr citer...ehhehehe..suka bc blog kwn2 yg bole citer smp bole gelak2 dpn pc...

hah ingt u menang saguhati my contest..lps tu mcm lama je tk update..tp skarng dh rajin...bgs2...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...