Followers

Sunday, May 9, 2010

Hadiah Birthday Untuk Alisya



nak join kontest dari eriqazz... pagi tadi baru terbaca dari mom bloggers planet bout this contest.. terus teruja.. coz nak juga share toy yg best untuk budak.. menang or tidak tu lain cerita , tapi kalau menang , bleh gak i menambah koleksi lipsick ku... kekkekee


En eriqazz nak minta tolong kite bagi idea , hadiah apa yg dia nk bagi kat little princess dia .. so En eriqazz, this is my answer.



                                   LITTLE TOUCH LEAPPAD LEARNING SYSTEM






Learing system yg sangat bagus untuk diperkenalkan to our baby . learning system nie macam buku cerita bergambar yg boleh bercakap . kite just touch gambar dia , dia akan bagi sound , say macam kite touch gamba telefon , dia akan buat sound ring.. ring .. berserta maksud dia sekali.. aktiviti nie mmg bagus utk simulation otak baby kite ... and boleh develop motor skills .. sambil meransang deria pendengaran baby terhadap bunyi sekeliling..

moreover ..
buku nie ade 3 stage , stage 1 , 2 and 3 .. setiap stage berbeza2 untuk setiap peringkat umur .. so kite boleh ajar step by step.
 Stage 1 : buku nie akan buat sound ke atas gambar yang kite press jer. sesuai untuk baby contohnya kalau bear tu tengah tido . dia akan buat sound bear tu berdengkur .. means tido la kan..
( kat bawah dia ade bantal , tau la budakkan hempas sana sini.. so x effect sgt la and tough )


stage 2 :sesuai untuk infant .  stage nie , dia akan show  dgn lebih detail sket .. macam ajar kite mengira  , sambil ajar warna dan vocabulary like jump , run , sleep , swim . So anak kite boleh belajar all basic things in life .


stage 3 :  sesuai untuk toddler tapi i rase sampai budak tu 5 tahun pon boleh... sebabnya... buku nie akan cakap setiap perkataan yg ada dalam story book ni. so every kid yg dgr , akan tahu setiap ayat atau word tu maksud dia apa .. even dia cuma menghafal .. tapi i rase itu lah petua macam mana anak2 org boleh membaca dari awal 4 tahun!! dia dgr perkataan tu , ikut dan hafal ( i tau nie dari teacher farrihin kat opus music academy  . diorang pon ade buat class untuk young readers seawal 4 tahun)





but , kite as a parents , kena la guide gak dia mula2 nak belajar .. masa i buy dulu benda alah nie , pening gak nak ajar.. sebabnya. i yg nak belajar  cam na nk ajar.. so my advice . masa u beli any books  , u kena buat homework dulu , tekan tu bunyi apa, tekan nie bunyi apa ... ala.. x yah la i nak elaborate.. u pon cikgu gak kan.... :) . just like preparation ajar student dalam kelas




bukan tu jer.. ada banyak interactive games dalam setiap buku ..
i say setiap buku ?? yes.. setiap buku... ade banyak buku yg boleh dipilih ... farrihin da ade banaanyak koleksi buku2 nie... tapi ade lagi yang tak de... so budak tak la cepat boring kalau ade 1 buku jer.. and dia boleh pelbagaikan aktiviti dia






buku nie i advice jgn buy kat Toys 'r us .. mahal seh... RM 60! .. buy online murah jer bleh dapat.. separuh harga ..

so kat mana nak dapatkan set nie ??

i am lucky , i dapat set nie dgn harga yg murah . only RM150 . used but almost new .. kotak dia pon masih tersusun cantik .. kalau nak buy yg baru, mmg 200 over la harga dia.. nak nak kalau kat kedai kan.. tapi kat mudah.my pon RM200 gak yg baru.. (so my advice buy second hand pon x per .. unless kalau u bebetul rase berbaloi buy tak pe la buy baru , mmg nk guna lama kan.. sampai adek dia bleh pakai )





actually kena nengok jugak la.. kengkadang yg mahal tu , dia bagi banyak juga extra buku n Cartridge..
so these are online shop that i recommend ;
mungkin ade lagi ... try google kay..

owh.. console dia ade 2 colour yer.. since yours is girl , u can buy PINK!






kalau nak tau lebih lanjut pasal education toy nie.. bleh pi official web dia


syarat no 4 , nak tag kepada siapa ek?.. nak tag kepada org yg rajin join contest

1. yatie chomel
2. Nana
3. Zaikulim

korang , join arr contest nie..






kesian saya, baru pertama kali jejak blog dia semata2 nak join contest nie.. tak pe yer en organizer :) .. so untuk option  yg no 5 .. i tak tau nak letak apa.. sebabnya i tak pernah baca blog dia.. tapi tadi duk buka2  la juga previous entry dia.. and i sangat2 berkenan dgn enty yg nie http://www.eyriqazz.com/2010/04/i-love-this-poem.html


ok .. itu sajer...  :).. kalau nk keterangan lebih lanjut , beh gak la tanya saya..

4 comments:

Ein Frenoz said...

idea yg bernas..aku pn tertarik dgn benda ni

Anje a.k.a Mama_Aqish said...

fida sorry komen kat sini...pasal SCORE A tu leh wat bisnes...selain kiter pakai produk pendidikan tu untuk anak2 kiter...SCORE A ni bukan bisnes tiga segi @ pyramid...

momguess said...

bagus lah
den suko
tapi ank den dh besar

Eyriqazz said...

wah...hadiah yang agak menarik..dush,..makin pening untuk memilih pemenang nanti..thanks join contest..love it...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...